Minimalistiska sovrumsidéer

minimal teen sovrum sovrum idéer

Även om det kan verka bedrägligt enkelt till en början, går mer åt att få ett minimalt sovrum att känna sig komplett än du kanske tror. Medan en snygg rörig och modern anda kommer att tänka på när man tänker på ett minimalistiskt sovrum, stannar designstilen inte där. Visst, tydliga ytor och enkelhet är säker symboler när man överväger minimalistisk sovrumsdekor, men du hittar mycket mer frihet än den som finns.

Minimalism kan ge dig ett avkopplande, tidlöst sovrum eftersom röran kan vara överraskande stressande, ofta omedvetet. Om du vill förvränga ditt utrymme och skapa ett sovrum som skulle vara en minimalistisk fristad, överväg dessa minimalistiska sovrumsdesignidéer som hämtats från Décor Aid inredningsarkitekter som en guide för att komma igång.

Dölj smart vad du kan

minimalistiska sovrumsidéer

När det gäller ett minimalistiskt sovrum, oavsett hur stort eller hur litet, är en av de viktigaste designtangenterna att dölja så mycket du kan för att hålla området snyggt och enkelt. Och medan många gillar en tv i sina sovrum kommer det att se till att distrahera från minimalinriktad inredning.

Och även om det kan vara en dyr investering, kommer smarta inbyggda förvaringsskåp också att tillföra värde till din fastighet när du vill sälja vidare. För inspiration, titta på hur enkelt den dolda bokhyllan i sovrummet som visas ovan ser ut. Visst, allt på dessa hyllor ser ursprungligen attraktivt ut för ögat, men sovrummet skulle ha en helt annan känsla om dess innehåll alltid exponerades.

Gå efter svartvitt

monokroma minimalistiska sovrumsidéer

Skapa en dynamisk stämning genom att välja en färg för att dekorera rummet. På det här sättet får du lättare att föra samman allt, och ditt minimala sovrum kommer att se ljusare och större ut. Nyckeln här är att lägga till textur och olika nyanser av tonen för nödvändigt djup.

Och bara för att vi pratar om minimal inredning i sovrummet betyder inte att du bara kan arbeta med vitt, svart och grått. Faktum är att någon nyans kommer att göra så länge du håller hela effekten på den subtila sidan. Även om det är en levande röd nyans.

Ta med inbyggda möbler

minimalistiska sovrumsidémöbler

När du är i tvivel, välj möbler med lågt häng för att ditt minimala sovrum ska kännas mer som en zen-oas eftersom de också är bra för att öva feng shui.

Lågslungade möbler hjälper också till att skapa effekten av högre tak och mer djup till även de minsta sovrummen.

Behåll funktionsknappen

minimalistiska sovrumsidétillbehör

För att få utseendet rätt, kom ihåg att accessorizing med syfte är viktigt, så se till att du tar med bitar som du verkligen älskar och sådana som är multifunktionella för att motivera deras existens.

Gå för tystare bitar

minimalistiska sovrumsidémöbler

När det gäller dekorativa tillbehör i ett minimalt sovrum kommer enkla och raffinerade svarta trådfunktioner att lägga till en subtil men ändå stiliserad anteckning för att ge utrymmet en kant utan att visuellt röra det.

Koordinera dina dekorativa detaljer

minimalistiska sovrumsidéer färgschema

När du tar in en accentfärg, håll dig till tre stycken för att hålla utseendet konsekvent, som en blush sammetbänk med blush sammetkuddar för att lägga till dramatisk känsla och personlighet utan att överdriva det.

Håll din säng enkel men elegant

minimalistiska sovrumsidéer sängkläder

När det gäller ett minimalt sovrum, håll dina sängkläder enkla men överdådiga. Ett vanligt duvöverdrag från duva och ett avslappnat ullkast hjälper dig att uppnå ett minimalistiskt utseende med lätthet.

En enkel himmelssäng

vacker himmelssäng

Det är självklart att minimalism inte betyder att du inte kan fylla ditt sovrum med lyxiga fynd, så varför inte unna dig en fantastisk himmelssäng? En minimalistisk design innebär att du hamnar med mindre på väggarna och mindre på dina ytor, så en enkel himmelssäng är ett utmärkt sätt att lägga till visuellt intresse och en dramatisk kontaktpunkt i ett minimalistiskt sovrum.

För att få utseendet rätt, överväga eleganta himmelssängalternativ i matt kol, vita och träfärgade färger, samt svart och högblank metallic för extra glamour.

