Moderna badrumsidéer

moderna badrumsidéer

När du utformar ett modernt badrum, håll enkelhet och minimalism en viktig ingrediens i dina moderna badrumsidéer. Oavsett om du funderar på nya badrumsmöbler, inventarier och inredningar, en badrumssvit eller tillbehör, gör du en ansträngning för att hålla varje aspekt enkel och minimal så att du kommer på rätt väg för att uppnå dina moderna badrumsdesigner. Rena linjer och minimal krångel är vad du vill se i ett modernt badrum; det finns inga krusiduller här.

För att hjälpa dig att bättre utforska moderna badrumsidéer har vi tagit bort en serie smarta tips från våra renoverings- och badrumsexperter.

Inbyggda skåp

moderna badrumsskåp

Använd inbyggda skåp för att dölja rörelser i badrummet som parfym, toalettartiklar och toalettpapper. Badrummet är oundvikligt, och du behöver någonstans för att stoppa nödvändigheter och ha dem utom synhåll minskar ljudnivån i ditt badrum och hjälper dig att uppnå ett minimalistiskt, modernt utseende.

Det finns några riktigt coola design att inspirera som smälter in i ditt badrum och inte är uppenbara; hjälper till att göra din moderna badrumsinredning sjungande.

Flytande skåp

moderna badrumsskåp

Benen får ett badrum att se rörigt ut. Att ha flytande skåp som en del av din moderna badrumsdesign hjälper till att utrymmet känns mycket mindre rörigt och upptagen, och dessa enheter är ofta mindre imponerande och uppenbara, jämfört med traditionella badrumsskåp.

Flytande skåp är också bra om du har ett litet badrum och vill hjälpa utrymmet att se större ut.

Vitt tema

vita moderna badrumsidéer

Vad är modernare än ett helt vitt badrum? En vit, vitgolvad, vit badrumssvit med vita plattor framkallar lätt minimalism och enkelhet. Ett helt vitt badrum kommer att kännas mer som om du tar en resa till ett lyxigt spa än att bada i ditt familjebadrum.

Du kan välja kakel av olika storlek för väggarna och golvet för att bryta upp den lite, eller välja ett annat material, som målade golvbrädor för att kontrastera med dina kaklade väggar. Eller använd samma kakelstil överallt och håll linjerna i ditt badrum rena och flytande för en modern badrumsdesign som är enkel men utsökt från slut till slut.

Grått tema

grå moderna badrumsidéer

Om heltvitt modernt badrumsinredning är för mycket för dig, eller vitt bara inte är din färg, vad sägs om att gå för grått? Ljusgrå, mellangrå och mörkgrå är alla i linje med ett modernt badrumsutseende och är lika minimalistiska som vitt, när det är gjort bra.

Kombinera din gråton med en vit badrumssvit för ett härligt modernt badrum.

Shun Pops of Color

moderna badrum idéer färger

Ett badrum får ofta sin färg från färgglada handdukar som hänger snyggt på en handduksstång – och uppriktigt sagt finns det inget behov av mer mättad färg. Håll det svalt och enkelt med grå, vita eller neutrala handdukar.

Dessa färgpoppar tar bara bort från ett minimalistiskt och avkopplande utrymme och är mer benägna att ditt badrum känns föråldrat än modernt. Om du redan har ett vitt badrum är en enkel handduksbyte ett enkelt sätt att uppnå modern badrumsdesign med en budget.

Fristående badkar

moderna badkar

Ett fristående badkar är vad badrumsdrömmar är gjorda av. Glöm traditionella badkar när du skapar en modern badrumsdesign; välj istället ett fristående badkar med modern geometrisk design.

Dessa bad är fantastiska och kommer att bli centrum för ditt rum, men inte genom att uppmärksamma sig själva för att de är utsmyckade, utan för att de är fantastiska, kraftfulla tekniska bitar.

