Mid Century Modern Kitchen Ideas

bästa mitten av århundradet moderna kök idéer

Även om det är lätt att identifiera och injicera modern design från mitten av århundradet i ett vanligt rum som ett vardagsrum, kan det vara mycket mer utmanande att få utseendet rätt i ett kök. Men det kan inte förnekas det oändliga charmiga tilltalet från ett  modernt kök från mitten av århundradet  när det är gjort rätt.

Så hur skapar du ett vackert modernt kök från mitten av århundradet från grunden eller under en köksrenovering? För att hjälpa dig att kanalisera rätt väg framåt, frågade vi Décor Aid inredningsarkitekter för deras bästa förslag på moderna köksidéer från mitten av århundradet eftersom designstilen har blivit allt populärare nyligen eftersom husägare söker något annat än de kalla och kliniska moderna köksstilarna vi ser alltför ofta. När du lägger till rätt element från mitten av århundradet i ditt köksutrymme kan du få ut det mesta av ditt utrymme med livfulla färger, unika tillägg och moderna detaljer. Och bäst av allt, designstilen kräver personlighet – något som inte vanligt förekommer i kök.

Moderna köksdekorationer från mitten av århundradet är vägen att gå om du letar efter en annan känsla som är full av värme och känsla. Att lägga till små stylingar i mitten av århundradet i ditt moderna kök behöver inte vara en skrämmande och dyr uppgift om du inte vet var du hittar smarta  mitten av århundradet för moderna kök . Så ta del av dessa toppmoderna idéer från mitten av århundradet för köket som snyggt får jobbet gjort enkelt.

Gå helt grönt med köksskåp

Mid Century Modern Kitchen gröna skåp

Har du någonsin funderat på juveltonade och högblanka  gröna köksskåp som är gifta med en blandning av antingen beige eller vita detaljer som en bänkskiva eller backsplash? Det kan göra skillnad mellan ett mitten av århundradet och en klassisk köksstil. Välj bakåtstreckade mönster som korsat svart på vitt, rutnätstilar och sådana som är retroinspirerade eftersom dessa beprövade stilar går tillbaka till 1940-talet. Och låt dina apparater och inredning spegla ditt mål för att skapa ett tidlöst modernt kök från mitten av århundradet.

Gå till ett kylskåp med massiva metallhandtag och stansad metallkropp eftersom dessa kylskåpsmönster liknar de modeller som populärt sett för mer än 50 år sedan – med tekniska framsteg på vägen.

Lägg till stil på din bänkskiva

Mid Century Modern Kitchen-diskar

Om du tänker på ett unikt sätt att integrera moderna köksdesignidéer från mitten av århundradet i ditt kök, finns det mer än ett dussin sätt att göra detta genom att använda din bänkskiva som ett verktyg. Ett bra alternativ är att dyka in i bänkskivorna i laminat som var trendiga på 1950- och 1960-talet. Att ta med dem till ditt moderna kök är ett bra sätt att börja.

Bänkskivor i laminat är mycket hållbara och kan hålla i upp till 30-40 år, så de är värda investeringen. Och ditt kök ser ännu mer vintageinspirerat ut om du söker efter godisfärger som kricka, avokadogrön och till och med rosa.

Apparater du inte kan klara dig utan

Mid Century Modern Kitchen Ideas

Nu bör du veta att inget modernt kök från mitten av århundradet  kan vara komplett utan många ljusa färger och lekfulla mönster. Apparater som din ugn, kyl, mikrovågsugn och spishäll i djärva och ljusa färger bör betraktas som måste. Sådana färger för en modern köksdesign från mitten av århundradet sträcker sig från fet röd till turkos till robins äggblå.

Dessa lekfulla färger är de enda betydelsefulla färgerna som kan få ditt kök att stråla ut med vardagens elegans och samtidigt kanalisera den snygga lockelsen i kök från mitten av århundradet precis som de dekorerades för årtionden sedan.

Välj moderna keramiska mönster från mitten av århundradet

Mid Century Modern Kitchen Kakel

Många hem i mitten av århundradet använde billiga och färgglada keramiska plattor som det ultimata materialet för backslash och bänkskivor under designstilarna. Du kan para valfri ljus färg med en svart kakelkant. Ett kök från mitten av århundradet är ett kök som blandar bara några ljusa färger tillsammans med svart för en känsla av styrka som antingen används för golvplattor, snedstreck eller bänkskivor.

