Modern porslinsservis

vera wang wedgwood grosgrain porslin

Oavsett om du planerar en semestermiddag för tio eller två, kan en uppsättning porslinporslin lägga till en elegans i din måltid. Men att komma ut i Kina betyder inte nödvändigtvis att du dammar bort din mormors samling. Det finns en uppsjö av designers som skapar elegant, modern, porslinsservis, som kommer att visa upp din personliga stil utan att skrämma dina svärföräldrar. Oavsett hur middagen blir, kommer det att se bra ut på dessa moderna porslinuppsättningar.

Kate Spade Parker Place Collection

Kate Space Parker Place Kina

De solida svarta banden och platinakanterna gör denna benporslin till ett grafiskt uttalande. Varje tallrik använder olika variationer av samma motiv för att skilja mellan rätter och skapa ett sömlöst flöde genom din semestermiddag. Ett robins äggblå band lägger till en känslig och lekfull touch av färg.

Bild via Kate Spade.

Bernardaud Kintsugi Sarkis-tallrikar

bernardaud kintsugi parkis porslin

Att blanda och matcha porslin kan vara svårt, men när det är gjort bra kan det vara ett djärvt uttalande. Om du vill lägga till lite färg till en helt vit uppsättning porslin, leta inte längre än Kintsugi Sarkis-tallrikarna från Bernardaud. Gulddetaljerna är individuella för varje platta i kollektionen och lägger till en personlig touch som också är spännande elegant.

Bild via Bernardaud.

Grosgrain-samlingen från Vera Wang och Wedgwood

wedgwood vera wang grosgrain porslin

Bröllopsporslin behöver inte se föråldrade ut. Det här samarbetet mellan Wedgwood och Vera Wang är inspirerat av de dekorationer som används i Vera Wang bröllopsklänningar och är den perfekta uppsättningen för alla nygifta par. Wedgwood är en av de äldsta engelska tillverkarna av finporslin, men den här moderna uppsättningen känns aldrig föråldrad.

Bild via Wedgwood.

Newgrange Platinum av Waterford

waterford newgrange platina

Waterford är ett världsberömt varumärke känt för sina framstående glaskristallbitar. Men deras porslinsamlingar är också av högsta ordning. Denna uppsättning använder ett guldmikrotiskt keltiskt mönster för en modern twist på företagets irländska arv.

Bild via Bloomingdales.

Rosenthal Tac 02-samlingen

Rosenthal Tac 02 Walter Gropius Kina

Denna helt vita porslinuppsättning är allt annat än standard. Rosenthal Tac 02-samlingen designades av en av 1900-talets största arkitekter, Walter Gropius, och innehåller Bauhaus-betoning på funktionalitet, samtidigt som den ser utsökt modern ut.

Bild via Bridgecatalog.

Monique Lhuillier Opulence Collection från Waterford

monique lhuillier överflöd Waterford Kina

Monique Lhuillier Opulence-samlingen från Waterford lever upp till sitt namn med en distinkt, men ändå elegant gränsmönster.

Bild via Nifty Kitchen.

Royal Copenhagen Blue Elements Collection

kungliga köpenhamnsblå element Kina

Om du letar efter en traditionell design som inte känns smaklös, överväga Royal Copenhagen Blue Elements-kollektionen. Med över 200 års hantverk bakom varje tallrik kommer denna samling säkert att överleva alla förändrade trender.

Bild via Louise Campbell.

Kelley Wearstler Bedford Collection

Kelley Wearstler Bedford Kina

En levande, modern design balanseras av ett elegant guldmönster för en helt originell uppsättning. Detta samling är verkligen inte din mormors porslin.

Bild via Bloomingdales.

Philippe Deshoulieres Arcades Set

philippe deshoulieres arkaduppsättning

Om du vill visa upp din konsthistoriska kunskap kan du överväga denna samling av art deco-inspirerad porslin från Philippe Deshoulieres. Kontrasten mellan pulverblått och mattguld är både tidlöst och modernt.

Bild via Bloomingdales.