mönster i barns sängkläder

Färger, strukturer och mönster i barns sängkläder: lösningar för en lugn natt och barndomsutveckling.

Ditt barn kanske inte kan tala på ett sätt som vi lätt förstår, men nyligen vetenskapliga bevis har visat att hans sinnen ständigt lär sig. Det har visats att ett barn utvecklas snabbare desto mer regelbundet stimuleras barnets sinnen.

Tänk på känslan av beröring: ett viktigt element för ett barns kontakt med världen. Enkla saker som färg, mönster, form eller struktur – saker som vuxna ignorerar eller tar för givet – samma saker tilltalar ett barn. Den olika känslan av tyger som flanell, satin och bomull hjälper till exempel att utveckla känslan av beröring.

När ett barn undersöker skillnaden mellan jämnheten i satin och den mjuka flanellytan, eller formen på en kudde eller spjälsäng, förbättras hans eller hennes kognitiva utveckling.

Nya studier har visat att spädbarn & # 39; Ögonen är ännu inte tillräckligt utvecklade för att upptäcka små färgskillnader som en vuxen omedelbart skulle känna igen. Till exempel kan mogna ögon enkelt skilja mellan en turkos och en pastellblå medan en baby inte kan.

Spädbarn under 8 månader reagerar mer på starka, livliga färger. (A) Å andra sidan är känsligheten hos en nyfödd för kontraster – ljus och mörk – mycket starkare efter bara 8 eller 9 veckor. Påtagliga svarta och vita former är därför lättast att känna igen för nyfödda och kan stärka synskärpan.

Tyger med färgglada tryck av djur, blommor och geometriska mönster ger inte bara en speciell prägel till inredningen utan förbättrar också kognition och lärande och främjar övergripande tidig utveckling.

Sevärdheter, ljud, dofter, texturer – allt spelar en viktig roll. Det är viktigt att komma ihåg att de många väckande sinnen hos ditt barn inte bara lär känna de många skillnaderna i hans nya värld utan också lära sig att njuta av dem!

(a) Referens utförd vid Smith-KettlewelI Eye Research Institute (San Francisco) och University of California (Berkeley).