Moderna sidobord

På 1770-talet dök först sideboards i Storbritannien. Den tidigaste typen kallades plattbord. Dessa tidiga sidobord hade marmorplattor eftersom de inte bara användes för att servera mat och dryck, utan också för att laga mat och skära mat. Platta borden var inget annat än en platta med ben och det fanns inget lagringsutrymme på den. 1788 visade den berömda snickaren Hepplewhite en skänk i sin illustrerade styleguide. Hepplewhites bit hade flyttats bort från tallriksbordet eftersom det hade extra lagringsutrymme.

Hepplewhite-skivan användes för att lagra bestick, porslin och annat servis. Moderna sidobord kan användas såväl som de stora bitarna av Hepplewhite och Chippendale (han var också där). Under åren från 1770 skulle ingen matsal utan sidobord ha varit komplett. Vi kanske inte har den fantastiska ätstilen i Hepplewhite och Chippendale-eran, men det finns absolut ingen anledning till varför vi inte ska ha en i moderna hem idag.

Vi har alla sett några epokala dramor där en grupp människor sitter i en stor matsal vid ett tungt laddat bord och serverar mat från skänken. Även om vi inte har tjänarna eller de stora matsalen i går, äter vi fortfarande och behöver förvaring för våra bestick och porslin. Det är därför som sidobord är en historia som vi kan ha i våra hem idag. Mångsidiga och vackra, de är perfekta möbler för vardagsrum, matsalar eller kök.

Var hittar du ditt perfekta skänk? En av de bästa platserna att söka är online. Det är inte bara gratis; Det finns ett stort urval av återförsäljare med en mängd sidobord. Om du vill ha något större och liknar stilen på 1770-talet hittar du det. Men om du vill vara modern, modern eller elegant, kommer du säkert att hitta det. Att shoppa online är ett bra sätt att få all information du behöver innan du köper.

Innan du åtar dig att köpa din skänk; Kontrollera det rum du vill fylla. Mät platsen där skänken ska gå och leta sedan efter en. Sidobord finns i olika storlekar, från små till mycket stora. Så det är viktigt att kontrollera om det du gillar eller vill passar in i ditt rum. En skänk kan även användas som TV-stativ i ett vardagsrum. I köket, där vi ofta behöver mer lagringsutrymme, kommer det att vara precis som hemma. Bra skenor håller i många år och kan till och med bli en familjens arvstol och hålla historien om skänken levande.