Mudroom Idéer

mudroom idéer

I början och slutet av en lång dag slår ingenting bättre än den lyxiga känslan av att gå in i ett lerrum som du kan förvara rockar, skor och regn- och vinterutrustning i, särskilt en som har ett fantastiskt dekorativt utseende och gott om förvaringslösningar. När allt kommer omkring, vem som inte älskar vackert utformade mudrooms, även om de kan vara utmanande när man vill replikera inredningen i ditt hem, eftersom det är en lyx att skapa en dedikerad plats. Enkelt uttryckt är faktumet att sourcing inspirerande mudroom idéer som passar din stil och dina behov är tillräckligt komplexa och du kanske inte vet vart du ska vända dig för smart designinspiration när det gäller mudroom-idéer.

En sak är säker, en välorganiserad mudroom hjälper dig att hålla andra områden i ditt hem snygga och organiserade. För att hjälpa dig att utforska de bästa mudroom-idéerna skapade vi den här guiden som ser överst mudroom designidéer du kan hämta inspiration från, enligt Décor Aid inredningsarkitekter. Men innan vi kommer till dessa mudroom-idéer, låt oss gå igenom vad termen ”mudroom” handlar om.

Vad är en mudroom exakt?

blå mudroom idéer

En mudroom är vanligtvis en övergångspunkt mellan insidan och utsidan av ett hem. Det används oftast för att lagra vardagliga föremål och tillhörigheter som lätt kan skapa röran i hemmet och få det att se orolig ut. Vanliga föremål inkluderar skor, våta kläder och tvätt. Men för många är det inget annat än en entré fylld med snygga tillhörigheter som inte skulle fungera lika bra i andra rum i hemmet. Mudrooms är också ofta dolda från resten av hemmet och fungerar ofta som tvättstuga eller husdjur och placeras vanligtvis nära köket, garaget eller ingången. Det är där de kommer till nytta när du går in från en våt regnig eller snöig dag, eftersom de kan vara den perfekta platsen att låta våta kläder torka.

Och du kan förvandla en rörig entré till ett elegant område och en som kan fördubblas som det bästa stället du vill tillbringa hela dagen med dessa mudroom dekorera idéer som säkert kommer att klara tidens test. Oavsett vilken dekorationsstil du väljer, oavsett om det är rustikt, modernt eller var som helst däremellan, kommer du säkert att hitta inspirerande idéer att tänka på från den här listan över topp mudroom idéer som är perfekta för alla hem, oavsett storlek.

Skapa ett utrymme ur ingenting

lyxiga mudroom idéer

Om du älskar känslan av moderna mudroomdesigner, men du inte har tillräckligt med entréutrymme för att skapa den perfekta mudroom, krävs allt kreativitet för att förvandla även de minsta utrymmena till en bonafide mudroom. Ja, det stämmer, du kan skapa en mudroom nästan från ingenting. Ja, ingenting! Så länge det utrymme du har kan rymma en praktisk bänk och förvaringskrokar som snyggt går mot en vägg.

Så i huvudsak är allt du behöver ett litet hörn att arbeta med eller en del av din entré och de väsentliga elementen som gör att en mudroom känns komplett som krokar för rockar och jackor, en hållbar och lättrengörbar matta, en spegel och förvaringskorgar så utrymmet fungerar som ett praktiskt men ändå elegant område att gå in på varje dag.

Dölj röran med korgar

idéer om förvaringsrum

Är ditt mudroomområde nära ditt vardagsrum eller något annat rum synligt för en gäst? För att hålla utseendet snyggt och organiserat varje dag, se till att du tar in snygga korgar för att dölja röran från allmän bländning så mycket som möjligt. Lägg röran och andra små slumpmässiga tillhörigheter i robusta korgar eller metallkorgar och stoppa dem snyggt under din bänk, i en garderob eller ordnade på en väghylla.

Se också till att alla korgar du tar med är av samma storlek och delar samma designestetik för att säkerställa enhetlighet i din stil i mudroom-inredningen. På så sätt vet du också var allt är när du behöver det medan du håller allt utom synhåll.

Lägg till en mudroom i tvättstugan

tvätterier mudroom idéer

Om du letar efter det bästa mudroom idéer, bör du betrakta din tvättstuga som en smart utgångspunkt. Mudrooms handlar inte bara om rymden; de handlar mer om stil och funktionalitet eftersom de kräver ren praktisk funktion. Ett hörn av tvättstugan kan vara den perfekta platsen att skapa en lera i grunden om du tycker att det är omöjligt att skapa en särskild lera i någon annanstans i ditt hem.

På det här sättet kan du rengöra saker som regnrockar och snökängor utan att behöva oroa sig för att de torkar i ett huvudrum i ditt hem medan du gör en röra på golvet.

Blanda det med köksutrymme

kök mudroom idéer

En annan uppfattning om att göra ett rum dubbelt är att överväga att använda ditt kök om du letar efter mudroom idéer för litet utrymme eftersom du som tvättstuga kan använda diskbänken för att rengöra vad som behövs eller torka saker över det. Genom att blanda en lera i ditt kök kan du få ut det mesta av ditt köksutrymme utan att behöva ägna ett nödvändigt område till lerarumsidéer för ditt hem.

Det bästa sättet att få det att fungera är att hålla dina mudroomartiklar åtskilda från dina köksbehov för att hålla allt organiserat och rent. Tänk på det här, en mudroom är i grunden en plats att ta av sig våta skor och kläder, med kanske en elegant bänk för att göra det enkelt. Och eftersom det är vad en mudroom i grunden är för, finns det ingen anledning att du inte kan introducera mudroom-idéer i ditt kök.

