Persienner i trä

Den persienner kunde ha kommit från Egypten snarare än från Venedig, som man allmänt antar. I över 300 år har de fungerat som fönsterbehandlingar för dekorativa och funktionella ändamål. De är tillverkade av horisontella träspalter och finns i olika färger, stilar och storlekar. Det är nu också möjligt att få persienner i bambu, vilket kan vara en fin funktion i hemmet, särskilt om du väljer en japansk stil med din inredning.

Passande – Använd alltid sunt förnuft här. När du monterar persienner själv, kolla och kontrollera måtten för varje fönster. Speciellt om du spenderar mycket pengar, bör du se till att du beställer inga persienner som är för stora eller för små för din fönsterram. Om du handlar i en katalog eller handlar, erbjuder de flesta platser numera också en lämplig tjänst som är värt att investera i, även om du måste betala lite mer, eftersom ingenting kan överträffa en hantverkares professionella färdigheter.

Städning – Eftersom det finns många fenor kan detta locka damm mellan dem. Leta efter ihållande områden som du behöver fokusera på, till exempel: B. fettfläckar. Stäng persiennerna och torka av dem med en torr trasa för att ta bort smuts och damm. Du får inte applicera vätskor eller oljor på trä, eftersom det kan leda till rutt eller till och med deformation av virket. Stäng den bakifrån och upprepa den här proceduren för att se till att dammet på båda sidorna av lamellerna har tagits bort. Sedan kan du ta bort borstfästet från din dammsugare och dammsätta persiennerna ordentligt.

Sol – Solens skadliga nederbörd och allmän slitage kommer att kännas på dina persienner. Du kan få dina persienner inspelade och inspelas i enlighet därmed. Prata med din blinda fabrik om att applicera en skyddande beläggning på dina rullgardiner, om detta inte redan har tillhandahållits av dina egna leverantörer. Läs igenom villkoren för garantin för att bestämma hur länge dina persienner är under garanti, och kontrollera om eventuella reparationer är en del av den.

Undvikande – Det finns vissa rum där det är bättre att ha persienner av ett mer lämpligt material än trä. Köket och badrummet är inte idealiska platser för dina trägardiner, eftersom i badrummet vanligtvis samlas mycket fukt från duschångan och detta är skadligt för träet. På samma sätt görs mycket matlagning i köket, där ånga och fett samlas, och detta är inte en lämplig miljö för sådana persienner.

Syntet trä – Den vetenskapliga utvecklingen har lett till införandet av konstgjorda persienner, som tros vara mer hållbara mot solens skadliga effekter än traditionella trägardiner. Du kan söka online efter företag som säljer dessa persienner, och det handlar verkligen om personlig smak vad du föredrar.