Moderna köksidéer

moderna köksidéer

Det borde vara självklart att ett modernt kök ska framkalla utförandet av snygg design och smarta koncept för att utnyttja det utrymme du har att arbeta bäst på. Men med så många inspirerande moderna köksidéer, hur begränsar du allt så att det är rätt för dig?

Att skapa en snygg och fördelaktig köksdesign som gör att din tid i det desto bättre borde vara ditt yttersta mål. Så för att hjälpa dig hitta de bästa idéerna för ditt hem anlitade vi Décor Aid inredningsarkitekter och renoveringsexperter för att hjälpa dig på din väg. När allt kommer omkring, eftersom det är ett av dina mest använda rum och kan vara en investering för att få rätt, kommer dessa moderna köksidéer säkert att visa dig några inspirerande tips för att få din rätt.

Fet, uttrycksfull tapet

moderna kök idéer tapeter

Visst, tapeter kan verka som en återgång, men har du sett hur innovativa moderna tapetavtryck är för sent? Tack vare ny utskriftsteknik kan du enkelt ha anpassade tapeter med nästan vilken design eller motiv som helst som skapar ditt kök så modernt och unikt.

Gå i fetstil och ta med en grafisk storskalig tryckt väggbeklädnad eller gå i en mer anständig riktning med ett känsligt mikromönster. I grund och botten är himlen gränsen, men var bara säker på att din nya kökstapet har färger som du kommer att vara nöjd med i flera år eftersom det kan vara en kostsam investering som du inte kommer att bli glad att behöva spendera på att återhämta sig, när som helst snart.

Hoppa över övre skåp

moderna köksidéer för skåp

För en mer öppen känsla samtidigt som ditt utrymme känns ljusare och snyggare, istället för skrymmande övre köksskåp, tänk på att gå för ett mer rent och minimalt utseende genom att helt hoppa över skåp ovanför bänkskivorna.

Detta ger dig utrymme att installera öppna hyllor, får dina tak att se högre ut och kommer att hålla den övergripande känslan av ditt kök lättare i överklagande.

Bygg en bankett

modernt kök Banquette

För en inbjudande och mysig känsla som också ökar värdet på ditt hem, överväga att ha en anpassad köksbankettfunktion inbyggd i ditt utrymme som du ”tycker om i många år framöver.

Och bäst av allt är de extra lagringsfunktionerna som en smart designad köksbankett ger utrymmet för att hjälpa dig hålla den renare och organiserad dagligen.

Reflekterande ytor

speglade köksöidéer

För en härlig känsla av vardaglig glamour, tänk på att lägga till dramatiska ytor med hög glans när du väljer de bästa moderna köksdekorationsidéerna för ditt hem.

Detta kan vara något så överkomligt som en speglad vägg, reflekterande ytor eller ännu bättre, reflekterande polerade köksskåp. Genom att pryda och glänsande blanka ytor ser ditt kök omedelbart ut större än det är och oändligt lyxigt och dyrt att starta.

Skåp i glas

moderna kökstillbehör

Precis som ytor med hög glans kommer underbara glasfrontskåp också att ditt kök ser större ut samtidigt som det känns desto dyrare. De kan vara en kostsam investering, så se till att din design och stil bara ökar värdet på ditt hus.

Förutom att kunna visa vad som finns inuti, kommer du också att kunna hitta det du behöver mycket snabbare.

Milda, neutrala toner

neutrala moderna köksidéer

Med mjuka, lugnande och tidlösa sminkfärger som fortsätter att trenda i inredningsvärlden, ger neutrala toner ett bra alternativ till vita kök för ett mer unikt utseende. För ditt hem kräver moderna köksidéer dämpade och palettrengörande mjuka toner och diskreta tillbehör som får ditt kök att känna sig mer intimt och varmt.

Håll det minimalt och håll det svalt. Tänk dämpade pinks, beige, koraller och krämiga nyanser snarare än att gå för djärva och färgglada – moderna kökinredningsidéer handlar om en mer diskret stil. Enkla köksskåp i dämpade nyanser kommer säkert att se bra ut med en tidlös blank bänkskiva i marmor, oväntat maskulin hårdvara för sidoposition och enkel uttalande belysning. 

