Renoveringar i källaren

bästa idéerna för renovering av källare

Om du letar efter inspirerande ledtrådar när du överväger de bästa idéerna när det gäller fantastiska källarrenoveringar, vände vi oss till Décor Aid-renoveringsexperter för att dela de bästa källarrenoveringsarbeten och inte för att hjälpa dig att förvandla ditt utrymme.

Men innan du tar in deras ledtrådar finns det några viktiga saker du måste tänka på innan du verkligen börjar börja investera i renoveringar i källaren så att du kan få utseendet och känna rätt. Vad ska du använda din försummade källare till? Vem ska använda din källare? Hur ska du få effektivt ljus där nere? Att svara på dessa tre frågor kommer att sätta dig väl på väg att kartlägga en kurs om några fantastiska renoveringsidéer i källaren innan du valde de perfekta för ditt hem. Så, låt oss komma igång, eller hur?

Vem är utrymmet för?

köksrenovering

Tänk på vem som kommer att använda detta utrymme – användarna och användningen hjälper dig att bestämma layout, belysning och innehåll mer exakt och lättare också. Kommer du att använda det som ett underhållande utrymme? Med tanke på ett barområde och kylanläggningar, kanske ett pentry? Eller kommer du att använda det som ett gästrum för besökare över natten? Om så är fallet måste du också tänka på VVS så att du kan ge dem rätt badrum. Om det kommer att bli ett lekrum eller spelrum för dig eller barn, tänk på att skapa en smart planlösning med förvaringsutrymme och tillägget av ett mjukt, säkert golv.

Oavsett vad du ska använda ditt källarutrymme för, se till att du har tagit dig tid att tänka på det, eftersom det är mycket svårare att göra drastiska förändringar när dina källarrenoveringar är klara. Och det är helt enkelt för att när det gäller att utvidga ditt hem när det inte är ett måste, blir det svårare att motivera dyra renoveringar över tiden.

Vad blir din källare?

familjerum källare renoveringar

Eftersom du arbetar med det som var ett försummat, tomt utrymme som ofta har en expansiv öppen planlösning är det viktigt att komma ihåg vad syftet med din investering går mot – förutom att öka värdet på din fastighet. För när det gäller briljant realiserade källarrenoveringar eller någon hemuppgradering lönar det sig alltid att planera framåt för att spara tid, pengar och de många problem som kan uppstå när en renovering inte planeras ordentligt i förväg.

Med detta sagt, här är vår topp tar på sig olika källare ombyggnadsidéer som är värda att överväga för inspiration och stilkoder så att du kan få mest nytta av dina ansträngningar.

Lekrum för barn

barn galleri vägg trappa idéer

Som du säkert vet nu kan barn ta mycket plats, och det gör alla deras leksaker och aktiviteter, så det är en utmärkt idé att skapa en speciell plats för dina barn att spela i när du överväger dina planeringsplaner för källare. Välj stark belysning och färger som fångar upp ögonen som du kommer att bli nöjd med efter att de har odlat utrymmet och att investera i ett mjukt, dämpande golv som är bekvämt och säkert att spela på är ett måste. Gör plats för sitt hantverk och ha gott om förvaring, inbyggt eller fristående så att allt kan läggas undan och organiseras med lätthet.

Lekrum för barn är enkla att skapa utan att behöva spendera för mycket, vilket är bra om du behöver slutföra din källarrenovering med en budget. Och ännu bättre när du tänker på att deras zon har sitt eget golv där allt kommer att vara utom synhåll i ditt vardagsrum och gemensamma utrymmen på övervåningen. Var bara säker på att alla överensstämmer med varandra om designriktningen du går in eftersom du vill vara visuellt nöjd varje gång du går in i källaren och tänker på hela tiden, planeringen och kostnaderna för att skapa dina källarrenoveringar.

