Rum Decor Idéer

moderna rum inredning idéer

Fråga alla inredningsarkitekter vad de tycker om de bästa rumsinredningsidéerna, även våra egna på Décor Aid, och de kommer säkert att berätta det uppenbara; allt beror på din smak, livsstil och naturligtvis det utrymme du måste arbeta med.

Så hur får du ett rum att känna sig stilfullt komplett och praktiskt samtidigt? Lita på oss, även för en nybörjare, det kan vara mycket lättare än du tror. Allt som krävs är lite planering och skapande av en lista med viktiga delar som kommer att ge ett rum liv. Till att börja med var våra inredningsarkitekter snabba med att föreslå en grundlig undersökning av ditt hem. Vad äger du som du kan återanvända? Vad har haft bättre dagar med dig? Och vad vill du se i stället?

Därifrån kan du gå från rum till rum och fundera över vad från våra förslag på rumsinredning idéer som är vettiga för ditt utrymme?

Allmän rumsdekor:

inspirerande moderna rumsidéer

Från vardagsrum till gästrum, här är en titt på dekorativa tillbehör och inredning som inget hem ska gå utan.

Never-Fail Grey Walls

Visst, vita väggar är perfekta för att upprätthålla en modern känsla utan att hindra ett hems potentiella återförsäljningsvärde. Men för ett mer sofistikerat tag som är lika neutralt, betrakta en blek, nästan färglös vattiggrå som ett ultra-chic alternativ. Genom att gå efter det oväntade men ändå lika universellt tilltalande får du lättare att lyfta upp de inredningsidéer du tar med. Dessutom kommer en ljusgrå att dölja vardagligt slitage och fläckar bättre än plattvitt.

Pops av färgglada möbler och tillbehör

Även när det gäller idéer om rumsinredning för små rum, är det en hit med djärv och överraskande färg här och där som det kommer att ge en livlig energi till ett litet rum. Detta kan ske via en stoppad sidostol, ett livfullt konstverk eller till och med billiga kuddar och kasta filtar som du enkelt kan byta ut från säsong till säsong.

Geometriska paneler

Ett DIY-projekt som du enkelt kan göra på egen hand, kontrasterande grafiska paneler ger alla rum en modern, välbedömd kant och behov av visuellt intresse. Geometriskt målade paneler ger också en slående accentvägg som ett alternativ till en heltäckande färg eller en tryckt tapet.

En väggmålning

Perfekt för ett köksbacksplash eller för att täcka en större vägg i ett gemensamt område, en anpassad väggmålning eller tryckta väggdekaler kommer också att ge varje rum liv när du arbetar som snabbkonversationsstartare. Var bara säker på att du tar med dig en pålitlig och skicklig hantverkare eller kvalitetsdekaler som är tidlösa i design, eftersom du inte vill löpa risken för att dina rumsinredningsidéer kommer ut som alltför DIY eller dåliga.

Levande vägg

För en hållbar uppfattning om rumsinredningsidéer kommer en levande växtvägg att lägga till textur, visuellt spel, en naturlig känsla, och bäst av allt, om du köper rätt växter för jobbet, kan de också göra dubbelt arbete eftersom de har makten för att rena och rengöra luften runt dem. Ännu bättre är det faktum att du kan skapa dina egna överkomligt samtidigt som du är stolt över ett väl utfört jobb.

Gallerivägg

galleri vägg rum inredning idéer

Oavsett storleken på utrymmet du måste arbeta med, när det gäller personliga rumsinredningsidéer på en budget, slår ingenting en slående gallerivägg. Till att börja med kan de vara roliga att skapa, inte behöva kosta en liten förmögenhet, och ännu bättre är det faktum att de ger alla rum en oförglömlig anpassad känsla. Lek med skalor, placering och sidoutskrifter för en livlig känsla. Och flytta bitar från säsong till säsong för en snabb uppdatering av rummet.

Skulptural mobil

Perfekt för ett modernt och minimalt hem i mitten av århundradet, en spännande färgglad mobil kommer säkert att lägga till en lekfull och visuellt slående konstfull känsla i alla hörn. Det kommer också att ge en unik och oväntad idé om rumsdekorationer som de flesta förbiser.

Quirky Extras

Om du letar efter snygga rumsdekorationer för små rum, slår ingenting över prisvärda dekorativa tillbehör och tillbehör som en grupp små vaser och en trio porträtt med en charmig anda.

