Papasan Stol Makeovers

Pappan – vad? Detta skulle förmodligen vara reaktionen hos de flesta unga människor idag när de hör om papasanstolar. Det är emellertid förståeligt att papasanstolar inte är så populära längre, till skillnad från på 1970-talet, då praktiskt taget alla hus i USA hade minst en av dessa stolar.

Om du är en av de miljoner människor som har ägt en papasanstol i flera år och nu försöker besluta om du vill sälja den på en onlineauktion, donera den till välgörenhet eller helt enkelt kasta bort den, kanske du vill pausa och tänka om en minut Dina alternativ. Även om det finns människor som är övertygade om att papasantiderna för länge har gått, finns det de som tror att de fortfarande kan användas som en viktig funktion i modern inredning.

Det finns faktiskt flera sätt att ändra utseendet på din papasanstol så att den passar i alla rum i ditt hem. Här är några av de enklaste förslagen för makeover som du kan följa:

  • Färg basen i en annan färg. De flesta traditionella papasanstolar är gjorda av rotting och behandlade med klarlack så att rottingens ljusbruna färg lyser igenom. Du kan markant ändra utseendet på din stol genom att måla den på nytt med en mörkare nyans som mahogny eller till och med svart. Detta får inte bara stolen att se ny ut, utan ger den också en mer elegant och förfinad look. Rattansock-målning rekommenderas vanligtvis inte, men det kan fungera om du planerar att flytta stolen till ditt barns sovrum eller lekrum. I detta fall kan en ljusare färg säkert vara mer lämplig.
  • Gör en ny slipcover till kudden. Genom att ändra färg, tryck eller väva av din papasanstolskudde kan du få den att se ut som en helt annan stol än du har använt den i alla dessa decennier. Ett enkelt sätt att göra det är att skapa en ny slipcover till kudden. Möjligheterna är praktiskt taget obegränsade eftersom du kan välja mellan alla material i världen. Medan du är på det kan du också göra flera extra sätesskydd så att du kan ändra utseendet på din stol när årstiderna ändras.
  • Förenkla designen. Många papasan kuddar från år sedan har ganska pråliga tryck och höga färger. Dessa kan ha passat perfekt med tidens designtrender, men nu handlar det mer om elegans och sofistikering i enkla element. Så att ändra dina papasan kuddfodral är en bra idé att hålla sig till vanliga, helst ljusa färger. En papasanstol med en lyxig krämfärgad kudde och en mörk fläck på basen verkar verkligen mycket chic.

Innan du följer dessa papasan-tips bör du naturligtvis först kontrollera om stolen fortfarande är pålitligt i gott skick. Om mindre reparationer krävs vid basen bör du fixa dem innan du målar eller färgar. Om kudden redan tunnas på grund av ålder och överdriven användning kan det vara bättre att kasta bort den och helt enkelt köpa en helt ny kudde.

Å andra sidan, om du inte försöker bortskaffa en gammal papasanstol men faktiskt finns på marknaden är du mycket lycklig, eftersom det finns så många av dessa underbara stolar som säljs över hela landet till extremt låga priser. Begagnade kan köpas för endast tio dollar om du är en begåvad förhandlare, medan nya kan köpas för $ 50 till $ 100.

När du köper en helt ny papasanstol är hantverk en av de viktigaste faktorerna du bör tänka på. Papasanstolar tillverkas för hand och de flesta importeras från Sydostasien, där lokala arbetare skickligt skapar dessa konstverk. Dessa stolar genomgår en intensiv kvalitetskontrollprocess, och du kan vara säker på deras excellens och hållbarhet.

Men det finns också papasaner som inte är lika hög kvalitet som dessa autentiska möbler. Rotting eller korg har kanske inte fått rätt betyg och kommer att dömas till ruttn eller annan skada inom några månader efter köpet. Du kan undvika sådana problem genom att se till att du bara köper dina papasanstolar från en ansedd återförsäljare eller återförsäljare.

Oavsett om du återanvänder en gammal papasanstol eller köper en helt ny, kan du vara säker på att dessa stolar kommer att ge dig och de andra medlemmarna i ditt hushåll komfortabla sittplatser under många år framöver.