Modulära hem

små modulbostäder

Antalet modulbostäder som byggs ökar, liksom deras popularitet. Modulära hem är ett snabbare och enklare sätt att skapa det perfekta bostadsområdet, så det är inte konstigt att de blir mer och mer populära.

Oavsett om du har ett stort eller ett litet utrymme att arbeta med, det finns en modulär hemdesign tillgänglig – och det här är skönheten i dem – de kan arbeta var som helst. Men vad är ett modulbostad? Hur skiljer sig modulära hemdesign från ”normala” hem? Och hur mäter färdiga hus mot sina traditionella motsvarigheter? Om du funderar på att investera i ett modulbostad har vi allt du behöver veta om dem för att hjälpa dig att komma igång.

Vad är ett modulhus?

definition av modulära hem

En utmärkt fråga. Modulära hem är hem som byggs i stycken utanför byggnaden och sedan monteras på plats, ovanpå fundamenten, av din valda byggare för att bilda ett modulhus. De ser ut som ”vanliga” hem, och du har antagligen hänt dem utan att ens inse det; de är i huvudsak förfabrikerade hem som måste monteras, precis som möbler.

Förvirra dem inte med husbilar, eftersom dessa inte kan plockas upp och flyttas; de är permanenta. De ser bra ut och du skulle vara svårt att se skillnaden mellan dem och en traditionell struktur.

Hur är ett modulhus annorlunda?

modulära hemstil

Färdiga hus kan läggas upp i veckor snarare än de månader det kan ta att bygga ett normalt hem. Det finns mycket mindre element som måste slutföras på plats jämfört med ett normalt hem, och de ser inte förseningar på grund av väder eller förnödenheter som du ofta skulle se i en normal husbyggnad.

Trots att de är olika måste de fortfarande följa byggnadskoderna och samma regler och riktlinjer som alla andra hem.

Hur mycket kostar ett modulhus?

modulära hemarkitektur

Det är svårt för oss att säga hur mycket ett modulhus skulle kosta dig att bygga, eftersom det beror på hur stort eller litet det är, och design och stil. De är dock vanligtvis billigare än ditt traditionella byggda hem, per kvadratmeter.

Detta beror på snabbheten i tillverkningsprocessen för förfabrikerade hem, det finns inga väderfördröjningar och det faktum att mycket av inspektionen kan göras innan ditt hem ens levereras. Med detta sagt är varje byggnad annorlunda, så se till att du har gjort din forskning innan du dyker in i den.

Är modulbostäder bättre för miljön?

hållbara modulbostäder

Modulära bostäder är verkligen energieffektiva jämfört med många traditionellt byggda bostäder, så du sparar både på dina energiräkningar och på dina modulära bostadskostnader.

Om du är miljömedveten kan detta vara en övervägande för dig, eftersom all energi som kan sparas är ett stort plus för miljön.

Ser alla modulära hemdesigner likadana ut?

unika modulära hem

Nej inte alls. En modulär hemdesign ser väldigt annorlunda ut än den nästa. Du kan omfatta i stort sett alla hemstilar i din modulbyggnad, från moderna modulbostäder till hem som ser mer traditionellt ut.

Du kan till och med bli kreativ och designa ditt eget hem, du behöver inte välja ett redan tillgängligt alternativ – med hjälp av de som är kända kan du få ditt modulhus precis som du alltid drömt om det. Det finns några fantastiska skräddarsydda moderna modulhus där ute, från ett litet modulhus byggt för att passa i de minsta utrymmena, till moderna modulhus som är byggda för att smälta in i sin omgivning.

Vad händer om jag inte har mycket utrymme?

små små modulära hem

Om du inte har mycket utrymme, frukta aldrig! Modulära hem är perfekta om du inte har mycket utrymme att leka med, och med lite smart design kan du skapa ett hem med ett genomtänkt utrymme. Från små stugor till modulära hemdesigner med en stugakänsla eller en modern bungalowdesign, briljant inredda små modulära hem dyker upp överallt.

När småboende blir mer och mer populära, och utformningen av sådana små modulära hem blir något av en konkurrensutsatt utmaning, blir små modulära hemdesign alltmer populär. Några av designerna är verkligen fantastiska och oavsett om du har 500 kvadratmeter eller utrymme eller 3500 kvadratmeter utrymme, finns det ett modernt modulbostad där ute som bara väntar på att få det.

Kan jag välja en standarddesign?

anpassade modulbostäder

Ja, du kan välja mellan ett urval av olika mönster från ett valt företag – det här är bra om du har ett enkelt utrymme att arbeta med och inte vill ha besväret med att komma med din egen design. Det finns moderna modulbostäder och traditionella mönster du kan välja mellan, såväl som bostäder som passar ett visst boendeområde, till exempel urbana, vid stranden eller på landsbygden.

Detta är ett enkelt och enkelt sätt att göra det, liksom det mest kostnadseffektiva. Så snart du börjar ändra saker och lägga till en design kan kostnaden börja samlas, så om du har en snäv budget är det ett billigare alternativ att välja något som redan har utformats.

Kan jag skräddarsy ett modulhus?

moderna modulbostäder

Ja, ja och ja. Det finns gott om företag där ute som kan hjälpa dig att skräddarsy dina egna färdiga hus. Du har ett par alternativ när det gäller anpassad design av modulbostäder.

Du kan anpassa en standarddesign, inklusive de extra funktioner du vill ha, oavsett om det är ett däck, en annan fasadstil eller att ändra layout. Det här alternativet är bra om du bara vill göra några minimala förändringar utan att ändra designens väsen för mycket. Ditt andra alternativ är att helt anpassa ditt modulära hem.

Om du har en tanke i åtanke som bara inte kan replikeras med en standarddesign, har du ett särskilt behov du behöver tillgodose, eller om du bara älskar att ha något helt annat – så är det här vägen att gå. Men kom bara ihåg att om du startar en design från grunden kommer det alltid att finnas ett kostnadselement att tänka på, och en anpassad design tar också längre tid att skapa.

Bilder via Pinterest