Hängande textilvägg

En annan ansträngande elegant men ändå ofta försummad rumsidéidé är ett broderat gobeläng eller textilväggshängande som ger ett utrymme en charmig känsla utan att kosta en förmögenhet. Du kan också få samma känsla med modern macrame väggkonst. Var bara säker på att din har en stor skala för att få den att se mer lyxig ut.

Flytande hyllor

En annan prisvärd upplevelse av utrymmesbesparande idéer om rumsdekoration, flytande hyllor är ett smart sätt att använda dött väggutrymme utan att lägga på golvyta du måste arbeta med. De kommer också att fungera dubbelt som eleganta förvaringscaddies, eller så kan du använda dem som rent dekorativa ytor för att visa omhuldade samlarobjekt och konstverk.

Storskalig konst

När du vill lägga till personlighet och en konversationsstartare i ett rum slår ingenting den lockande och känslomässiga dragningen av stora konstverk. Även bara en enda bit i ett helt tomt rum kan hjälpa till att omdefiniera den och ge den karaktär.

Uttalande speglar

idéer till spegelrumsinredning

En annan viktig sak när det gäller rumsdekorationsidéer för små rum, speglar är överkomliga, lätta att källa och de får ett rum att se större, ljusare och lyxigare ut. I själva verket skulle du bli förvånad över hur enkelt det är att hitta en unik och dyr spegel som är billig för lokala lågprisbutiker och begagnade butiker.

Spelar på mönster

För att använda idéer för rumsinredning för nödvändigt djup kommer en härlig sammansättning av lekfulla mönster och färger att ge ett rikt skiktat utseende som också kommer att vara i nivå med dagens förkärlek för alla saker maximalt.

Golv-till-tak bokhyllor

För en dramatisk känsla i ett vardagsrum, studie eller sovrum, överväga en inbyggd bokhylla från golv till tak som det ultimata i stora gester. Från att lagra böcker till att hyra välbedömda dekorativa utställningar och vinjetter kommer en välgjord bokhylla aldrig att gå ur stil.

Metalliska accenter

Om du letar efter rumsinredningsidéer på en budget som känns allt annat än budgetinriktade, kommer metalliska accenter med hög glans säkert att få jobbet gjort medan du fångar ljus och reflekterar det runt ett rum.

Växter

Tyvärr är de flesta inte välsignade med en grön tumme, men det betyder inte att de inte kan lägga till växter till sina rumsdekorationer. Precis som vi sa tidigare är växter bra för att lyfta sprit och rengöra luften runt dem. Och som vi sa, behöver de inte alltid en hardcore grön tumme eftersom det finns många stilar som kräver lite vård eller dagsljus.

Entrérumsinredning:

entrédekorationsidéer

Eftersom det bara tar några sekunder att göra ett bestående första intryck, så här återupplivar du din entré så att gästerna kan välkomnas i ett omtänksamt inrett utrymme.

Slående matta

En grafisk matta är en av de bästa idéerna för rumsinredning för små rum, eftersom det ofta lönar sig att börja med golv – vad inredningsarkitekter anser utgångspunkten för ett rum. En överdådig vävd matta med ett klassiskt mönster ger även de minsta utrymmen som behövs för värme och personlighet samtidigt som du knyter ihop allt.

Konsol bord

När det gäller idéer om entrérum, bör ett smalt konsolbord betraktas som en nödvändighet. De är perfekta för att hysa daglig post, nycklar, portföljer, byta och fånga brickor på en bekväm plats.

Paraply Tja

Ett annat måste för att hålla sig snyggt, med ett paraplybrunn behöver du aldrig jaga runt ditt hem efter ett paraply nästa gång det regnar, och du har en säker plats att lagra det när du kommer hem med det vått .

Stor spegel

Precis som för alla rum är speglar en av de billigaste och mest effektiva rumsdekorationerna för dem alla. Och glöm inte, du kan hitta eleganta nästan var som helst, till vilket pris som helst.

Vardagsrum + matsal inredning:

vardagsrum dekor idéer

Här är vad som kan göra hela skillnaden i att göra ditt vardagsrum eller hål, ett av dina mest använda rum för att underhålla gäster, känna sig mer definierade.