Garderober och mudrooms

garderob mudroom idéer

Om du fortfarande har svårt att använda mudroom idéer billiga för att skapa ett funktionellt område i ditt hem, fundera på att omvandla en hall eller entrégarderob till ett modernt och mycket funktionellt lerrum. Allt du behöver är några krokar och korgar för att lagra allt till hands på ett stilfullt sätt, och din mini-mudroom kommer att kännas komplett på nolltid.

Det finns flera livskraftiga sätt att använda en del DIY-hack för att skapa en fantastisk mudroom var som helst i ditt hem som fungerar. Överväg att ta bort dörrarna till din mudroom garderob och byt ut dem mot en inbyggd bänk eller en praktisk förvaringsenhet eftersom möjligheterna är oändliga när du öppnar utrymmet.

Krokar och rack

moderna mudroom idéer

Även om dessa är en funktionell aspekt när det gäller praktiskt och modernt mudroom idéer, krokar och ställningar bör inte lita starkt på eftersom de inte är de enda elementen i en typisk lera. Håll utseendet enkelt och enkelt när du lägger till krokar och ställ. Du bör inte störa hela ditt mudroomutrymme med dem som i slutändan, din mudroom kommer att kännas trångt och visuellt förvirrande.

En rad med fyra eller fem krokar och få rack är perfekt. Även om flera rader med krokar kan hjälpa dig att maximera ditt väggutrymme, kan de också göra att ditt lerrum ser rörigt ut, vilket inte är ditt mål. Därför är enkelhet nyckeln till att skapa en modern mudroom.

Täck dina mudroomväggar med intressant tapeter

små mudroom idéer

Ge dina mudroom-väggar ett dramatiskt men ändå charmigt utseende med mönstrad tapet som gör att utrymmet känns levande och energiskt varje gång du går förbi när du försöker hänga en våt kappa i utrymmet. Detta kan vara ett plus om din lerrum är synlig för alla gäster.

Modern tapet hjälper till att framkalla ett tröstande och klassiskt utseende i din mudroom samtidigt som du arbetar för att skapa en anpassad känsla som är full av anda och visuellt spel samtidigt som du lägger till mer djup i vad som annars kan vara, ett litet utrymme.

Märkning av svarta tavelfärg

blå mudroom idéer

Fyll din mudroom dekorera idéer med kreativa, praktiska inslag som populära svarta tavlan målade etiketter som hjälper dig att utforma din mudroom vägg och förvaringsenheter samtidigt som du hjälper dig att veta var allt är och allt går. Bortsett från ett svartvitt färgschema, lägg till färgglada tillbehör i din mudroom som kommer att möta din känsla för stil och inredning.

Svarta tavelfärg ger dig lyxen att leka med mudroom designidéer för att hitta den perfekta balansen i din mudroom – whatt ett perfekt sätt att släppa loss din kreativitet samtidigt som du skapar en mycket funktionell lera i ditt hem. Bäst av allt förutom det faktum att du enkelt kan rengöra svarta tavlaetiketter, svarta tavlaetiketter går aldrig ur stil och är lätta att köpa billigt.

Förvandla en hall till ett mudroom-utrymme

idéer om hallens mudroom

Återigen, om du saknar tillräckligt med utrymme för att skapa en funktionell mudroom i ditt hem, varför inte ta en titt igenom dina korridorer (om du har några), eftersom man kan komma till nytta när du anser mudroom idéer med litet utrymme som korridorer är ofta döda utrymmen ändå. Och eftersom de flesta husägare lämnar sina hallar outnyttjade året runt, varför inte använda utrymmet för något rent och praktiskt för alla i ditt hem?

Du behöver inte budgetera tungt eller bryta banken för att förvandla ditt hallutrymme till ett elegant utseende mudroom som fångar ögat. Allt som krävs är några skåp eller en garderob, en rad snygga krokar, en matta och några vävda korgar för att förvandla utrymmet till ett praktiskt förvaringsutrymme och lerrum så att du kan ha någonstans att förvara din kappa, väska och skor på en plats efter en hektisk dag.

Håll det enkelt

enkla mudroom idéer

När du utformar en mudroom finns det en tendens att släppa loss din kreativitet så mycket att resultatet bara kan vara något som är visuellt förvirrande snarare än snyggt. Även om du vill vara kreativ, bör enkelhet och en tydlig redigering komma först. Eftersom det finns mycket mer effektiva sätt att förvandla ett utrymme till en idealisk mudroom.

Med enkla tillbehör som bänk, krokar och en hylla kan du maximera ditt utrymme och skapa en mini-mudroom från ingenstans. Med det sagt, gör det till liv med inramade konsttryck och en viktig spegel för extra djup och personlighet.

Utvärdera ditt utrymme

Detta borde vara det sista du bör bry dig om när du anser de bästa mudroom-idéerna för ditt hem. Faktum är att oavsett ditt designval eller enkelhet i din stil, kommer ditt utrymme att avgöra vilken typ av utseende du vill uppnå och den form som din mudroom kommer att ta. Så vilken typ av utrymme har du? Är det begränsat till tvättstuga, hall, ditt kök eller vardagsrum? Observera att ju mindre utrymmet du måste arbeta med, desto mer kreativt måste du vara med dina designriktningar och alternativ.

När det gäller mudroom-utrymme har många privata hem antingen plats för en mudroom i en walk-in källare, allrum, kök, hall eller tvättstuga. Dessa områden är i fokus för denna moderna guide mudroom idéer. Vi har också utforskat de grundläggande elementen du behöver för att ge din mudroom-dekorationsstil en oförglömlig boost. Dessa idéer bör komma igång när du förbereder dig för att göra något meningsfullt i ett utrymme i ditt hem. När du söker efter mudroom idéer, vi hoppas att du tycker att dessa tips är inspirerande och hjälpsamma.

Bilder via Pinterest