Platsbesparande tips för sovrummet

litet sovrumsspegel

Som ett inredningsföretag baserat i New York City står vi ständigt inför utmaningen att designa för små utrymmen. Men brist på utrymme borde aldrig hindra dig från att designa sovrummet i dina drömmar. Om du vill passa mer än bara en säng i ditt sovrum, kanske du vill överväga några snygga platsbesparande knep. Våra seniordesigners har dessa sju platsbesparande tips för ditt sovrum.

Flytande sängbord

små sovrumstips flytande sidobord

När du försöker spara lite utrymme, försök hitta så många sätt som möjligt för att få möbler från marken och på väggen. Sängbord är ett bra ställe att börja på. För att hålla detta SoHo-sovrum inte trångt placerade vi små flytande hyllor på vardera sidan av sängen.

Lucite möbler

små sovrumstips lucitkonsoler

Och om du bestämmer dig för att gå med ett mer traditionellt sidobord, överväga ett genomskinligt material, som lucit. Vi placerade två lucitkonsoler i sovrummet i denna Upper East Side-lägenhet för att ge våra kunder maximal funktionalitet utan det mer täta utseendet på ett mer ogenomskinligt material.

Inbyggd förvaring

små sovrum tips inbyggd förvaring

Inch för inch, inbyggd lagring är exponentiellt mer praktisk än enskilda garderober och skåp. Även om det verkligen inte är ett DIY-projekt för helger, är inbyggd lagring en värdefull platsbesparande investering för ditt sovrum. Tilldela en fönsterlös vägg till inbyggd förvaring och släng ut alla byråer och fristående bokhyllor. Kolla in hur vi fick utseendet i denna eleganta lyxlägenhet.

Tavlor

små sovrum tips lampetter

Att spara utrymme betyder inte nödvändigtvis att bli av med möbler. För att ge dig lite extra utrymme på dina nattduksbord, överväg att installera några lampor på väggen. De är bra för att läsa sent på kvällen och ser också bra ut. Kolla in art déco-lamporna som vi placerade i detta townhouse i Upper East Side.

Flytande hyllan

litet sovrum tips hylla

Om du utformar ett särskilt smalt sovrum kanske du vill avstå från sängbord helt. För att ge det här sovrummet lite extra golvyta installerade vi en flytande hylla bakom sängen. Det fungerar som ett nattduksbord och bokhylla utan att ta upp onödigt utrymme på vardera sidan om sängen.

Spegel

litet sovrum tips spegel

Speglar är ett utmärkt sätt att få lite utrymme att kännas mer expansivt. Och så om du försöker dekorera ett litet sovrum, överväg att placera en spegel ovanför sängen istället för konstverk. Och om du väljer en rektangulär spegel bör det vara ungefär bredden på din sängram. Vi fick en kromspegel för att ge sovrummet i denna pied-à-terre en lyxig finish.

Plattformssäng

litet sovrum tips lågprofil säng

När man utformar ett litet sovrum, är andelen av yttersta vikt. Men en faktor som ofta förbises är höjd. Utan att glömma din planritning, käll möbler som är låga till marken. I denna lyxiga lägenhet vid vattnet var en lågprofil sängram det perfekta alternativet för att bibehålla en tydlig utsikt över Miami Harbor.