Chic Bar

minimala barer i källaren

Glöm barnets lekrum – det här är bara ett utrymme för vuxna. Om du älskar att underhålla och du är partiell för ett glas vin eller två då och då, måste det att skapa en vackert stiliserad personlig hembar vara en av de bästa av alla källarrenoveringsidéer för ditt hem. Exponerat tegel, mörkt trägolv och mjuk, lynnig belysning ger en elegant och intim bardesign.

Installera ett ljudsystem och platt-TV på en huvudvägg så att du kan bjuda in vänner att komma runt för att titta på filmer och välja några tidlösa barstolar för att få ut det mesta av ditt nya diskutrymme. Utnyttja utrymmet på bästa sätt genom att ta med några lågt liggande bord och stolar eller soffor så att du kan dela upp området i sektioner för att skapa intima konversationsområden. Våra inredningsarkitekter föreslog också att du skulle hålla det övergripande utseendet konsekvent, sofistikerat och vuxet i känslan så att du inte riskerar att få dina källarrenoveringar att bli för lekfulla eller dåliga.

Gästrum

källare renovering belysning

Om du ofta har gäster eller släktingar utanför staden för en vistelse, är ett vackert designat gästrum ett perfekt komplement till dina planeringsplaner för källaren. Håll inredningen tidlös, minimal och avkopplande med plyschmattor och bekväma stolar och tillräckligt med förvaringsutrymme för att förvara sitt bagage. Och för att spara pengar på golv föreslår våra inredningsarkitekter att du tar in tunna mattor för extra värme och komfort.

Om du vill att utrymmet ska vara fristående, lägg till ett pentry och ett litet badrum så att dina gäster inte behöver komma ut på huvudnivåerna och använda badrummet. Dessutom kommer alla att ha sitt eget privata utrymme och det kan komma till nytta när dina barn blir äldre och vill ha sitt eget dedikerade område också.

En personlig oas till flykt

eleganta källarrenoveringar

Du kan också skapa ett personligt utrymme som är designat just för dig, så att du kan fly från resten av världen och spendera tid på att koppla av och göra det du älskar. Oavsett om du gillar att läsa och du vill skapa en avkopplande läshörn och minibibliotek, oavsett om du gillar din musik och vill göra detta till ett utrymme där du kan lyssna eller spela eller om du bara vill att din källare ska vara en lugnande fristad där ingen kan störa dig, designen är helt upp till din smak och livsstil.

Oavsett vad du vill ha från dina anpassade källarrenoveringar, håll dig trogen mot dig själv så att du kan få bästa möjliga nytta av det på lång sikt. Men med det sagt föreslår vi att vi skämmer bort från allt till temainriktat eller uppenbart eftersom du borde vilja att dina källarrenoveringar ska öka värdet på din fastighet istället för att vara för unik, vilket gör det svårt att sälja.

Ett välbedömt spelrum

moderna källaridéer

Om ditt hem för närvarande ger plats för alla saker du kan behöva ovanifrån, kan ett smart stiliserat spelrum ge en härlig idé när du överväger att renovera källare och unika tillägg för att ditt hem ska sticka ut. Överväg att ta med en stor infällbar projektorskärm för en vägg som du kan använda för att titta på filmer eller spela konsolspel.

Koppla ihop det med några bekväma stolar och soffor, så att du och gästerna kan luta dig tillbaka och spela i komfort (så snart dina källare renoveringar är färdiga – ja, ibland måste du vänta på att spelen börjar). Eller vad sägs om ett väldesignat biljardbord bakåt och ett gammaldags arkadspel för när du är på humör för något nostalgiskt? Vi föreslår också ett mini-him bar komplett kylskåp och en mellanmålstation, så att du inte behöver hamna upprepade gånger upp och ner för trapporna för att hämta saker.

En ordentlig tvättstuga

tvättstuga källare renoveringar

En annan bra idé när det gäller renoveringar av källare i spelet är att tänka på att skapa ett ordentligt tvättstuga som låter dig städa och stryka kläder i ett utrymme som är mycket mer expansivt än en vanlig tvättstuga.

