Organisationssystem för garderober

Det kan vara överväldigande att hålla garderoben ren och snygg. Hur många gånger har du inte hittat ditt favoritplagg eller letat evigt efter den sällan använda säsongsartikeln? Vad sägs om skor? Landar de på en enorm hög på marken? Oroa dig inte över det! Att ta bort och organisera din garderob kan vara en mycket enkel och smärtfri process, och resultaten är värda ansträngningen.

Det första steget är att helt tömma skåpet. Ja, du läste rätt … ta bort allt från garderoben! Du måste börja med ett rent bräde. När allt tas bort, ta dig tid att rengöra alla ytor i skåpet. Hyllor, basplattor och lampor suger, sveper, torker av. Du blir förvånad över hur dammigt ett skåp kan bli.

Nu är det dags att sortera artiklarna i din garderob. Ingen rengöring ännu, bara sortering. Det bästa sättet att uppnå detta är att hålla artiklarna ihop. Byxor med byxor, kjolar med kjolar, skor med skor. Du har idén. Ta dig tid att bestämma om föremålen verkligen hör hemma i din garderob. Går du i din garderob med andra saker än kläder, skor, accessoarer och smycken? I detta fall kan du försöka hitta en bättre plats för dessa element. De kan ta mycket plats och överbelasta din garderob. Om du delar din garderob med en annan person, håll dina artiklar åtskilda. Du bör alltid ha ett specifikt område / sida av skåpet.

När alla element är sorterade är det dags att börja ta bort! Se till att ha stora plastpåsar eller lådor redo för donationer. Du delar upp objekten som ska raderas i en av tre kategorier. behålla, donera eller kasta bort. Gå igenom var och en av de sorterade staplarna och titta på varje objekt. Älskar du det? Har du ofta det? Är det nytt eller i bra form? Håll det sedan. Är det föråldrat? Passar inte det rätt? Har du aldrig på det eller sällan? Det är dags att donera det. Är den sliten, färgad eller full av hål? Dags att kasta ut det! Ett bra råd är att om du inte har använt det på ett år, gå vidare och ta bort det.

När allt elimineras kan det verkliga roliga börja. Ta dig tid att bedöma ditt tomma skåp jämfört med vad du har kvar efter saneringen. Tänk på vilka objekt du använder oftast eller vilka du behöver komma åt snabbast. Om ditt lagringsutrymme är minimalt, överväg några sätt att maximera ditt lagringsutrymme. Ett skohylla ovanför dörren kan ta bort skorna på golvet. Billiga sopor eller korgar i hyllorna kan hjälpa till att hålla saker som plånböcker, halsdukar och tillbehör välorganiserade för kallt väder. Med ett bälte eller slips kan du snabbt och enkelt se vad du egentligen äger. De flesta butiker, inklusive Wal-Mart, Target, BB & B och till och med The Dollar Tree, erbjuder lagrings- och organisationslösningar. Jag rekommenderar inte att du köper organisatoriska containrar förrän du har tömt. Du kan inte bestämma vad som är bäst för ditt rum förrän du ser vad du faktiskt arbetar med.

Här är några ytterligare alternativ som får din garderob att se ut som den organiserades av en specialist:

Underkategorier liknande element. Till exempel: Separata skjortor enligt ärmlängden som långa ärmar, korta ärmar och ärmlösa

Färg klädkategorierna ljusa till mörka. Det ser bra ut och gör det enkelt att hitta en specifik artikel.

Investera i lämpliga belagda galgar. De ser polerade ut och håller kläderna på galgarna.

Om hyllor finns tillgängliga, vik skrymmande föremål som tröjor eller jeans.

När du använder behållare för förvaring, använd klar plast för att identifiera föremål. Om klart inte är tillgängligt eller inte stämmer med dina stilinställningar kan du försöka märka behållarna / korgarna med dekorativa etiketter.

Om hyllor finns för förvaring av skor, investera i 6-faldiga förvaringsbehållare. Sterilite gör det klart, har ett lock och kan staplas för cirka $ 1 vardera. De matchar de flesta skor.

Häng alla kläder i samma riktning. Om du håller galgen framför dig bör toppen av galgen ha ett frågetecken (detta är en standard för detaljhandlare).

Lägg en tom korg eller korg i skåpet som är avsett för donationer. Varje gång du försöker något och du verkligen inte gillar det, passar det inte ordentligt eller så blir du bara trött, kastar den i donationslådan och donerar när den är full.

Markera ett område i skåpet för tomma galgar. När jag tar bort en föremål från en galge, lägger jag den tomma galgen på änden av ett klädställ. På linnedagar behöver jag inte leta efter tomma galgar.

Beroende på storleken på din garderob och hur mycket du äger kan det ta cirka 4-8 timmar innan din garderob görs om. Det lönar sig att investera tid och ansträngning för att upplösa och omorganisera dina lokaler. Ha kul att organisera!