Modeinspirerade inredningsfärgtrender

sargasso havet inredning färgtrender 2018

Vi bad våra vänner på Concepts & Colorways att gräva i några av säsongens bästa färgtrender för interiördesign inspirerad av de senaste landningsbanorna. Lyckligtvis är färgfärger deras specialitet.

Det är alltid kul att se de hetaste modefärgtrenderna ta sig in i vårt heminredning. Här på Begrepp och färgvägar, vi håller koll på dessa färgtrender och utforskar sätt att bearbeta dem i vackra vardagsrum. Faktum är att Pantone Fashion Color Trend Report för höst / vinter 2018 har en spännande samling av nya färger att arbeta med. Dessa färger fångade våra hjärtan som modebitar på banan vid New York Fashion Week. Men de skulle också se bra ut som färgaccent för att passa med de senaste trenderna för inredningsfärg.

Samlingen av färger i den här säsongens rapport driver sortimentet från brända apelsiner, djärva blå, djupa röda, ljusa gula, levande purpur och min personliga favorit, kricka. Det finns också några viktiga neutrala att välja mellan med benvit, marinblå, svalgrå och naturbeige. Jag kan föreställa mig alla dessa inredningsfärgtrender som passar perfekt för en ny rumsuppdatering. Faktum är att designarna på Décor Aid nyligen har använt dessa i sina egna inredningsprojekt.

Med 15 färger att välja mellan kommer du säkert att hitta något att inspirera från den här paletten. Låt oss ta en närmare titt på var och en och också utforska kreativa sätt Décor Aid inredningsarkitekter har använt dessa färgtrender för inredning för sina projekt.

QUETZAL GRÖN

Quetzal grön interiördesign färgtrender 2018

inspirerande färgtrender för inredning

Den här är min personliga favorit så jag ska lyfta fram den först. Det är en djupblågrön färg som kan beskrivas som en kricka, men Pantone kallar det Quetzal Green. Den här färgen är ett utmärkt val för moderna rum i mitten av århundradet eller för alla utrymmen där du vill ha en vintageinspirerad atmosfär. De Quetzal Green stolar ger en rolig, retro look till den moderna vardagsrumsdesignen ovan.

Décor Aid delade detaljerna i denna speciella rumsdesign i ett gästinlägg på Concepts & Colorways. Om du vill utforska bitarna som sammanför det här rummet kan du få detaljerna i deras gästinlägg här:

Att ta ett blandat sommarhem till en modern havn i mitten av århundradet

MARTINI OLIVE

martini oliv interiördesign färgtrender

bästa inredningens färgtrender

Martini Olive är en grönbrun nyans som ger en design en jordnära ton. Den här färgen kan lätt läggas till i ett rum med rustika träfinisher som detta exponerade trätak. Den kan paras ihop med svarta och gråa för att hålla paletten mer modern.

INSTÄLLNING

rampljuset-gul-interiör-design-färg-trender

rampljuset-interiör-design-färg-trender

Ljusa gula, som Rampljus, kan lätt bli överväldigande om de används i överskott. Denna gulgröna kan vara centrum för uppmärksamhet även om den används i små mängder. Det tar bara ett stänk av Rampljus i denna väggkonst för att skapa en kontaktpunkt för denna badrumsdesign.

CEYLON GUL

ceylon-interiör-design-färgtrender

ceylon-gul-interiör-design-färg-trender

Ceylon gul är en kryddig version av senapsgul. Denna färg ger en fantastisk accent i moderna utrymmen och kan ge en exotisk touch till en look. Koppla ihop den med målade vita tegelstenar, naturliga träslag och svarta accenter för ett snyggt utseende som barområdet ovan.

CROCUS PETAL

krokus-kronblad-inredning-design-färgtrender

krokus-kronblad-inredning-design-färgtrender

Denna lavendel purpurfärgade ton ger en uppfriskande vårliknande känsla till höstens palett. Krokusblad är ett utmärkt val för att lägga till en feminin touch i interiören och passar bra med vita och svarta accenter. Den här färgen ser helt vacker ut på dessa köksskåp när den paras ihop med de metalliska detaljerna i hårdvaran.

