Renovera hem med persienner

Tänker du på att renovera ditt hem med mer kreativa saker? Är du trött på dina illa, osynliga tyggardiner på dina fönster? Persienner kommer säkert att ge ditt hem det moderna utseende du har väntat på. Här är några tips för att hjälpa dig med köpet och också för att underlätta underhållet.

Persienner är de billigaste hårda trä- eller metallfönsterbehandlingarna som erbjuder bättre integritet jämfört med andra persienner. Det finns många typer av persienner på marknaden. De kan vara vertikala, horisontella, venetianska eller lyxiga romerska lameller.

De kan också delas in i mini, plantage och paneler. Underhåll beror främst på vilken typ av material det är tillverkat av. Persienner består vanligtvis av; Trä, hårdplast som PVS, träimitation, aluminium etc.

Det är alltid lämpligt att välja material för din fönsterbehandling beroende på platsen där du vill installera det. För badrum och kök, särskilt för fönster över diskbänkar, är det bättre att använda ett vattentåligt material så att fukten inte lätt skadar dem. Mät alltid ditt fönster exakt innan du köper en behandling.

Persienner med rörliga lameller levereras ofta med kabelfästelement, vilket kan orsaka obemärkt farlig skada eller skada. Så du bör alltid vara överst. Det finns också risk för att smuts kommer mellan persiennen och att rengöringen är för svår. Även om du har ett hårigt husdjur, är det troligt att din blind blir fylld med hår.

Det finns några grundläggande steg att följa för att ta bort smuts och damm från dessa fönsterbehandlingar. Vik först ner det och öppna det helt för att ta bort dammet innan du börjar rengöra det. oavsett vad materialet är. Tänk på följande tips när du överväger den faktiska rutinmässiga rengöringsprocessen.

Regelbunden damm av persienner kan hjälpa till att hålla dem renare. Dammning kan vara lite svårt, eftersom lamellerna ofta placeras för nära varandra. Använd alltid en mjuk fiber eller en dammborste för rengöring så att material som trä håller längre.

Persienner med vattentäta material eller träimitation kan rengöras med kemiska lösningar vid behov. Undvik emellertid alltid mycket koncentrerade skurmedel för att bevara skönheten i dina lameller.

Persienner som kan tas bort som aluminium kan rengöras bättre genom att blöta dem i en badkar med såpvatten. Ytterligare damm kan tas bort med den mjuka delen av en svamp eller en mjuk, fuktig trasa. Slutligen kan fenorna sköljas för att ta bort alla klibbiga tvålar.

Lamellerna, som kan tvättas med tvålar, bör noggrant kontrolleras för att se om de är fria från rester eller inte. De kan ventileras och hängas på sina ramar för deras del.