Regler för sommarinredning

sommarinredningstrender

När det gäller inredningen i ditt hem i sommar, ta en kö från säsongens frihet och gå emot spannmålen för färsk sommarinredning gör det för att prova. Ofta mer frisinnig kommer du att upptäcka att en förnyad inställning till varje sommarinredningstrend i år kräver det oväntade mycket välkomnande.

Borta är de dagar som kräver att du följer varje inredningsregel bara för att ditt hem ska se snyggt ut samtidigt som du följer Johnsons. För att befria dig från förvirring avslöjar våra seniorinredare från Décor Aid några av de inredningsregler som är värda att bryta i sommar.

Alla Windows bör ha behandlingar

Skandinavisk stil för fönsterbehandlinginredning

Eftersom sommaren är den bästa tiden att välkomna naturligt ljus till ditt hem behöver du inte använda fönsterbehandlingar när du överväger inredningstrenderna för sommaren. Om du har turen att ha stora fönster i ditt vardagsrum föreslår vi att du markerar dem istället för att dölja dem.

Våra inredningsarkitekter föreslår att några framstående fönster är fria från behandlingar i sommar för en look som väcker enkel, tidlös skandinavisk design. Tänk på det här, kala fönster som har spektakulär utsikt över naturen är som ett konstverk som är avsedd att väcka en käftande känsla av skönhet som finns utomhus.

Blanda inte mönster

inredningsstil för blandat mönster

En av de mest populära inredningsdesignerna på sommaren är att samordna textilier och begränsa användningen av mönster. Men det finns absolut ingen anledning till att du inte ska experimentera med mönster i sommar. Så länge du gör det rätt kan blandningsmönster hjälpa till att få liv till ditt tråkiga utrymme den här säsongen.

Nyckeln till blandningsmönster är att använda fönsterbehandlingar. Våra inredningsexperter föreslår att du begränsar färgnyanserna till tre och spelar med geometri och skala. Detta är ett utmärkt sätt att skapa effekt samtidigt som du ger ditt utrymme en känsla av individualitet och stil. En annan bra idé att ansöka om sommarens inredningstrend är att bibehålla en neutral nyans för väggen och att tillbehör med möbler i trä.

Undvik att kombinera epoker

antik och modern inredningsstil

Vissa husägare tenderar att vika sig från att integrera olika inredningstrender för sommaren eftersom de kanske föredrar ett minimalistiskt sätt att dekorera. Istället för att blanda antika bitar med samtida tillbehör tenderar de att skapa två separata områden för varje stil. Att blanda antika och samtida stilar tillsammans ger ditt hem ett mer kuraterat utseende och gör att ditt utrymme verkar mer intressant i sommar och därefter.

Det bästa sättet att kombinera stilar från olika epoker är att se till att du inte överdriver det. Sikta på harmoni och balans och försök komma på en gemensam nämnare för att knyta ihop allt.

Pops of Color

neutrala inredningsidéer

Neutral betyder inte nödvändigtvis tråkigt. En av de mest trötta, allmänna inredningsreglerna som vi fortsätter att höra är att ha en färg i varje rum i ditt hus. Således gör husägare vanligtvis misstaget att kasta in en accentfärg i alla möjliga utrymmen i sitt hus som har en neutral palett.

Ibland kan det vara en uppfriskande bra idé att hålla rum neutrala, eftersom ett rent och lugnande neutralt utrymme är lika snyggt som ett rum med lite färgstycken. Några av de bästa färgerna för neutrala inredningsidéer är lugnande gråtoner och smörkrämer.

Håll saker symmetriska

sommarmöbler inredning

Symmetri är en väsentlig del av inredningen eftersom den hjälper till att skapa balans och harmoni i alla utrymmen. Men om du hamnar överbord kan det få rummet att känna sig lite primt och ordentligt – i grunden bla. Genom att lägga till minsta möjliga asymmetri till dina sommarinredningsidéer kommer du att skapa ett mer anmärkningsvärt, organiskt utseende.

Det bästa sättet att bryta denna inredningsregel är att använda asymmetri på ett smart sätt genom att skapa en stark balans mellan den övergripande inredningsdesignen. Till exempel, istället för att ha två liknande soffor som vetter mot varandra, byt ut en av sofforna med gratis fåtöljer. Och istället för att placera en lampa på vardera sidan av soffan, gå till det oväntade och hys en hög växt på andra sidan istället. Var inte rädd för att experimentera med olika föremål som kan gå med i sommarens inredningstrend. Se bara till att allt har samma visuella vikt.

Neutrala färgade tak

inspirerande trender för inredningen

När husägare tänker på en färg för att måla taket väljer de normalt instinktivt vitt eller neutralt. Detta är dock en av de allmänna inredningsreglerna att bryta i sommar.

Istället för att hålla dig till den vanliga vita eller neutrala nyansen, överväga att måla ditt tak med en mängd färger och mönster – till och med ränder. Du bör överväga att måla den med en färg som samordnar med dina väggar. Ett ljust och färgstarkt målat tak kan skapa en kokongliknande effekt och får ditt hem att se friskt ut under sommarsäsongen.

Minimera Knick-Knacks

sommarinredningstrender

När det gäller inredningsregler för sommaren verkar alla följa ”mindre är mer” -regeln. Men om du vill att din sommarinredning ska sticka ut, var inte rädd för att bryta mot denna regel och gå i motsatt riktning.

När du dekorerar ditt vardagsrum eller något område i ditt hem, se till att visa upp dina favoritartiklar och föremål, till exempel målningar, fotocollage från dina resor, souvenirartiklar och andra intressanta knick-knacks. Om du behöver hjälp med arrangemangen kan våra designers på Décor Aid hjälpa dig att kurera det bästa dekorsystemet för ditt hem i sommar och därefter.