Ännu bättre om du kan ta med rumsdefinierande plattor som kan skryta med grafiska detaljer som de som ses i de flesta hemmet för att verkligen kanalisera känslan av ett modernt kök från mitten av århundradet.

Platt främre skåp är ett måste

Mid Century Modern köksskåp

Inred ditt kök med tidlösa, enkla och minimala platta frontskåp som liknar dem som ses i många hem under 1960-talet. Platta frontskåp är kända för sin mjuka ytskänsla som också hjälper till att förhindra repor samtidigt som det framkallar ett snyggt och glatt utseende. Dagens iterationer är vanligtvis gjorda av pulverlackerad metall som också ger dem en robust men ändå lätt känsla.

Kanalisera moderna köksidéer från  mitten av århundradet 2019 genom att ta med skåp som är enkla i design i nästan vilken färg som helst som fångar ditt öga. Var bara säker på att färgerna du väljer är de som du kommer att vara nöjd med i många år framöver, eftersom de kan vara en dyr funktion att stänga av efter bara några år .

Polerat betonggolv

Mid-Century Modernt köksgolv

Betong är ett utmärkt golvalternativ för ett kök eftersom det är otroligt slitstarkt, lätt att sköta, billigt, tidlöst och bäst av allt, det passar bra med nästan vilken designstil som helst, från mitten av århundradet modernt till de mindre minimala. För att få utseendet rätt bör du börja undersöka utseendet på ett klassiskt modernt kök från mitten av århundradet och se hur husägare hade designat sina golv under mitten av århundradet. Det är vanligt att de flesta bostäder på 1950-talet stoltserade med ett polerat betonggolv. Så idén är inte helt tusenårig, även om betonggolv har ökat dramatiskt i popularitet under det senaste decenniet.

Polerade betonggolv är kända för sin reflekterande natur eftersom de hjälper till att hålla huset varmt under hösten och kallt på sommaren. Det enda som du bör tänka på om du har barn är dock att de kan vara grova under fötterna, så var noga med att täcka över dina med skiktmattor om du har små i släp.

Bli inspirerad av ett helt vitt kök från mitten av århundradet

vitt Mid Century Modern Kitchen

Ett helt vitt kök kanske låter som inget nytt för även nybörjare och husägare, eftersom det mellan 1950 och 1970 var ett extremt populärt val och en gång betraktades som ett unikt sätt att lägga till en personlig touch av modern elegans i alla kök. Ända fram till idag är det fortfarande ett telefonkort när man överväger  modern kökinredning från mitten av århundradet .

När allt blir helt vitt, inklusive apparater och skåp, lyser det upp ditt kök och får det att se större, renare och ljusare ut. Vitt är också bra för att lyfta fram färgglada dekorativa fynd och tryck och mönster samtidigt som det hjälper till att undvika en upptagen, distraherande och tunghänt utseende.

Globe hängande lampor

Mid Century Modern Kitchen-lampor

Moderna köksidéer från mitten av århundradet skulle inte vara kompletta utan att slå globformade armaturer och hängen. Tillbaka på 60- och 60-talet hade de ett naivt tilltal om dem, men idag ser de ännu mer dynamiska ut tack vare asymmetriska stylingsdetaljer.

För att få utseendet rätt och få din moderna köksdesign från mitten av århundradet att kännas komplett och aktuell är att gå efter de som är för stora för att verkligen göra ett rumsdefinierande uttalande. Och gör för kristallklart glas för en förhöjd och uppdaterad design.

Orange och brun

Mid Century Modern Kitchen-färger

Dessa två färger är jordnära och levande samtidigt, vilket gör dem till ett perfekt val för ett modernt kök från mitten av århundradet . Oavsett ditt köksutrymme och layout, kommer de att förbli en klassisk färgkombination för köket från mitten av århundradet som du ursprungligen såg för dig. Att måla dina köksväggar med en fet orange får ditt kök att sjunga, medan en lugnande brun parning kommer att hålla allt jordat och inte för ljust.

