Mörka källaridéer

moderna mörka källaridéer

Oftare än inte, även om de kan lägga till extra bostadsyta att arbeta med, kan en mörk källare vara en utmanande vägspärr att bemästra och vända. Om du håller på att renovera din källare är chansen att den redan kan lida av en mörk och smutsig känsla. Om det låter som din källare är det dags att ta itu med den mörka källaren för att släppa in ljuset. För att hjälpa dig på vägen, här är över 18 enkla att hantera mörka källaridéer som hjälper dig att omedelbart förvandla det utrymme du måste arbeta med.

Ljus upp den mörka källaren, undvik det mörka utrymmet och välkomna ljuset in. Dessa mörka källare kommer säkert att göra en enorm skillnad i ditt utrymme, vilket gör din källare oigenkännlig på nolltid utan att behöva spendera en liten förmögenhet eller ta med proffs.

Lägg till olika ljuskällor

mörka källare belysning idéer

Enligt Décor Aid-renoveringsexperten Charlie S finns det verkligen inget behov av att skämma bort att ha massor av ny belysning professionellt installerat för att få en mörk källare i ljuset. Skapa istället ett varmt och inbjudande belysningsschema med skiktad belysning.

Med detta menar vi belysning med olika spänningar installerade i olika höjder. Tänk bordslampor, golvlampor, lampor och till och med ljus. Nyckeln här är att undvika kall och klinisk takbelysning för en mindre slipande känsla.

Håll ögat i rörelse

mörka källare idéer belysningsarmaturer

Oavsett om det görs med en uttalande lampa eller en härlig hängande mobil eller till och med växter, genom att hålla ögat i rörelse med en intressant fokuspunkt kommer dina tak att se högre ut än de egentligen är.

Och en dramatisk funktion kommer också att distrahera ögat eftersom en mörk källare ofta kan vara full av designproblem som inte kan hanteras på ett enkelt sätt.

Höga tak

mörk källare idéer metallics

När det gäller oändligt eleganta mörka källaridéer, gå efter en helt lyxig känsla för att verkligen uppdatera utseendet och tonen i området. Och för extra effekt slår ingenting mot taket, oftast kallat ”5: e väggen” för sent.

Från ett härligt invecklat och detaljerat tenntak till ett täckt med guldblad till ett återfött täckt med ett livfullt väggskydd, kommer du att se till att höja din mörka källare samtidigt som du ser till att den ser ut som ingen annans.

Gå svartvitt

monokroma källardekorationer

Ett lugnande monokromt färgschema hjälper till att få en mörk källare att känna sig bättre förverkligad samtidigt som utrymmet blir lätt i ögat och subtilt tilltalande.

Men för att undvika för mjuk och tyst känsla, var noga med att ge din ny monokroma källare energi med spel på tonaltryck, färg, konsistens och konstnärliga funktioner för nödvändig personlighet och visuellt intresse.

Skapa en rumsdefinierande accentvägg

En accentvägg i en unik nyans eller en täckt med en ovanlig väggbeklädnad kommer direkt att öka mörka källaridéer samtidigt som din känsla är unik och välbedömd.

Och eftersom de är dyra och enkla att skapa, borde det inte hindra dig. Med det sagt var våra inredningsarkitekter snabba att påpeka att du bör försöka skapa en accentvägg av den mest expansiva väggen i din källare för att bättre kunna definiera området.

Neutralmålade tegelstenar

målade tegel källare idéer

Om din källare har tegelväggar som har lämnats naturliga hittills, kan du överväga att föreställa dem i en ultralätt neutral eller vit väggfärg för att försegla dem samtidigt som din källare känns så stor som möjligt.

En avdelare av glasvägg

källare rumsdelare idéer

En rumsavdelare i glas är perfekt för att ta itu med mörka källaridéer eftersom det kommer att hålla utrymmet öppet utan att stänga något segment och det kommer att få det att känna sig ännu mer lyxigt och storslaget.

Ännu bättre om du kan hämta en som är rörlig eller hopfällbar för att utöka utrymmet när det behövs för att säga, en sammankomst eller när du har extra gäster i stan.