Grafisk svartvitt  

svartvita moderna köksidéer

Svartvitt ger alltid en klassisk kökskombination, men bara för att den är en klassiker betyder det inte att den slående färgkombinationen inte kan vara en av de bästa moderna köksidéerna för ditt unika hem. Den klassiska vägen skulle ha varit helt vitt köksskåp ihop med bänkskivor i svart granit, men för en mer modern upplevelse av denna parning, byt runt.

Gå för svarta skåp och en fantastisk vit bänkskiva, eller till och med gå för helt svart och bryt utseendet med en kontrasterande vit köksö. För moderna köksöidéer älskar vi vit marmor med ett överhäng för en frukostbar – perfekt för underhållning. Dessutom kommer mörkare köksskåp att dölja vardagsslitage bättre än lättare eller en mer naturlig finish.

Ljusvit

vita moderna köksidéer

Ett helt vitt utrymme är förmodligen det som först kommer att tänka på när du tänker på moderna köksdekorationsidéer, och det är vettigt, särskilt om du vill säkra återförsäljningsvärdet för ditt hem. Helvita köksdesigner ger ett rent och flytande utrymme, vilket är perfekt för små moderna köksidéer, eftersom färgen låter dig få ditt utrymme att kännas så stort och ljust som möjligt.

Det finns något så avkopplande med ett helt vitt utrymme och du kan bryta upp det vita med en uttalad accentvägg och tryckta eller mönstrade tillbehör som mattor och sängkläder. Välj vita skåp utan några handtag för det renaste och mest moderna utseendet möjligt (plus, det hindrar utrymmet från att kännas rörigt, vilket är perfekt för minimala små moderna köksidéer).

Vitt och mörkt trä

mörkt trä modernt kök idéer

Om du älskar tanken på ett helt vitt kök, men det starka överklagandet av det verkar begränsande för ditt hem, är att para ihop vit skåp med mörka trä accenter ett snyggt alternativ som svarar på dina moderna köksidédilemma. Välj hyllor i mörkt trä som ska installeras längs en vit kaklad vägg där du kan visa kokkärl och förvaringsburkar fulla av torkade varor.

Dra det mörka träet genom resten av ditt kök med barstolar med trästolar, en vit köksö med träpaneler och köketillbehör i trä. Denna parning kommer att värma upp ditt kök och ge det en varm och mysig känsla utan att behöva skämmas bort från moderna köksdekorationsidéer genom att gå för ett rustikt land i stil.

Moderna, snygga träytor

trä moderna kök idéer

Köksskåp i trä kanske till en början låter som en gammaldags idé, men nya stilar är allt annat än vanliga men är fortfarande tidlösa. Moderna köksidéer 2019 är fulla av snygga och minimala köksskåp av trä, tänkt igenom och förenklade för att avstå från den traditionella känslan samtidigt som de ger dig en trendig och modern köksdesign som kommer att se bra ut i många år framöver. Köksskåp i trä utformade utan handtag kommer att göra underverk i ditt kök och ge dig en ren design utan krångel.

Men om du tror att ett helt träkök kommer att se för tungt ut för ditt utrymme, bryt upp utseendet genom att placera vita köksskåp längs golvet med moderna träskåp ovanför disken. Tillsammans med en vit bänkskiva kommer ditt kök att vara en symbol för moderna köksidéer som alla kommer att hämta inspiration från. Genom att gå på nytt med traditionella köksdesignidéer ser du också till att din uppdatering inte tar bort det potentiella återförsäljningsvärdet i ditt hem.

En mörkblå och vit kombination

blå och vita moderna köksidéer

Om du letar efter moderna köksdekorationsidéer som omedelbart framkallar en imponerande känsla av lockande lyx, så är en lynnig bläckblå och vit kombination säker på att göra tricket i många år framöver. De två ger en säker väg till vardagens elegans, eftersom det är en lyxig och fantastisk kombination som omedelbart förvandlar alla kök till en komplett oas av fantastiska moderna köksidéer.

Vita köksskåp toppade med en bläckfärgad eller djupblå yta, eller mörkblå blå skåp toppade med en fantastisk vit marmorbänkskiva, oavsett vilken kombination du går efter, kommer det säkert att se fantastiskt ut. Accentera färgkombinationen med metalliska detaljer och hårdvara för att ge ditt kök värme och djup tillsammans med en display av kopparpannor och köksutrustning.  