Dessa färger var typiska under mitten av århundradet tack vare sin jordnära enkelhet och optimistiska känsla. En dämpad brun färg är bäst för dina köksskåp, särskilt med en matt yta. Detta hjälper till att få fram den varma naturen hos varje oväntad färg du tar in. Om du inte målar dina köksväggar med djärva orange färger kan du välja mer subtila sätt att få in färgen genom att införa orange och en subtil beige via apparater, köksredskap och dekorativa tillbehör som du enkelt kan stänga av när säsonger och trender passerar. Denna kombination kommer säkert att få fram en distinkt känsla från mitten av århundradet i ditt kök.

Tänk om köksfunktioner

Mid Century Modern Kitchen inspiration

När ditt kök är designat utan att använda husets ytterväggar kan du skapa en innergårdskänsla som kommer att framkalla klassiska signaler från mitten av århundradet. Detta tar dig bort från den vanliga stilen att placera diskbänken längs en yttervägg under ett fönster, som vi ser ovan.

Och överväga öppna hyllor ovanför dina diskar för ett mindre klumpigt och visuellt tungt utseende. Detta kommer i sin tur att hjälpa dig att skapa ett öppet och flytande utrymme i köket som också är lätt att se på. Förutom att ta dig in i mitten av århundradet, kommer det att skapa en känsla av expansivitet även om du utmanas med begränsat kök. Fråga någon inredningsarkitekt och de säger direkt att detta är en av de bästa moderna köksdesignidéerna från mitten av århundradet 2019 som du bör använda till din fördel.

Inkludera smart och snygg lagring

Mid Century Modern Kitchen Förvaring

Att uppnå eleganta förvaringslösningar från mitten av århundradet utan att utöka din köksstorlek kan låta skrämmande, men som med alla hinder under inredningen är nyckeln att alltid vara kreativ.

Du kan utnyttja oanvända utrymmen och hörn effektivt genom att lägga till en gränsöverskridande skåpstil där skåp används för att korsa ett område snarare än fäst på väggen. Installera hyllor ovanför dina dörrar om du fortfarande har lite lagringsutrymme. Ju fler lagringslösningar du tar med, desto enklare tid har du att hålla allt snyggt.

Håll det roligt

tidlösa moderna köksidéer från mitten av århundradet

Om det är något du bör ta bort från mitten av århundradet modern inredning är att det alltid ska vara roligt och uttrycksfullt. Tänk djärva färger, upploppsmönster och retroinspirerade silhuetter.

Och eftersom designstilen kräver en lekfull anda, finns det verkligen inget fel sätt att få det att fungera så länge du håller allt nere och redigerat för ett välbedömt utseende.

Gå till inbyggda

klassiskt Mid Century Modern Kitchen

Lägg till mervärde för dina bostads återförsäljningspotentialer genom att ha specialbyggda tillbehör som är professionellt installerade i ditt kök som direkt kommer att framkalla det bästa av modern stil från mitten av århundradet.

Tänk köksbanketter med smart inbyggd förvaring under som också skapar en varm och inbjudande känsla i ditt kök. Och överväga att ha synliga balkar installerade för att kanalisera designstilar rustika toner vackert.

Välkommen naturens atmosfär

Mid Century Modern Kitchen att prova

Om du bygger om eller nyligen bygger ett modernt kök från mitten av århundradet, kan du överväga att lägga till så många fönster som din struktur tillåter. Detta möjliggör ett fritt flöde av rikligt ljus för att vackert blanda ditt hems förhållande mellan inomhus och den omgivande miljön – ett perfekt val för ett klassiskt modernt kök från mitten av århundradet .

Och detta kommer också att hjälpa dig att ta bättre hand om växter som du tar in för en extra känsla av organisk och som en ode till skönheten i det fria. Växter är också bra i kök eftersom de kan hjälpa till att rena luften. Ännu bättre om du kan skapa och underhålla en liten örtträdgård med fönsterbräda som du kan använda dagligen.

När det gäller moderna kökdesigner från mitten av århundradet är rymden alltid den största utmaningen. Det moderna köket från mitten av århundradet som du har drömt om kan vara ojämförligt med det tillgängliga utrymmet. Värst är det att det är en dyr satsning att utöka layouten i ditt kök, det vill säga om du har potential att expandera med. En av de lärdomar du borde dra av modern inspiration från mitten av århundradet är att utforma med kompatibilitet i åtanke. Idéerna som delas här bör hjälpa dig i det långa loppet när du designar, uppdaterar och renoverar ett  modernt kök från mitten av århundradet .

Bilder via Pinterest