Öppen skärm som väggkonst

Om du älskar utseendet på vackra eldstadsskärmar men inte har en eldstad i ditt hem, varför inte använda en som väggkonst? Dessa vackra eldstadstillbehör finns i många unika mönster, av vilka många lätt kan användas som väggdekoration istället för skorstenen. Här är några dekortips som kan förvandla en enkel eldvägg till en fantastisk väggkonst.

Välj en skorstenskärm

Det finns så många olika typer av skärmar att det är svårt att hitta den perfekta för din vägg. Om ditt hus har en rustik dekoration stil, kan ett järn spis täcka ett bra tillägg. Järngaller kan också användas för att ge en toskansk dekorationstil en traditionell autentisk touch. Mässings- och kopparnyanser är också idealiska som väggdekorationer. Antika skärmar fungerar ofta särskilt bra eftersom de vanligtvis är gjorda i en väldigt konstgjord stil.

Vanligtvis är de också ganska tunga. Se till att du stöder dem tillräckligt när du hänger på väggen. Även glasskorstenar är väl lämpade som väggkonst. Faktum är att glasskärmar också ser bra ut när de används framför fönster för att ge en dekorativ anteckning, särskilt när skärmen innehåller målat glaselement. Glasväggar ser också bra ut när de visas på väggen med en spegel monterad bakom sig.

Förvandla spisskärmen

När du tittar på en skorstenvägg för första gången kanske du inte omedelbart ser den som en väggkonst. Men när du har tagit bort benen kommer du att upptäcka att din faktiska enhet på många sätt är en platt skärm som liknar ett galler. Naturligtvis kan du också hänga på skärmen när du har tagit bort benen precis som det är. Men med några utsmyckningar kan du förvandla din enkla spisvägg till en riktigt fin väggkonst.

Dekorera idéer med öppen spis

Att montera en platt spegel på väggen bakom skärmen ger dig en mycket dekorativ look, oavsett om du använder en glas- eller metallskärm. Eller fäst en metallskärm på en träbit för att skapa en rustik väggskärm. Frostat glas, målat glas eller olika typer av papper kan också hängas bakom skärmen för att belysa det dekorativa utseendet. En vacker svart gjutjärnskärmskärm ser till exempel bra ut på en bit rustik trä. Krokar av gjutjärn hänger på varje sida för att förbättra funktionaliteten.

Eller lägg fint rispapper på baksidan av en påkostad koppar- eller mässingsgitter för en vintage look. I ett rum i toskansk stil väljer du en järnskärm med ett rutmönster som smälter in i den naturliga helhetsbilden. Häng några väggplanterare på skärmen och låt murgröna eller andra vinstockar växter använda metallnätet som ett spaljé. I köket kan du försöka inrama skärmen med terrakottaplattor efter att ha fäst den på väggen. Om så önskas kan du till och med måla en skärm för att få extra design.