NUBULER BLÅ

nebulas-blå-interiör-design-färg-trender

nebulas-blå-interiör-design-färg-trender

Det blir inte bättre än en ljusblå soffa. Förutom kanske två ljusblå soffor. Nebulos blå lägger till en djärv färg i detta vardagsrum i traditionell stil och samordnar vackert med de mörka trä accenterna.

ULTRA VIOLET

ultraviolett-interiör-design-färgtrender

ultraviolett-interiör-design-färgtrender

Denna djärva lila är Pantones Årets färg för 2018. Det är en uppmärksamhet som kallas Ultra Violet som gör ett uttalande när det används som accenter i ett rum. Den här färgen passar bra med vita, ljusa gråtoner och blonda toner som de som används i matsalen ovan.

VALIANT POPPY

valiant-poppy-interior-design-color-trends

valiant-poppy-interior-design-color-trends

Valiant Poppy är en djärv nyans i rött som passar bra in i både modernt och lantligt utseende. Det är ett utmärkt val för att lägga till en färgstark accent till en annars neutral interiör. Dessa Valiant Poppy stolar blir kontaktpunkten i den här moderna matsalen. Och som du kan se kontrasterar det röda snyggt med det mörka återvunna träet och de skarpa vita väggarna.

RUSSET ORANGE

russet-orange-interiör-design-färg-trender

russet-orange-interiör-design-färg-trender

Ljus orange växer fortfarande popularitet bland inredningens färgtrender och detta Russet Orange är säker på att bli en publik-pleaser. Denna nyans är en fantastisk accent när du letar efter en pop i djärv färg. Försök lägga till Russet Orange klädsel till dina kökspallar för en touch av värme.

RÖDT PÄRON

russet-orange-interiör-design-färg-trender

röd-päron-interiör-design-färg-trender

Rött päron är en djupröd färg som lutar mot rödbrun eller vinröd familj. Det ger djup till alla interiörer och passar bra med svarta, vita och ljusa solbruna toner. Lägg till den här färgtrenden i ditt rum med en exponerad vägg för röd tegelsten.

MEERKAT

russet-orange-interiör-design-färg-trender

surikat-interiör-design-färgtrender

Surikat är en polerad brun som är en något mörkare version av bränd apelsin. Denna toasty färg kan användas som en neutral i ett rum och ser bra ut i vita rum med svarta accenter. En läderklädd soffa är ett utmärkt sätt att lägga till Surikat till ett rum när man tittar på inredningens färgtrender som lyfts från landningsbanorna.

LYST GRÅ

tystgrå-interiör-design-färgtrender

tystgrå-interiör-design-färgtrender

Denna mjuka grå nyans kallas Tyst grå och är den perfekta följeslagaren för vitlist och varma trägolv. Detta är en tidlös färg som är perfekt för att skapa en vilsam känsla i ett rum. Tyst grå är också ett utmärkt väggfärgval för de som gillar att byta ut sina accentfärger med årstiderna.

ALMOND BUFF

mandel-bluff-interiör-design-färg-trender

mandel-bluff-interiör-design-färg-trender

Almond Buff är en klassisk beige eller ljusbrun färg som också kan beskrivas som ljus kamelbrun. Det ger en naturlig touch till en design och passar bra med vita, trätoner och djärva accentfärger. När du vill lägga till färgtrender för interiördesign i ditt hem, gå med en naturlig mandelfibrmatta eller fårskinnkast.

TOFU

tofu-interiör-design-färg-trender

tofu-interiör-design-färg-trender

Vita rum är lika populära som någonsin, och naturligtvis måste vi ha en vit ton i den här paletten. Tofu är en krämvit som är en diskret bakgrund för att visa upp din inredning. Koppla ihop detta alternativ till vita trender för interiördesign med väderbitna tegelstenar och moderna möbler för ett urbant loft ser ut som det ovan.

SARGASSO SEA

sargasso-sea-interiör-design-färg-trender

sargasso havet inredning färgtrender 2018

Sist men inte minst kommer en varm Sargasso havet. Denna mörka marinblå är ett extremt populärt alternativ för interiördesignfärgtrender just nu. Så var inte rädd för att lägga till det i ditt hem i form av väggkonst och accentbitar. Det bästa med denna färgtrend är att det också är en tidlös klassiker. Så du kan verkligen inte gå fel när du går med Sargasso havet.

Bilder Décor Aid, färgrutor via Concepts & Colorways