Moderna Bean Bag Stolar

Vissa kan tycka att det är onödigt att prata om att välja bönväskor, men det liknar mycket att välja kläder. Fel val kan se tilltalande ut. Valet av denna stoltyp bör integreras i din inredning.

Stolar av något slag bidrar till utseendet på ditt rum. Stolar är inte bara en attraktion för interiören utan också en viktig del av din möbelset. En beanbag skulle vara perfekt i ett spelrum eller till och med som ett komplement till din vardagsrumsstol. Det kan placeras i hörnet eller mellan två långa soffor, beroende på utformningen av ditt vardagsrum och möbler. Frågan är nu hur du väljer din stol. Det behöver inte vara svårt och det finns vanligtvis fyra saker att tänka på: tyg, design, storlek och fyllning.

På marknaden finns det olika typer av bönspåsar gjorda av olika tyger. Det kan stoppas i vinyl, läder, päls, jeans, bomullstyg eller mikrofiber. Vinyl används ofta och ändras eftersom den är lätt att rengöra, men ytan kan vara klibbig. Ibland är ämnet inte så viktigt. Vad som är viktigare är kvaliteten på tyget. Tyg av hög kvalitet ska vara hållbart och motståndskraftigt mot friktion. Annars byter du locket för ofta. Dessutom bör den ha foder så att du kan ta bort skydden utan att exponera fyllmedlet direkt. Skydden tas bort för tvätt eller utbyte.

Storleken och formen på en bönspåse bör beaktas. Du vill inte ha stora stolar i ett litet rum. Många köper helt enkelt de stolar de ser och upptäcker att det de har köpt inte stämmer med deras vardagsrumsdesign. Normalt väljer människor en form eller storlek bara när de vill och ignorerar om en viss stol skulle se bra ut i sitt rum. Visste du att stolens form påverkar komforten? Päronformade är till exempel större och ger mer stöd för ryggen. Sedan finns det den pannkakformade stolen, som är plattare och mer som en fåtölj än en stol. Det finns mindre designade speciellt för barn.

Materialet i bönspåsen kallas fyllning och kan tillverkas av polystyren. Polystyrenfyllning har en mjuk kvalitet som ger många års komfort. Polystyren tål upprepning för att inte tappa sin volym och mjukhet på lång sikt. Idag använder många beanbag-tillverkare återvunnen polystyren. Köp av stolar av återvunnen polystyren riktar sig till miljövänliga konsumenter.

Folk köper ofta en stol som inte ser bra ut i sitt rum. Det första du behöver göra är att titta på ditt rum och föreställa dig vilken typ av beanbag som skulle passa in. Designen och färgen på en beanbag kommer att avgöra om den passar din interiör. Du kanske vill behålla ditt stolkvitto. Bara i fall ditt köp inte ser tilltalande ut efter köp och installation.