Utskrifter med utomhus

utomhus utskrifter idéer mörk källare

Prisvärda konsttryck inramade med minimala vita ramar kommer att ge en mörk källare en känsla av det soliga utomhus och livliga tider som säkert kommer att inspirera i många år framöver.

Bokhyllor

mörk källare idéer hyllor

Horisontellt installerade flytande hyllor hjälper dig att lägga till visuellt intresse och dekorativa visningsområden som hjälper dig att få en mörk källare till liv med lätthet.

En stor matta

idéer om källargolv

Lägg till en känsla av liv i dina mörka källaridéer med en rejäl skiktning av levande mattor så att det finns något varmt och sensuellt under foten.

Var noga med att skaffa en syntetisk matta eftersom källare ofta är utsatta för mögel och mögel, och en naturlig fibermatta kommer helt enkelt att suga upp dem och lukta smaklös under tiden

Välj en ljus och ljus färgmörk källare idéer färgschema

Om du har en mörk källare som behöver en större ljusning är det första att börja med en ljus färg på väggarna. Att dekorera en mörk källare bör börja med en ljus och ljus färg som bas – detta kan vara en vit, en ljusblå, en grön, vad som än sjunger för dig. Det behöver inte vara vanligt och enkelt vitt, eftersom alla färger som är ljusa och ljusa i naturen kommer att skapa önskad effekt.

Måla dina väggar i din valda färg och du kommer snart att se skillnaden att ljusreflekterande egenskaper hos färgen kommer att lägga till din mörka källare, med lätthet.

Imitera naturligt ljus

mörka källare belysning idéer

För att bekämpa den dystra känslan av en mörk källare måste du naturligtvis se till att utrymmet är så upplyst som möjligt och att det inte finns något bättre sätt att tända en mörk källare än med ljus som strömmar in som är så nära det naturliga som du kan få. Mjuk belysning eller gul belysning kan få ett rum att känna sig mörkt och slutet, oavsett hur starkt ljuseffekten är. Använd glödlampor som imiterar naturligt ljus så nära som möjligt och de hjälper en mörk källare att känna sig nästan som om solen skiner genom fönstret.

Du kan även hitta ljusarmaturer som ser ut som fönsterluckor över ett fönster som säkerligen kommer att lysa upp en mörk källare. Och precis som trappan ovan, kommer dolda lampor också att hjälpa till att definiera utrymmet med nödvändig värme.

Välj En mörk kontrast

mörk källarfärgpalett

Att skapa mörka kontraster är ett snyggt dekorationshack när det gäller att förvandla en mörk källare, eftersom en skarp färgkontrast i ditt utrymme får de ljusa områdena att se ännu ljusare ut. Välj en ljus färg på väggarna och välj några stämningsfulla möbler för att skapa en slående kontrast i din mörka källare. En kontrast som denna ger ditt rum extra djup och ger ögat en paus från för mycket ljus och ljusstyrka.

Om du går för mycket ljus och luft kan det förhindra att ett utrymme känns mysigt och du vill inte förlora en varm och tröstande känsla som källarutrymmen ofta saknar. Eller så kan du gå i motsatt riktning och välja en mörk accentvägg för att fungera som en fantastisk kontaktpunkt och för att hjälpa ögat att ta del av de områden som är ljusa.

Öppna rymden

mörka källare idéer färger

Att gå en öppen planlösning i en mörk källare hjälper till att ge en känsla av ljus och utrymme, oavsett hur liten eller avstängd den är i början. Ju mer du kan utöka utrymmet, desto större kommer utrymmet att kännas, även om du inte har lyxen med stora fönster med naturligt ljus. Om det finns en vägg som du kan bli av med eller flytta, tveka inte.

Det kommer att göra en enorm skillnad när det gäller att skapa ett öppet, livligt utrymme i det som en gång var en mörk källare. Att ha större väggutrymmen hjälper också din mörka källare att känna sig ljusare och rymligare, eftersom det kommer att finnas mer för ditt öga att röra sig över.

