Rött vitt blått sovrum

Rött, vitt och blått är en knepig färgkombination som man kan dra i heminredning. Precis som orange och svart är förknippat med Halloween och rött och grönt är oupplösligt knutet till jul, ibland är det omöjligt att genomföra vissa färgkombinationer utan att slutresultatet ser ut som semesterdekor. På samma sätt kan rött, vitt och blått, hur ikoniskt det än är, se över toppen istället för smakfullt. Men det är möjligt att dekorera med denna färgpalett på ett sätt som känns friskt och oväntat. Bli inspirerad av några av våra favoritpatriotiska utrymmen.

Nautiskt inspirerat vardagsrum

röd vitblå kust vardagsrum

I vilket utrymme som helst finns det en risk att gå överbord med ett tema. I fallet med detta kustvardagsrum kunde det ha hänt med de nautiska accenterna, det rödvita och blåa färgschemat eller samlingen av antika bordsfläktar. Lyckligtvis utövade designern återhållsamhet, så resultatet är ett inbjudande, eklektiskt strandutrymme. Ta en anteckning från detta utrymme och kombinera olika influenser istället för att fokusera på ett inflytande. Lägg till accentbitar, som krabbkudden och bläckfiskväggkonsten, för att kommunicera det nautiska temat för att hålla sakerna lekfulla, inte klibbiga.

Via bättre hem och trädgårdar

Beachy sovrum

röd vitblå kust sovrum

Blå och vitt är klassiska val för ett strandhusrum (särskilt ett på Cape Cod), men tillägget av röda accenter ger en preppy, lekfull atmosfär. Kuddar med hummertryck på sängen i kombination med väggkonst för krabba och bläckfisk lägger till tillräckligt med rött i utrymmet. I kombination med gardintrycksgardiner och randiga kuddar och en bänk känns inte mönstret i rymden överväldigande, delvis tack vare det faktum att sovrummet har en ljusvit bas.

Via Thistlewood Farms

Elegant entré

röd hängande lykta blå-vit kub säten

Ett garanterat sätt att hålla rött, vitt och blått friskt ut är att använda det på oväntade sätt. I detta kungliga vardagsrum är väggarna och listerna målade vita, men taket är ljusblått. En ljusröd ljuskrona och matchande lampor dyker upp mot pastellfärgen. Fyrkantiga ottomaner klädda i ett ljusblått och rött tryck knyter ihop färgpalett smakfullt. Försök kombinera bleka färger med ljusa, djärva nyanser för lika fantastiska resultat.

Via Calling It Home

Traditionellt vardagsrum

röd vitblå dekor kustnära vardagsrum

Du behöver inte slå människor över huvudet med ett färgschema för att få din poäng. Med andra ord, varje elementet behöver inte vara rött, vitt och blått. Detta strandiga vardagsrum gör det rätt med gardiner, kuddar och en tuftad ottoman i samma djärva blått och vitt tryck. Och även om det finns en ljusröd bambustol, balanserar beige och korallaccent rymden och håller utseendet kustnära.

Via Tuvalu

Randigt sovrum

blått sovrum röd randigt sängkläder

En dramatisk säng med en svävande sänggavel är klädd i en randig passande tyg och avslutad med spikhuvud i detta skräddarsydda men ändå eklektiska sovrum. De horisontellt randiga röda och vita sängkläderna skapar en sidoposition, vilket gör att utrymmet känns avslappnat och avslappnat. Ytterligare röda accenter knyter ihop rummet.

Via My Domaine

Nyckfullt lekrum

blå sektion matsal set lekrum

Lekrummet på övervåningen i detta fritidshus verkar utformat för avkoppling, med sin stora blå sektionssoffa och mysiga randiga fåtölj. Fräcka, levande röda, vita och blå kuddar på möblerna och fönstersätet ger extra komfort, för att inte tala om personlighet. En bedrövad matuppsättning fortsätter det ingenting-är-värdefulla temat. Rött, vitt och blått är utmärkt för avslappnade utrymmen som det här, där du kan leka med ett kust- eller patriotiskt tema utan att oroa dig för rummets formalitet.

Via traditionellt hem

Modern Take

rött metall stolar vitt bord modernt kök

Att välja ett rött, vitt och blått färgschema betyder inte att du inte kan bli snygg och modern. Detta nästan helt vita kök ger en perfekt bakgrund för en ljus uppsättning röda matsalsstolar i metall grupperade runt ett matbord i Saarinen-stil. En abstrakt bit av rött, vitt och blått väggkonst dyker upp i det galleriliknande utrymmet.

Via bättre hem och trädgårdar

Förskött vardagsrum

marinväggar röd soffa randiga kuddar

När du likställer rött, vitt och blått med den amerikanska flaggan och den fjärde juli, kanske du överväger att det är en peppy, glad färgkombination (och du skulle inte ha fel). Men det här vardagsrummet visar djupare, djärvare nyanser som ger ett mer slagkraftigt, mindre peppigt resultat. Den rika röda soffan står i kontrast till de mörka marinväggarna, och den vita mattan på väggkonst och ränder på kuddarna ser särskilt skarp ut mot de rika färgerna.

Via rött