Flytande nattduksbord

centrum duplex flytande nattduksbord

Nattduksbord kan ta upp mycket nödvändigt golvutrymme i ett litet sovrum, och flytande nattduksbord är ett modernt utrymmesbesparande alternativ och hjälper dig att skapa det ultimata minimalistiska sovrummet som kommer att kännas tidlöst i många år framöver.

Du kan också välja  ett par matchande flytande hyllor och få dem installerade i en lägre höjd bredvid din säng, så att du kan använda dem som nattduksbord. Det här är ett prisvärt och enkelt att installera minimal sovrumsidé som också öppnar utrymmet, och de är mycket billigare än en vanlig nattduksbord, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för när du letar efter minimalistiska sovrumsidéer på en budget.

Helt vitt, golv till tak

vita sovrumsgolvidéer 2019

Ett helt vitt sovrum är ungefär så minimalistiskt som möjligt och tidlöst att starta. Vitt som huvudfärgschema hjälper till att skapa en känsla av rymd i ditt minimalistiska sovrum, vilket gör det till ett viktigt alternativ när man överväger de bästa minimalistiska sovrumsidéerna för små rum. Vita golv, vita väggar, vita möbler och vita mjuka möbler kommer enkelt att samlas för att skapa de renaste privata fristäderna.

Du befinner dig på höjden av avkoppling i ett helt vitt sovrum eftersom det inte finns något att distrahera dig. Om du redan har ett rum fullt av möbler som du inte är redo att släppa, prova med att cykla upp och måla dina möbler i en matchande nyans av tonvitt – perfekt för när du behöver minimalistiska sovrumsidéer på en budget.

Tonal Shades Of Grey

minimala sovrumsdesignidéer

Återigen, om du inte älskar starkt vitt, kan olika gråtoner vara svaret på dina minimalistiska sovrumsidédilemma. Bekväma grå gör att ditt sovrum känns enkelt i överklagande, men du kan också välja varmare toner och använda olika nyanser för att lägga till nödvändig stil och definition.

Lättare gråtoner kommer också att hjälpa till att hålla ditt rum rymligt och mörkare grått hjälper till att hålla utrymmet mer intimt. Och för en skiktad känsla, mixa och matcha grå nyanser runt ditt sovrum och lägg till textur för djup och en tröstande känsla.

Touch of Pale Blue

hur man får idéer till sovrumsdesign att se större ut

En ljusblå är en fantastisk könsneutral färg att använda till din fördel för att lägga till lite djup i minimalistiska sovrumsdesignidéer – det är lugnande och uppfriskande och kommer inte att distrahera ögat från det minimalistiska utrymme du har skapat.

Utanför inredningsarkitekter föreslår dock att du inte går överbord med pulverblått – använd det bara som en accentfärg. Kanske som ett enkelt geometriskt mönster på vissa sängkläder? Eller en mjuk nyans för lite sammetsklädsel? Låt det skära upp här och där i små doser, men låt det aldrig stjäla showen och ta bort din minimalistiska sovrumsdekor.

Ljus och ljus

traditionellt sovrum för inredningsdesign

Naturligt ljus kan skapa eller bryta ett minimalistiskt sovrum. Om du arbetar utan naturligt dagsljus kan även de enklaste minimalistiska sovrumsdesignerna kännas mörka och dystra. Och vem vill börja dagen i ett mörkt sovrum – så släpp in så mycket naturligt ljus som möjligt, eller förfalska det.

Det kan innebära att man investerar i ett nytt fönster, som persienner eller rena gardiner som är lättare och möjliggör mer naturligt ljus att filtrera igenom. Ju ljusare eller mer neutral färgen på dina persienner eller gardiner desto mer ljus filtrerar igenom – så välj behandlingar som är både lätta och i färg.

En trächaletinspirerad panelerad accentvägg

mitten av århundradet modernt sovrum inredning

En missuppfattning som ofta görs om minimalistisk stil är att alla väggar måste målas optiskt vitt. Vit är en fantastisk färg för att uppnå ett minimalistiskt utseende, men det är inte det enda alternativet när det gäller att skapa ett unikt minimalistiskt sovrum.

Om du tycker att vitt är kallt och oinspirerande finns det många andra alternativ – trächaletinspirerade paneler lyft från Mid-Century Modern design är en av dem. En av de viktigaste aspekterna av minimalistisk design är enkelhet, och vad kan vara enklare och mer organiskt i känsla än en träpanel accentvägg? Det kommer att hålla ditt rum varmt och inbjudande samtidigt som det ger dig den enkelhet du vill ha från din minimalistiska sovrumsdekor.