Rensa bort röran

minimala mörka källaridéer

Ju fler saker du har på dig, desto mindre och livligare kommer ditt utrymme att se ut (vi vet alla detta, men ibland kan det vara svårare att agera på vad du redan vet). Om du vill lysa upp en mörk källare kommer det att göra en stor skillnad att utforma utrymmet genom att utföra en ordentlig curation och bli av med röran.

Det är en enkel lösning på ett stort problem och det är en av de mörka källaridéerna som verkligen gör underverk. Om du inte kan dela med dig av något av dina ägodelar, investerar du i några lagringslösningar för att få bort de lösa föremålen från ytor. Vi satsar faktiskt att du kommer att bli förvånad över skillnaden som en effektiv städningsinsats kan göra i ditt utrymme samtidigt som du höjer ljusstyrkan och ljusstyrkan.

Strategiskt placera speglar

mörka källare idéer speglar

Om du har turen att filtrera in naturligt ljus i din källare, skulle det vara ett viktigt misstag att inte lägga till några ljusfångande speglar när du planerar din mörka källare. Varje naturligt ljus i en mörk källare måste utnyttjas och speglar är det perfekta sättet att göra det, plocka upp det tillgängliga ljuset runt och studsa det genom hela rummet.

Den reflektionen av ljus kommer att få ditt källarutrymme att kännas så ljust och lätt som möjligt. Även om du inte har något naturligt ljus att studsa runt är att dekorera med speglar fortfarande en bra och prisvärd idé att lysa upp en mörk källare. Varje ljusreflektion du kan få i ett mörkt utrymme och varje möjlighet att få ett utrymme att se ut och känna sig större är ett tillfälle du bör använda till din fördel. Dessutom är det enkelt att köpa snygga rumsdefinierande speglar till varje prispunkt.

Reflekterande ytor

högglans mörka källaridéer

Att arbeta längs samma linjer som speglar, allt med en reflekterande eller metallisk yta kommer att öka känslan av ljusstyrka i en mörk källare. Oavsett om det är ett golv med en underbar glans, ett källarkök med högblank skåp och en blank arbetsyta, reflekterande konstruktioner eller något så enkelt som spännande konstverk för nödvändigt djup.

Men du vill införa reflekterande ytor i dina mörka källare makeover idéer, resultatet kommer att visa sig fördelaktigt. Snart nog kommer så mycket mer ljus att upprepas genom det som en gång var din utmanande mörka källare, att du knappt kommer att känna igen det från vad det var tidigare.

Var konsekvent med stil

mörk källare idéer inspirationAtt gå för en konsekvent designstil tillsammans med dina övre våningar ovanför källaren får gästerna att glömma att de befinner sig i ett utrymme som en gång var utmanande mörkt nere. Om du inte är förenlig med din design kan ditt källarutrymme kännas som slumpmässigt och fristående från resten av ditt hem och det verkar vara ett avstängt och separat område som har fått mindre uppmärksamhet.

Håll källarvåningen i ditt hem i linje med resten av inredningen i hela ditt hem. Så när du rör dig genom huset kommer det inte att framstå som en uppenbar övergång från en ljus och luftig övervåning till en tråkig och mörk källare. Denna viktiga designnot gör det till ett av de enklaste sätten att göra en mörk källare ljusare och hålla den välbedömd. Så var noga med att göra övergången sömlös.

Tänk på fönsterbehandlingar

mörka källare idéer fönsterbehandlingar

Om du har fönster i ditt källarutrymme är chansen att de kan vara ganska små. Om de är det, täck inte över dem för mycket och blockera det lilla ljuset du får. Medan traditionella alternativ är gardiner och persienner (som fortfarande kommer att se fantastiska ut) kanske du vill överväga något som tillåter lite mer ljus än vad dessa alternativ gör.

Prisvärda rena neutrala paneler är en utmärkt lösning i en mörk källare eftersom de hjälper dig att upprätthålla en känsla av integritet, samtidigt som du släpper in så mycket ljus som möjligt. Som naturligtvis när det gäller att dekorera en mörk källare, släpper in mycket ljus som möjligt är avgörande. Men om din källare har stora fönster, köp ett dramatiskt uttalande med en rik juveltonad draperi som sträcker sig från golv till tak för att lura ögat att tro att taket är högre än det faktiskt är.

Bilder via Pinterest