Rostfritt stål

modernt kök idéer stål

Cool rostfritt stål ger unika fantastiska moderna köksidéer, särskilt när det gäller skåp. Oavsett om du vill ta med rostfritt stål via apparater, skåp, bänkskivor, backsplashes eller till och med moderna köksöidéer, är det säkert att hjälpa dig att skapa en grundligt modern känsla i ditt utrymme.

Rostfritt stål ger dig en industriell känsla och tillsammans med vita eller gråa accenter, har du en snygg och ultramodern köksdesign som du kan avundas. Låt rostfritt stål vara en funktion i sig och skriv inte av materialet som något som är praktiskt utan substans eller stil.

Metalliska accenter

moderna köksidéer metalliska

Öka lyxnivån i ditt kök med högglansiga metalliska accenter. En djärv rad med metalliska pendellampor kommer att få stor inverkan på din köksdesign. Var djärv och installera ett uttalande guldkran. Var modig och välj några kromstolar till din frukostbar (ett bra sätt att ge moderna köksöidéer ett lyft).

Blanda och matcha dina metalliska färger – borta är de dagar då du måste begränsa dig till helt guld-, silver- och bronsfärger – du kan involvera alla tre i din moderna köksdesign på en gång för en rik och oändligt elegant blandning.

Textur, konsistens, konsistens

modernt kök idéer konsistens

När det gäller moderna kök kan de ofta bli kalla och kliniska utan någon verklig karaktär eller struktur, men detta behöver inte vara fallet med några nödvändiga tillägg. Låt din fantasi springa vild och kom med moderna kökinredningsidéer som har olika texturer för extra värme och personlighet.

Om du inte har mycket utrymme att arbeta med är texturerade vita plattor ett utmärkt alternativ för små moderna köksidéer eftersom de håller ditt utrymme öppet men ger dig möjlighet att vara lekfull med din design. Välj texturerade plattor, fantastisk markerad marmor, stoppade barstolar, metalliska element och träinsatser för ett kök fullt av karaktär.  

Vägg till vägg hyllor

moderna kök idéer hyllor

Hyllor från vägg till vägg är en elegant förvaringslösning för alla moderna kök och är ett utmärkt sätt att visa vardagsartiklar och tillbehör när det gäller små moderna köksidéer. Inte bara ger hyllor från vägg till vägg ditt kök lätt åtkomst till extra förvaring, men längder på hyllor som detta är ett utmärkt sätt att enkelt nå köksredskap, porslin och andra vardagliga köksföremål du vill ha på utställningen.

Gör konst ur innehållet i ditt kök genom att visa ett samlat urval av dem på din vägg till vägghyllor för alla att se. Tänk bara på att medan de ser fantastiska ut, tenderar de också att fånga damm, vilket innebär att du måste rengöra saker som du inte ens använder så ofta.

Upphängd hyllplan

moderna köksidéer vägghyllor

Hängande hyllor är inte något du ser varje dag och våra inredningsarkitekter älskar hur de lägger till det lilla extra och unika för ditt kök. Inte bara ger de dig ytterligare lagring, men de gör det också på ett sätt som utstrålar trendig stil och de är mer som ett konstverk än en lagringslösning när du säkrar dem på ett elegant sätt.

De är ett utmärkt sätt att visa din köksutrustning och glas och de lägger till ett underbart, elegant industriellt inslag i ditt kök. 

Statement Lighting

modernt kök idéer belysning

Statementbelysning bör inte reserveras bara för dina mer formella områden längre. Som när det gäller moderna kökinredningsidéer är reglerna i dina händer. Var djärv och ljusa upp din köksdesign med belysning som är lite annorlunda och storslagen i design.

Även om den är utsmyckad och stor i skala, kommer även de mest kungliga ljusalternativen alltid att vara praktiska när det gäller vardagsbruk. Gör ett oförglömligt och unikt uttalande med stora sfäriska hängen, modern skulpturell belysning eller rader med infälld linjär belysning som de som ses i konstgallerier och museer.

Bilder via Pinterest