Presentera växter

moderna badrumsblommor

Om du inte kan avstå från färg helt, lägg till några växter i ditt badrum för en organisk touch till modern badrumsinredning. Se till att du väljer växter som kommer att trivas i ett badrum, som kan vara ett vått, varmt och ångande badrum, ofta med begränsat naturligt ljus (beroende på rummet).

Aloe Vera är ett bra alternativ för badrumsväxt eftersom det har låga vattenbehov, vilket innebär att badrumets fuktighet bara kan tillgodose alla dess behov. Bambu är också ett annat bra alternativ för badrumsplanter, eftersom det inte behöver mycket naturligt ljus.

Industriellt tema

industriellt modernt badrum

Ett modernt badrum med industriellt tema är ett bra sätt att introducera olika texturer samtidigt som det hela ser modernt ut. Använd industriella material som betong och trä och exponerade tegelstenar till din fördel.

Industriella moderna badrumsidéer kommer förmodligen att vara lite mörkare än de ljusa vita badrummen som tänker på när man tänker på moderna badrum, men det gör dem inte mindre moderna eller minimalistiska.

Naturligt ljus

guide för moderna badrumsidéer

Det är fantastiskt vad naturligt ljus kan göra för en modern badrumsdesign (särskilt ett litet modernt badrum) – ju mer av det desto bättre. Det kan förvandla ett funktionellt utrymme till en avkopplande och det är desto bättre för att göra dig redo. Om du har ett fönster i ditt badrum, se till att du släpper in så mycket naturligt ljus som möjligt.

Minska svårighetsgraden på dina fönstertäckningar genom att ha lätta, justerbara persienner eller kanske inga persienner alls (men se till att grannarna inte kan se in). Om det inte finns något sätt att få in naturligt ljus i ditt badrum, välj belysning som efterliknar naturligt ljus så nära som möjligt.

Subway Tiles

moderna badrumsplattor

Tunnelplattor är raseri för tillfället och det ser ut som att de kommer att hålla fast lite (modern badrumsdesign 2019 fortsätter att ha dessa tidlösa plattor). För ett ljust och rent utseende, injektera vita brickor med vit injekteringsbruk och för något lite mer industriellt, injektera vita brickor med mörk injekteringsbruk istället för att verkligen omfamna tunnelbanans känsla.

Dessa plattor är lite mer intressanta än större vita plattor och de kommer att hålla ditt moderna badrum i trend.

Speglar

moderna badrumsspeglar

Reflektera, reflektera, reflektera. Speglar reflekterar naturligt ljus runt ditt badrum, hjälper ditt badrum att känna sig större än det är (bra i ett litet modernt badrum) och ger dig det perfekta utrymmet att ta hand om den skönhetsregimen.

Välj stora speglar i geometriska former och känner inte att du behöver begränsa dig till en spegel i ditt badrum, hur är det med två eller tre istället? Den geometriska formen kommer att överensstämma med de enkla och moderna vibbarna, och gör fortfarande vad speglar gör bäst; reflektera.

Stegehylla

moderna badrumshyllor

Stegehyllor är ett sött och enkelt sätt att visa tillbehören i ditt badrum som du vill att folk ska se; oavsett om det här är en uppsättning handdukar, utvalda toalettartiklar eller något växtliv, stegehyllor är minimala till sin kärna.

Du vill inte störa stegehyllor eftersom den tappar sin påverkan; visa bara de nödvändigheterna. Vi har sett dessa mycket i moderna badrumsidéer från 2018 och de är så viktiga.

Pebble Golv

moderna badrumsgolv

Ett stengolv kommer att lägga till en välbehövlig konsistens i ett minimalistiskt badrum. Det är också ett bra sätt att introducera en annan neutral ton utan att måla en vägg i en djärv färg. Detta kommer att se fantastiskt ut mot vita, grå eller neutrala väggar och kommer att göra en funktion från ett normalt glömt område – golvet.

Du kan välja olika färgstenar så att färgen överensstämmer med resten av designen, så oavsett färgschema du har valt, det perfekta golvet för stenar där ute för dig.

Bilder via Pinterest