Moderna vinterträdgård persienner

Det råder ingen tvekan om att persienner ger någon vinterträdgård eller vinterträdgård efterbehandling, oavsett om den används som vardagsrum, matsal, lekrum eller kontor. För att kunna styra värme och bländning kan rummet användas året runt och erbjuder skydd mot solen på sommaren och värmelagring på vintern.

När det gäller att välja stil och material finns det flera alternativ. Som med de flesta heminredningar måste du ta hänsyn till vilken som passar din livsstil och väska bäst.

Veck är det mest populära och effektiva valet eftersom de reflekterar upp till 83% av solens värme. De finns i olika färger och mönster och är mycket enkla att ta hand om, särskilt om de behandlas smuts och fuktbeständigt.

Innan du köper ska du kontrollera rynkornas bredd – ju smalare veck, desto trevligare är helhetsbilden. Veck & # 39; Dragspel & # 39; snyggt bort och kan automatiseras för fjärrkontrollen.

För maximal effektivitet rekommenderas att de också behandlas med en speciell solfinish.

Romerska persienner är ett mer traditionellt alternativ. Franska Pinoleum är vanligtvis tillgängligt i en mängd olika material och kombinerar tunna remsor av vävt trä som filtrerar solljuset mycket försiktigt och har förstklassiga solegenskaper. Denna klassiska trägrainstil passar perfekt med rotting- och korgmöblerna som ofta väljs som vinterträdgård. Observera dock att vissa material som används för romerska persienner – som bambu – inte är lämpliga för takgardiner. Liksom veck kan även persienner för fjärrkontroll automatiseras.

Rullgardiner kan tillverkas i olika tyger, även om detta är det bästa valet för vinterträdgårdar. Special, solreflekterande aluminiumunderlag för betydande kontroll över temperatur och bländning. Även om dessa persienner inte är det mest attraktiva alternativet, erbjuder de ett mycket effektivt sätt att avleda värmeackumulation och bländning.

Om du klarar av en symaskin är DIY-gardiner eller fönsterluckor ett billigt val. Även om de inte erbjuder samma skydd mot värme och bländning som professionellt installerade persienner, minskar de dock ljuset och kyler atmosfären – hur mycket beror på de valda tygerna.

Fristående träluckor, som finns i de flesta järnaffärer, kan placeras för att minska bländningen från fönstren. användbart om du vill titta på TV eller använda en dator. Alternativt kan mindre fönsterluckor fästas externt till fönstren, även om detta inte är ett DIY-projekt.

Vertikala och persienner som finns i trä, träutseende och aluminium är ett annat alternativ men kan vara svåra att montera. Dessutom är de otroligt effektiva dammsamlare!

Låt din vinterträdgård mätas av leverantören som monterar persienner utan att gå på DIY-väg. När de väl är på plats ser du att de förbättrar förhållandena i din vinterträdgård och gör det till en trevlig och rolig plats att arbeta, vila och leka året runt – istället för ett sommarväxthus och ett vinterkylskåp.