Perfekt soffa idéer

modern sammet soffa

Att köpa en ny soffa kan vara en skrämmande uppgift. Och med överflödet av alternativ där ute kan det vara frestande att nöja sig med något snabbt och enkelt. Så gå inte ensam. Följ vår guide för att se hur våra seniordesigners väljer den perfekta soffan.

Den perfekta layouten

Dennis Miller Ferrell Mittman

Innan du överväger tyg- och färgalternativ, ta reda på var din soffa ska gå och var den ska placeras i ditt hem. I detta Upper West Side-familjehem var vi tvungna att skapa en sammanhängande layout inom ett asymmetriskt rum. Så vi använde två soffor – en från Dennis Miller och en från Ferrell och Mittman – för att skapa en mer symmetrisk duk för resten av rummet.

Tänk på proportioner

grå sektionssoffa

När du väl vet vart din soffa går, är det dags att välja den perfekta formen och storleken. Sektioner tenderar att fungera bäst om du fyller ett hörnutrymme, medan ett standardalternativ fungerar bäst mot en spolvägg. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att det passar bekvämt i ditt rum och lämna ett par tum utrymme på varje sida. I denna lyxiga lägenhet i San Francisco valde vi en grå sektion för att passa in i hörnet av vardagsrummet.

Dubbel plikt

schäslong soffa foajén

Uppenbarligen är din soffa användbar för att loafing runt. Men om det kommer att placeras i ett område med mycket trafik, överväga hur din soffa kan fungera som ett möbel. I denna Central Park West Penthouse placerade vi en schäslongsoffa från Mod Livin intill ingången, så att våra kunder får en plats att sitta ner i foajén.

Låg profil

design inom räckhåll soffa

Förutom att tänka på soffans fotavtryck, överväg också dess höjd. Vi föredrar att använda soffor med låg profil eftersom de får taket att se högre ut. I vardagsrummet med denna nya kanaaniska makeover fick vi en skinnsoffa designad av Giorgio Soressi, för ett snyggt tillskott till detta familjehem.

Glans och textur

modern sammet soffa

Vi älskar utseendet på en traditionell grå soffa. Men om du letar efter något mer originellt, överväga en soffa med högre glans. För att komplimentera mitten av århundradets design av detta Upper East Side-radhus valde vi en grå soffa med en sammetslen nyans och konsistens, vilket ger utrymmet en lyxig touch.

Välj en soffa som kompletterar din stil

tuftad grå soffa

Som en av de största möblerna du köper bör en soffa vara symboliskt för ditt önskade utseende. För denna lägenhet i New York ville våra kunder ha en design som var klassisk och lyxig, utan att känna sig täppt eller pretentiös. Så vi köpte en lågprofil, tuftad soffa i ett tyg som kombinerar grå och lila toner. Det är en klassisk design med några samtida vändningar och passar perfekt till deras stil.

Eller gör ett uttalande

läder chesterfield soffa

Vem säger att din soffa måste matcha resten av dina möbler? I denna Battery Park City-hemdesign ville våra kunder att deras soffa skulle göra ett uttalande. Så vi valde en chesterfield-lädersoffa och kontrasterade den mot parets möbler från mitten av århundradet och den ultramoderna lägenheten.