Nordisk minimalism

mitten av århundradet modernt sovrum inredning

Ta ett steg bort från den typ av kall minimalism som vi alla känner väl och betrakta ett varmare skandinaviskt tag istället. Nordisk minimalism tenderar att vara på den mer charmiga sidan och innebär mer färg än sterila minimalistiska sovrumsdesignidéer ofta gör.

Pinks och blues sitter bredvid varmare gråtoner och de vanliga, klassiska vita. Demure-mönster har också mer i nordisk minimalism, vilket ger ditt sovrum en mysigare känsla med en dos personlighet som kan vara tröstande, särskilt om du är ny på de många begränsningarna av minimalism och vill ha något som inte är för aggressivt spartanskt.

Skarpa vita sängkläder

feng shui sovrum idéer för att dekorera

Det är alltid frestande att gå till sängkläder med ett roligt mönster på sig eller något som ser traditionellt och lyxigt ut, men en uppsättning vita lakan av god kvalitet är allt du behöver när du skapar ett perfekt utsett minimalistiskt sovrum.

Vita sängkläder är lätta för ögat och lugnande eftersom de inte drar och distraherar ögat som ett högt mönster kan göra, vilket bidrar till att ditt sovrum känns lugnt, avkopplande och obehagligt. En bra uppsättning vita sängkläder kan vara en investering, men när det gäller tidlösa minimalistiska sovrumstips är de ett bra tillägg som inte får förbises.

Smala ben

Möbler med smala ben och en mager silhuett är en symbol för verkligt minimalistisk sovrumsstil. Smala ben gör att du kan se mer golv- och väggutrymme, vilket ger den rymliga känslan av din minimalistiska inredning medan du öppnar rummet. Eleganta möbler som denna kan få stor inverkan på hur stort ditt rum känns – de perfekta minimalistiska sovrumsidéerna för små sovrum.

Tänk på att välja inredning i ljusare trätoner och neutrala färger som hjälper till att exponera så mycket golv- och väggutrymme som möjligt, särskilt när du letar efter ett nytt skrivbord och nattduksbord, eftersom det är nödvändigheter som ofta kan hittas i mindre skalor för att passa valfri sovrumsdesignstil – även den eklektiska och maximala för din nästa totala uppgradering av sovrummet.

Vit väggkonst  

lila sovrumsfärgfärger

Om du vill få in lite spännande konst i ditt minimala sovrum finns det massor av subtila eleganta tillägg som kan hittas relativt billigt för att lägga till nödvändig värme för att slutföra ditt minimalistiska sovrum. Konst behöver inte alltid skryta med ett upplopp av färg, lysa upp din vägg och göra ett djärvt, färgstarkt uttalande. Konst kan underskattas och dämpas i färg samtidigt som den fortfarande ger den effekt du önskar.

Genom att ta med väggkonst som övervägande är vit, oavsett om det är en skiss, en linjeteckning, vintagefotografi, en målning eller till och med en skulptur, kommer du omedelbart att lägga till nödvändig personlighet till dina minimala sovrumsidéer. I själva verket skulle du bli förvånad över mängden minimal konst som är fokuserad på att i första hand använda vitt, samtidigt som ditt sovrum blir större och ljusare. Och ju större skala desto bättre som när det gäller minimalistisk sovrumsinredning, bör det bara finnas ett stycke som gör uttalande att fokusera på.

Hyllor för stege

elegant stege vardagsrumsorganisation

Ladderförvaring ger en bra idé för ett mindre minimalistiskt sovrum eftersom de tar lite golvyta samtidigt som de ger gott om lagringshyllor. De hindrar också irriterande röran från att ta över ditt sovrum samtidigt som de ger dig en praktisk plats att lagra morgondagens kläder (när de har betjänade funktioner), filtar och tillbehör som halsdukar, bälten och smycken.

Eftersom stegehyllor bara erbjuder dig en liten mängd extra lagringsutrymme att arbeta med, riskerar du inte att störa den med föremål och den enkla, enkla designen av en bokhyllestege är naturligtvis minimalistisk på egen hand. De låter dig bara lagra ett visst antal saker du behöver på varje given yta, vilket ger ett bra sätt att hålla ditt sovrum under kontroll, vilket i grunden gör stege lagringslösningar till en av de bästa minimalistiska sovrumstips att tänka på.

Bilder via Pinterest