Möbelplacering

möbelplacering hur man

Oavsett om du letar efter en ny start eller vill uppgradera alla rum i ditt hem med självförtroende, vi tittar på beprövade och riktiga möbelplaceringsidéer med vår inredningsdesigners visdom för att hjälpa dig att dekorera ditt hem som proffsen.

Överväg att ordna möbler till en välstuderad konstform och ta in dessa 17 smarta möbelplaceringstips för att hjälpa dig att göra möbelköpsprocessen enkel och praktisk så att allt fungerar med resten av det som finns i ditt rum.

Ordna möbler som du använder ett rum

möbler placeringar idéer

Håll det praktiskt och undersök vad och hur du använder ett rum innan du planerar möbelplacering för att hålla sakerna fokuserade och realistiska.

Töm rummet med föremål som du inte längre vill ha eller behöver, ta ut måttbandet och börja med de största möblerna först och mät den återstående tomma ytan för att definiera skalan av bitar du kan lägga till med säkerhet.

Hemma på en kontaktpunkt

kontaktpunkt för möbelplacering

Det kan vara något så underskattat som en fantastisk utsikt eller något så betydelsefullt som Art-Deco-öppen spis ovanför som du bör använda till din fördel som ett snyggt ankare för ett rum och en samtal för att starta.

Skala är avgörande

tips om möbelplacering

Spela med skala och notera hur möblerna du tar med fungerar med de arkitektoniska elementen i ditt hem som takhöjd och dörr- och fönsterstorlekar.

Och lägg till en mängd olika proportioner för en känsla av spel och ökat visuellt intresse.

Planera placering innan du köper

möbelplaceringslösningar

Eftersom du inte skulle köpa en bil eller ett arvsmycke utan att tänka på hur det kommer att fungera i ditt dagliga liv, rekommenderar vi starkt en liknande metod när du köper ny inredning.

Bara för att du blev kär i designen på den konsolen eller färgen på den stora soffan betyder inte att den kommer att fungera med de möbelplaceringsdimensioner ditt hem har. Planera framåt, undvik retur och krångel – och bitar som helt enkelt aldrig kommer att fungera tillsammans i ditt utrymme.

Skapa konversationsvinklar

guide för möbelplacering

För enkla samtalsområden möblerar möbler mot varandra eftersom gästerna bekvämt och fritt kan prata med varandra med lätthet.

Och även om det här låter som en bra idé, rapporterar våra dekoratörer ofta att de har sett kunder hoppa över detta värdefulla tips gång på gång.

Dela öppna planer

öppen planlösning möbler placering

Använd smarta möbler för att dela stora rum och öppna planritningar genom att skapa olika konversationsvinklar och aktivitetsområden hela tiden.

Tänk på ett gemensamt vardagsrum och matsal sammansatt med inredning som även om de fungerar tillsammans, men också ger rummet två olika personligheter.

Symmetri för beställning

möbler placering symmetri

En enkel väg att bemästra möbelplacering, att hålla sakerna symmetriskt är helt enkelt meningsfullt. Det kommer att hålla ögat avslappnat men ändå röra sig hela tiden.

Var bara inte för symmetrisk och vänd matchande möbler som stolarna över några grader för att hålla det visuellt intressant.

Tillåt för flöde

guide för placering av sovrumsmöbler

Oavsett storlek på ett rum är det viktigt att skapa praktiska trafikflöden genomgående för att hålla gästerna bekväma och för att göra det dagliga livet enklare.

Håll balanserad

hur man placerar möbler

Genom att hålla möbelplaceringen balanserad och proportionellt i linje med rummet du dekorerar har du det enklare att få allt att fungera.

Med det sagt, spela igen med skala för en dramatisk, dynamisk effekt som är rik på skiktade möbler, eftersom i slutändan ett rum som är för balanserat omedelbart kommer att läsas som intetsägande.

Tänk på hur nya delar kommer att passa

möbelplacering

Precis som med alla dekorativa uppgifter, när du överväger rätt möbelplacering, kom ihåg hur bitar kommer att fungera och passa ihop i varje utrymme för ett krångligt tillvägagångssätt för dekorering som hjälper dig att undvika framtida dilemman eller felaktiga drag.

Använd kreativa lösningar

inspirerande möbelplacering

Ibland, särskilt i små sovrum, finns det arkitektoniska inslag som fönster och inbyggda som tar kreativa lösningar att arbeta runt.

Och även om de kan hindra främsta arkitektoniska höjdpunkter, var kreativ med din inställning till möbelplacering och begränsa dig inte. Om du måste dölja en del av ett fönster för att få din säng att fungera, gör det. I slutändan finns det inga regler, använd din intuition och experimentera med alla tänkbara möjligheter.

Håll dig borta från väggarna

möbelplats för konversationsområde

Skapa en mysigare och mer intim känsla i varje rum, särskilt vardagsrum och gemensamma utrymmen, genom att hålla möbelplacering bestämt borta från väggar, oavsett om du har plats eller inte.

Detta skapar omedelbart samtalsområden, knyter ihop allt och får ett rum att känna sig lätt större.

Låt det kännas större med diagonaler

råd om möbelplacering

Även om rummet här är stort i storlek och utstrålar vackert naturligt ljus, notera hur de två lätt vinklade förgyllda stolarna ger en mer avslappnad effekt med möbelplacering som inte känns fast på plats eller stel.

Faktum är att nyckeln här verkligen handlar om en organisk känsla som är avslappnad och återspeglar hur vi verkligen lever, eftersom de skulle se helt annorlunda ut fångade i ett hörn eller placerade direkt framför en vägg.

Skapa aktivitetszoner

aktivitetszon möbelplacering

Gör evenemang och sammankomster i ditt hem ännu bättre genom att skapa praktiska och samtalsaktivitetszoner med tankeväckande möbelplacering som håller underhållningen smidig och oavbruten – utan att behöva flytta bitar för att allt ska fungera tillsammans.

Experimentera

smart möbelplacering

Lek med möbelplacering och flytta saker runt och från rum till rum så ofta för snabba rumsuppdateringar som inte kostar en cent.

Dessutom, genom att ta ett djärvt och kreativt tillvägagångssätt för hur du placerar inredning, har du ett hem som inte ser ut som något annat med oväntad och samtalsstartande möbelplacering.

Knyt allt tillsammans med golv

matta möbler placering

Oavsett om du arbetar med mattor, mattor eller trä- eller kakelgolv, använd det som en dynamisk funktion för att markera din möbelplacering och för att knyta ihop alla de olika elementen du har infört i ett rum sömlöst (bäst om en neutral eller fast).

Och eftersom mattor får massor av dagligt slitage och kan gå ur stil snabbare än möbler, kom ihåg att du har friheten att byta ut dem så ofta beroende på ditt humör och din budget.

Konst för djup

konst och möbler placering

Precis som dekorativa tillbehör som vaser och samlarobjekt, använd konst som en prick för att komplettera och lägga till personlighet till din övervägande möbelplacering och för att lägga till spännande djup i alla rum i ditt hem.

Bilder via Pinterest