Moderna keramikartister

Vita keramiska tallrikar

Liksom de flesta aspekter av mänsklig produktion tenderar design att spegla de sociala och ekonomiska strömmarna i tiden. Under det senaste decenniet har frågor som rör hållbarhet, etisk produktion och lokal inköp kommit fram och inlett en återgång till hantverksideal som senast sågs på 1970-talet. Förutom handvävda textilier, lokalt framställda trämöbler och upcyklade hemtillbehör har konsten att göra keramik det som många kan kalla ”ett ögonblick”.

Det är ingen överraskning varför. I en tid då ansiktsfri mekanisk produktion har blivit anathema för många, ger keramik en potent motgift, genomsyrad inte bara av lera utan med en historia. Från den asymmetriska böljningen av formen till det felplacerade glasets dropp, är konstnärens hand tydligt synlig i keramik, vilket gör att samlaren kan interagera med hantverkarna som skapade dem. Trots sin gamla historia som en av mänsklighetens mest varaktiga hantverkstekniker fortsätter keramik fortfarande att överraska oss. Här är tio av våra nuvarande favoritkeramiker som gör detta tidlösa hantverk nytt igen.

Andrew Molleur

skål med keramisk pastell

Hudson Valley-baserade keramiker Andrew Molleur skapar abstrakta, geometriska kompositioner på sina keramiska bitar genom att använda inlagda pigmenterade former.

Natalie Weinberger

vita keramiska vaser

Helen Levi

öga keramisk skål

Objekt och Totem

vit skulpturell keramik

Clam Lab

textur keramisk vas

BTW Keramik

svarta och vita rätter

Frances Palmer

vit keramisk vas

Paula sorg

blå och vita keramiska skålar

Arbetsdag Handgjord

geometriska mönster keramik

Rekreationscenter

keramiska muggar