Pop-up-avfallssystem för diskbänk

I VVS-industrin avser termen "avfall" röret som är fäst vid botten av en diskbänk, diskbänk eller sanitär fixtur (såsom en toalett eller bidé). Detta rör är tillverkat av metall och tillåter avloppsvatten att rinna genom en separator i ett avlopp och fungerar också som en barriär mot möjliga blockeringar.

Överst på avfallet kallas axel eller fläns. Detta är metalldelen som du ser i hålet. Flänsens yta motsvarar normalt ytan på handfatets kranar.

Avfall tillverkas i standardstorlekar för att passa i alla regnhål. Som regel levereras de med en viss typ av propp, propp eller grill. Handfat har vanligtvis ett avfall på 32 mm (1,25 ") medan badkar, duschar och diskbänkar vanligtvis har 40 mm (1,5").

Det finns ett antal olika typer av tvättmedel för handfat och handfat, pop-upavfallet är bara en typ.

Pop-up avfall

Pop-up-avfall eller pop-up-enheter hänvisar till typen av rörfog som ansluter ett handfat, handfat eller bidé till ett avloppsrör vid avloppshålet. De innehåller en kontakt eller plugg som styrs av en kontroller. Du kan också hitta popup-avfall i andra sanitetsapparater.

Styrningen av papperskorgen är vanligtvis en spak som du drar eller en vred du vrider. Det är ofta beläget bakom eller på kranen eller kan vara fäst vid översvämningen i bassängen, som vanligtvis är under kranen. För att manövrera popup-stoppet trycks spaken upp för att stänga kontakten och skjuts ner för att öppna den, eller så vrids ratten i en riktning för att öppna och den andra för att stänga.

Andra avfallssystem

Plug and chain-avfall är en traditionell avfallsstil där en plugg är ansluten till en kedja som kan blockera pluggen.

Clicker Wastes har ett stopp som trycks in när det trycks ned. Du trycker en gång för att stänga den och igen för att öppna den. Därför har den inte en separat kontroll såsom popup-avfall. Detta avfall kan också kallas tryckknappavfall, klick-avfall eller fjäderbelastat stopp.

Flip-top avfall har en enkel design och en skivformad plugg som kan roteras för att öppna eller stänga plughålet.

Avfallet har en plugg som sitter på en stolpe och förblir i dräneringshålet. Den rullas upp för att öppna eller tryckas ner för att stänga. Denna typ av avfall är ganska vanligt i offentliga bad eftersom kontakten inte kan tas bort.

Korgsiktavfall är vanligt i diskbänkar eftersom de har en sikt som förhindrar mat och annat skräp från att blockera dräneringsprocessen genom att samla in dem innan de kan passera avfallet. Korgstopparen i detta avfall kan manövreras på samma sätt som uppsättningsavfallet, med en kontroll för att höja och sänka, eller det kan enkelt dras tillbaka och förlängas.

Tvättsorterat avfall är vanligt i duschar eller tvättställ där avloppsvattnet måste fortsätta att rinna, eftersom detta avfall inte innehåller några proppar eller pluggar.

Skurat avfall eller ospalt avfall?

Det mesta avfallet kommer att finnas i både slitsad och ospalt form. Vilken typ av avfall du behöver beror på om det finns ett översvämning i bassängen eller inte. Överflödet av en diskbänk stöder dräneringen, som med full sink luft kommer in i avloppet. Ett handfat utan överflöde fungerar som ett vakuum när det är fullt och går långsammare. Så om du har ett inbyggt överflöde bör du se till att det fungerar korrekt. De flesta sänkor har ett inbyggt överflöde. dessa kräver slitsavfall. Detta är så när vattnet rinner genom överflödet kan det strömma genom hålen i avloppet. Det är viktigt att slitsarna i avfallet sammanfaller med överflödet för att låta vattnet rinna ut effektivt. Icke-slitsat avfall har inga hål och bör endast installeras i system utan överflöd.