Måla träelement vit

mörk trim och dörr inredning design

Varje sommar tenderar människor att måla sina trädörrar, väggar, tak och andra träelement i sitt hem i platt vitt. I själva verket är detta en av de vanligaste inredningsidéerna för strandhus och stugor. Men att måla trä i ljusa färger kan faktiskt få ditt utrymme att se ännu mer levande ut och sätta ihop.

Den här sommaren, överväga att måla dina trämöbler och armaturer i mörkare nyanser för att få dem att dyka upp. Detta råkar också vara ett utmärkt sätt att lägga till mer drama i utrymmet och göra billigare föremål, som dörrar och dekor, ser elegantare ut än de gör för närvarande.

Ljusa färger för små rum

små rumsinredning designtrender

När det gäller inredningsidéer tror människor alltid att ett litet rum ska målas med en ljus färg för att få dem att se större ut. Men detta är inte alltid fallet, och faktiskt, beroende på mängden naturligt ljus som du kommer in i rummet, kan en blek färg faktiskt få utrymmet att kännas lite för kallt.

Om ett utrymme i ditt hus är litet är en av sommarens inredningsdesigner som du kan använda att måla väggarna med en mörkare, ljusare nyans. Så länge du väljer rätt nyans är du säker på att du undviker att ditt hem känns mindre. Istället kan det få utrymmet att kännas mer uttrycksfullt men ändå intimt.

Kaklade badrumsväggar

trender för tapetinredning

Kakel är ett vanligt val för badrumsväggar eftersom de inte bara är vattentäta utan också är lätta att rengöra. Vi föreslår dock att man undviker att begränsa badrumsväggarna till endast plattor. I sommar försöker du leka med olika material som också är helt vattentäta.

Att använda uppdaterad vattentät och lätt att rengöra tapet för gästbadrumsväggar är en sommarinredningstrend som vi föreslår att du inspirerar från eftersom rätt tapet kan göra ditt badrumsinredning mer elegant och inbjudande den här säsongen. Du kan också välja extremt eleganta teakväggar för att ge ditt badrum en mysig atmosfär.

Går efter guldet

Inredningstrender sommar

Som vi har sagt tidigare när det gäller överdådig sommarinredning som är trendig och i nivå med resten av ditt hem året runt, hoppa inte över lyxiga finish och material när det gäller sommarinredningsidéer.

Från speglar till guldmetallfärger och textilier finns det visuell glädje i högglansiga element och dekorföremål eftersom de fungerar för att reflektera ljus, göra allt annat dyrare och hålla allt varmt och dekadent. Bara för att det är varmare betyder inte att du måste döva din kärlek till den högoktana glamouren som finns i Hollywood Regency-styling och gå efter något helt mot din modus operandi, som en utomhusinspirerad rustik riktning.

Hoppar över kristall och utsmyckade tillbehör

Kelly Wearstler surrealistiska designobjekt

Och som vi just nämnde, när det gäller sommarinredning som speglar säsongen och din smak, finns det ingen anledning att glänsa över de saker du beundrar för säsongens skull. Istället närmar dig säsongen på ditt sätt.

Är du ett fan av förgyllda tillbehör och kristallskärningar? Om så är fallet, kom ihåg att tricket här är att de inte ska betraktas som spärrar eftersom de är, ja, helt enkelt tillbehör. Å andra sidan ligger utmaningen mer i nyanser och texturer. Tänk bara på hur av det skulle se ut om du skulle ha en picknick med alla svarta sängkläder? Se, guldbestick och skuren glas kommer inte att göra buller här, men att välja ljusare nyanser och tillbehör kommer att göra en värld av skillnad.

Endast övermättade färger

färger för inredningstrender sommaren 2019

Vem säger att sommarinredningsidéer endast är reserverade för djärva och mässiga nyanser och mönster? Gör säsongen på ditt sätt och håll ditt hem konsekvent om du lutar dig mer mot mjuk, nykterande färg, eftersom det kan vara lika lugnande på en varm dag som vilken rosa ton som helst.

Vi beundrar hur rummet som visas ovan gör just det för konsistens samtidigt som det vackert fångar det ljusa ljuset tack vare rummen nästan ingen färgkänsla. Istället introducerades intresse via en lökformig överdimensionerad vas och ådda golv som lämnats utan att det finns en matta.

Hoppar över textur

  Sommarinredningsregler 2019

När det gäller lyxig sommarinredning är det inte nödvändigt att hoppa över texturen om vi inte talar om päls, shearling eller läder – konst eller äkta. Precis som om du inte skulle ha på dig en päls till en utomhusgrill i juli kommer du förmodligen inte att luta dig för en alpaca stickad kast.

Som ett alternativ, ta med textur för att hålla ögat i rörelse via tonala textilier och överväga små sätt du kan lägga till detaljer av kantade ytor för en nick till säsongens mer romantiska, boho-anda.

Håller utedekorationsstandarden

  Sommarinredningsregler 2019

Om du har granskat något berömt utemöbeluttag är det mer än troligt att du har noterat att allt som är trendigt är hyper-minimalt och värkande lik varandra när det gäller design.

För att hålla din utomhusyta synkroniserad med resten av din sommarinredning, om du har turen att ha ett täckt utomhusutrymme, föreslår våra inredningsarkitekter att du tar äldre, mindre värdefulla, men bekväma möbler utomhus för att skämma bort dig själv under de lata dagarna sommarinriktning.

Bilder via Pinterest