Naturliga element till din stadsbostad

Ta med naturen i din lägenhet

Att vara ute i naturen har förmågan att lugna sinnet och uppdatera kroppen. Men om du bor i en storstad är chansen att du inte får spendera tillräckligt med tid ute i skogen eller vid stranden. För ett liv med brist på naturlandskap, följ vår guide för att lägga till naturliga element i din stadsbostad.

Bild via Anne Li West.

Krukväxter

krukväxter suckulenter natur

Ett av de enklaste sätten att integrera naturen i hemmet är att köpa krukväxter. Stora, lummiga och gröna växter är bra accentbitar för alla rum, och mindre växter, som suckulenter, ger underbara bordstillägg.

Men kom ihåg att vintern kommer. Om du vill ha några användbara tips för att hålla dina gröna vänner vid liv under de kallare månaderna, kolla in vår guide för att hålla växter vid liv under vintern.

Bild via Lifehack.

Trämöbler

återvunnet trä massivt teak

För ett strukturerat men modernt utrymme är trämöbler ett mycket effektivt tillskott. Massiv teak och återvunna träbitar är särskilt tillfredsställande i vardagsrummet och köket.

Och att lägga till träprodukter betyder inte att man hugger ner hela regnskogen. Om du letar efter några hållbara sätt att integrera trämöbler, kolla in vår guide till hållbara designers.

Bild via Natural Child World.

Konstverk som innehåller naturen

häst naturligt fotografi svart vitt

Välkurerad konst är viktigt för alla moderna hem. Om du vill integrera några naturliga element runt huset, överväga att hoppa över de vanliga abstrakt-expressionistiska bitarna och gå efter några naturliga bilder. Monokroma fotografier av djur är ett utmärkt sätt att införa en elegant men naturlig estetik.

Kolla in det svartvita hästbildet som vi placerade i sovrummet i denna SoHo-duplexrenovering.

Soffbordsdekorationer

soffbord naturliga föremål

Soffbord är ofta förbises som utrymmen för att visa upp din personliga stil. Spara tillräckligt med utrymme för några drinkar och ett köttbräda, men var inte rädd för att lägga till några bordsdekorationer, eftersom det här är en idealisk plats i hemmet för att införliva naturliga element.

Kolla in soffbordet som vi utformade i denna lägenhet i San Francisco Market Street.

Naturligt solljus

rena gardiner naturligt solljus

Ett sätt att ge ditt moderna hem en naturlig uppdatering är att försöka använda mer solljus. Om dina gardiner eller draperier är en mörk färg eller ett tyngre material kan de blockera dyrbart solljus. För rum som behöver lite mer sol, inför rena vita draperier, vilket ger ditt rum en modern finish samtidigt som solen skiner på.

Kolla in de rena gardinerna som vi använde i vardagsrummet i den här ljusa lägenheten.

Marmor

bänkskivor i marmor i badrummet

Marmor är ett av våra favoritmaterial att dekorera med, eftersom det ger ett modernt men naturligt utseende till alla utrymmen. Att lägga till marmorbänkskivor i köket eller marmorbitar i badrummet är ett utmärkt sätt att lägga till en elegant men ändå naturlig yta i nästan alla utrymmen i ditt hem.

För lite renoveringsinspiration, kolla in marmorbadrummet från Manhattan brownstone vi renoverade.

Dekorera med grenar

grenar faller vinterdekorationer

Om du tenderar att glömma att vattna dina krukväxter men ändå vill ha några naturliga element, överväga att dekorera med stora grenar. De är särskilt lämpliga för hösten och vintern.

Kolla in filialerna som vi införlivade under denna weekendresa i Sag Harbor.

Geoder

geodes bokstöd

Om du vill införliva några geologiska element utan en större marmorrenovering, försök att lägga till några geoder. De kan placeras som dekorativa bitar på ett soffbord i vardagsrummet eller kan fungera som mer funktionella föremål, som bokstöd på en hylla eller pappersvikter på ett skrivbord.

Bild via Pottery Barn.