Maximalism inredningsdesign

När du går efter känslan av maximalism i ditt hem kan det vara mer utmanande än du tror. Visst, varje bit du har samlat är vacker, men hur visar du allt tillsammans för att dra nytta av deras fulla potential? För att hjälpa dig på din resa med att skapa en unapologetiskt maximalistisk inredning samtidigt som vi förstår idén om kontraster – mellan tomhet och fullhet, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för deras råd om att få maximalism rätt.

Det bästa med att få en maximal look? Slutresultatet blir inget annat än spektakulärt samtidigt som det är evigt chic, och inte påverkat av trender eller modeflickor för en tidlös känsla.

Entré

foajéns maximalismNär det gäller en maximal entré, gå för djärv och omfamna den vildare andan av inredningsdesign medan du avstår från det konceptuella för något varmare och mer livligt. Var fantasifull med de viktigaste elementen du tar med dig och skapa en visuellt lekfull och förförisk blandning med fynd som berättar var och en sin egen historia.

Vardagsrum

maximalistiska vardagsrumsidéer

När det gäller ett av dina vanligaste och mest sedda rum i ditt hem, dra nytta av maximalismens frihet genom att ta med ett vildt utbud av sidopositioner som gör att rummet känns välbedömt och inte av denna värld.

Skapa ett rikt utseende genom att bokstavligen fylla det till randen med högar med uttalande inredning som alla har en helt unik design samtidigt som de skapar en vacker öppen komposition som du kan fortsätta att lägga till i framtiden. För en gångs skull är maximalism en bonafide designstil som inte kräver en helt tät redigering.

Matsal

matsal maximalism

Lägg till den formella känslan av en matsal genom att ta med ståtliga dekorativa föremål som hjälper dig att leka med skala för en underbar blandning av texturer och det oväntade.

Låt din matsal kännas maximal med en överdimensionerad taklampa och en övergångsblandning av inredning som får den att känna sig unik.

Kök

maximalt kök

Medan maximalism till en början inte verkar passa bra med det praktiska, finns det fortfarande ett förnuftigt sätt att få in andan i designstilen när det gäller kök. Från stämningsfull porslin till dramatiska ljusfunktioner kan små anteckningar här och där göra en värld av skillnad.

Skapa en rik, skiktad och fascinerande effekt genom att helt enkelt stapla på den medan du håller balansen i åtanke.

Sovrum

sovrum maximalism inredning

Det säger sig självt att ett sovrum ska kännas som ett privat fristad, men hur lägger man energi på rummet utan att det blir visuellt bullrigt? För en känsla av storhet, berätta en berättelse som berättas genom föremål och konst, och leta efter ett nyckelelement som skjuter känslan nästan över kanten.

Detta kan vara något så enkelt som slående belysning eller något så stort som en expansiv matta med ett riktigt extraordinärt mönster, som djurtrycket som visas ovan.

Studie

maximalt hemmakontor

Även om ett hemmakontor kräver en dyster känsla för att inte distrahera dig, när det gäller en studie, allt som krävs tar det lite utrymme för att definiera konst och dekorativa föremål för att få det att leva upp.

För en maximal anda, lägg till bitar av stämningsfull konst, dekorativa tillägg full av personlighet och skulpturella element för att göra det ännu mer unikt för dig.

Badrum

badrumsmaximalism

När det gäller maximalismens känsla kan även de mest småskaliga utrymmena få liv med den rika och uttrycksfulla känslan i designkonceptet. Och för ditt badrum är allt som krävs en omprövning av dess väggbehandlingar.

Från en vild tapet till en högblank unik färg för badrumsfärg, var utforskande och gå djärvt. Var bara säker på att det är en färg du kan se dig själv lyckligt engagerad i för lång tid.

Bilder via Pinterest