Rätt gardintillbehör

Den blygsamma gardinen skulle inte uppfylla de flesta människors förväntningar. Men dekorera den med rätt gardintillbehör och gardiner kan belysa din interiör som ingen annan. Här är några gardintillbehör som du behöver för din inredning.

volanger

I formella vardagsrum, matsalar eller oratoriska rum, ger gardiner eller gardiner med flounces en touch av förfining. Gardinförkläden är tygomslag som vanligtvis används som fönsterramar. Alternativt kan de också användas kreativt för att dölja gardinstången eller stången. Smakfullt gjorda flounces ger fönstret design elegans och stil.

Valanser kan användas kreativt för att avleda uppmärksamheten från mindre än perfekta fönster om de antingen är för smala eller för små eller är arrangerade i udda vinklar. Valsen, som är en kort gardin eller gardin på egen hand, kan användas ensam eller tillsammans med gardiner, gardiner eller persienner.

Gardinkjolen kan användas som en standardfönsterbehandling om du vill släppa in naturligt ljus och integritet är inga problem. När de används ensamma utan gardiner och gardiner, gör flounces att ett litet rum ser större ut än vad det faktiskt är, vilket gör det mer öppet och luftigt.

Det finns olika material som du kan göra flounces från. Som en tumregel bör de vara gjorda av samma tyg som gardinerna själva, men vissa specialister, som silkesgardinspjäll, passar alla typer av gardiner.

Tiebacks och tofsar

Om du fäster en enda ventil på en uppsättning av två gardiner, måste gardinerna med bindemedel förbli öppna. Att fästa fransar eller en snöre på en valance är ett kreativt sätt att lyfta fram dem, och tofsar kan förena material och design.

hårdvara

Rods

Fönsterbehandlingsmaskinvara finns i olika design. Vissa gardinstänger är utformade för att täckas av gardiner, medan andra bäst används för sina dekorativa funktioner.

Om stången ska visas kan du häng gardinerna på dekorativa ringar som är sydd i topppanelen. Om du tittar på både gardinen och stången samtidigt, kommer du att undvika besvikelsen över att ha delar som inte kompletterar varandra.

finials

Gardinändar är de dekorativa ändarna på gardinstången. Utskikt kan vara lätta till mycket tunga utsmyckade plastdelar. De kan tillverkas i trä, smidesjärn, glas eller plast. De vanligaste och populära formerna är krok, dolk, lök (eller boll) och ryggkotor.

Du måste också se till att ändarna passar där du hänger gardinen. Titta på formen på ditt fönster och gränsen. I vissa fall finns det inget utrymme för vardera stora masteruppsatser eller för den gardinstil du väljer.

Använd dessa tips för att komplettera ditt gardinköp med rätt gardintillbehör för att sticker ut från mängden och ge ditt rum ett speciellt utseende.