Dessutom kommer det att hjälpa till att hålla smutsiga kläder i sitt eget område, vilket gör chore-dagen lättare eftersom du också kan skapa en klädstreck nere så att du inte behöver gå in och ut från ditt hem för att hänga dina delikatesser.

Ett hemmagym

hem gym källare renoveringar

Om du gillar dagliga träningspraxis, kommer planeringsplaner för källare att skapa ett välbedömt hemmagym säkert att fungera till din fördel. Håll inredningen minimal och se till att du har en spegelvägg inklusive en monterad barre så att du kan arbeta med din teknik samtidigt som din källare ser större och ljusare ut. Se till att du har gott om extra utrymme för kardiomaskiner och vikter och överväga den bästa typen av golvmaterial för de övningar du oftast gör.

Och håll inte dina källarrenoveringar för dig själv – erbjud dig att låna ut gymmet till dina grannar, vänner och familjemedlemmar så att alla kan dra nytta av din fantastiska och briljant planerade källarrenovering. Och kanske kommer ditt nya gym att hålla dig inspirerad att träna oftare.

Låt oss prata om belysning

inspiration för källarrenoveringar

Att få tillräckligt med ljus i en källare kan vara svårt. Att komma hela vägen genom dina renoveringar i källaren och fortfarande känna att utrymmet är mörkt och smutsigt, är inte en position du vill vara i. Det är därför det är ytterst viktigt att tända källaren ordentligt – ljus tar en källare från en opraktisk och oanvändbar och gör det till någonstans du kan njuta av att spendera din tid. Så, låt oss prata om några av de tillgängliga belysningsalternativen för ombyggnad av källaren.

Naturligt ljus:

Naturligt ljus är som den heliga gralen i en källare – det är väldigt, väldigt svårt att komma förbi. Om du har turen att få ett flöde av naturligt ljus in i källaren, är du en av få utvalda. Få ut det mesta av det naturliga ljuset du har med reflekterande ytor som speglar och glansiga ytor och ljusa färger – låt det inte gå till spillo.

Infällda taklampor:

Om du har möjlighet är infällda taklampor ett utmärkt alternativ för dina renoveringar i källaren. Du kan ha så många du vill över hela taket och släcka mycket ljus samtidigt som du lyser upp källaren så att den känns så väl upplyst som möjligt. Detta ger dig också möjlighet att kunna installera en dimmerbrytare, vilket är särskilt användbart om du har ett multifunktionellt utrymme med skiktad belysning som en av dina idéer om källaren.

Du tappar inte heller visuellt utrymme och takhöjd med det här alternativet, så om ditt källartak ligger på undersidan kommer du inte att stöta på huvudet på utskjutande armaturer.

Felaktigt upplyst fönster:

Om du inte har några fönster i källaren och vill få det att se ut och kännas som något annat rum i huset, ger ett falskt tänt fönster ett intressant tillvägagångssätt att överväga. Ha en fönsterkarm eller två installerade i din källare, måla väggen bakom den vit. Lägg till några lysrörsarmaturer i gapet där fönsterramen är, med hjälp av dagsljus.

Täck över det med en ren fönsterbehandling som släpper igenom mycket ljus och ingen vet någonsin att du inte har riktiga fönster – det här är en smart idé som är otroligt effektiv och fungerar för en källarrenovering på en budget så länge den ser ut smakfullt och så mindre DIY som möjligt.

Upplysning:

Om du har en källare med lågt tak finns det många sätt att arbeta runt utan att behöva spendera en förmögenhet. När det gäller ombyggnad av källaren är det bara så mycket du kan göra för att ditt tak ska se högre ut, så omfamna takhöjden du behöver arbeta med och använd upplyftning för att lägga till den mysiga känslan som ett nedre tak ger. Använd mjukt ljus för att skapa en avkopplande atmosfär för att få ut det mesta av dina idéer om källaren.

En av de bästa sakerna med upplysning är att skuggorna det skapar är mindre hårda än du får med downlighting.

Bilder via Pinterest