Böjda soffor

Med en ledtråd från de flytande designerna på 60-talet kan böjda soffor vara trendiga, men det kan inte förnekas deras tidlösa överklagande. För att rädda dem från att så småningom se daterade ut, håll dig till solida neutrala tillverkningar.

Golv-till-tak-draperier

Långa, smala gardiner som samlas längs golvet väcker alltid en dramatisk känsla av vardaglig glamour och kommer aldrig att gå ur stil. Ännu bättre när du lager flera gardinpaneler för att bättre kontrollera dagsljuset samtidigt som dina fönster är extraisolerade.

Puffar och ottomaner

Om du saknar sittplatser, kommer eklektiska puffar och smarta förvaringsutmanar att skapa effektiva rumsdekorationer som tjänar ett dubbelt syfte.

Konsol bord

Precis som i en entré är en tunn konsol en fantastisk yta för att visa uppskattade böcker och eleganta samlarobjekt för en nyanserad touch i ditt vardagsrum.

Mini-bar

hem bar rum inredning idéer

Fråga vem som helst om de perfekta rumsinredningsidéerna för killen, och de kommer mer än sannolikt att peka på den oändliga överklagandet att antingen ha en skräddarsydd hemmabar eller till och med en mini-mar-vagn. Och om du väljer en anpassad skapelse, är det också mer än troligt att du ökar återförsäljarvärdet i ditt hem så länge du håller det traditionellt i form.

Konversationsstartart

Ingenting slår energin som idéer för konversationsstartande rum som överdimensionerad konst kan ge alla rum. För ditt vardagsrum, ta en risk för oväntade uttalande att hålla ögonen på och samtidigt fungera som en rumsdefinierande funktion.

Rörliga sidostolar

När du letar efter fördelaktiga rumsinredningsidéer med en budget lönar det sig att ta in extra rörliga stolar som du kan placera var som helst i ditt hem när det behövs för extra gäster.

Väggskulpturer

Metall, emalj eller gips, oavsett material, precis som en hängande mobil, ses 3D-väggskulpturer sällan i dagens hem, vilket innebär att din kommer att se desto mer unik ut för att ha en som ett alternativ till inramad konst.

Bekväma sittplatser

När det gäller idéer till vardagsrumsdekor bör det vara självklart att ingenting kommer före eleganta och bekväma sittplatser. Se till att dina alternativ är plyscha och överdådiga men ändå robusta vid beröring.

Energiserande kontraster

kontrasterande rumsinredning idéer

Om du letar efter moderna rumsinredningsidéer för tjejer, tänk på dramatiska sidoställningar som en mörk accentvägg, en extremt ljus matta och spela på mönster och tryck.

Dold TV

Om du måste ha en TV i ditt vardagsrum som många idéer för rumsinredning som killen kräver, skulle det vara bäst att antingen dölja den i en täckt struktur som en armoire eller använda den till din fördel när du underhåller genom att spela visuellt stimulerande kortfilmer och klipp på en slinga.

Stor matta

Som vi nämnde tidigare, använd en stor matta för att bättre definiera ett rum medan du gör det mysigare och stiliserat med ett djärvt mönster eller enfärgad färg.

Öppen spis

Punktera dina idéer till vardagsrumsdekor genom att omforma ditt mantel med dekorativa föremål med olika höjder, material och skala för en varierad blandning som kommer att hålla ögat i rörelse.

Konversationsplatser

En annan nyckelkomponent när det gäller viktiga rumsinredningsidéer för killen är att skapa konversationsområden genom sittplatser som gör underhållande ännu roligare.

Sovrum inredning:

sovrum inredning idéer

För att skapa din egen privata fristad, håll dig till dessa måste-känna idéer om rumsdekor.

Lugnande färger

Oavsett om du letar efter rumsinredningsidéer för tjejer eller inte, kan du inte förneka den avslappnande känslan lugn, nykterande färger kommer att låna ditt sovrum.

Tonal Color Scheme

Tillsammans med lugnande färger, se till att utseendet på dina rumsinredningsidéer överensstämmer med en rad tonala nyanser och ett generöst spel av texturer. Detta kommer också att fungera med rumsidéidéer för killen eftersom färgerna bör avvika från klassikern.

Unikt huvudgavel

Om du letar efter idéer om rumsinredning på en budget kan ett unikt utformat huvudgavel göra hela skillnaden. Tänk annorlunda och oväntat för att verkligen väcka gästens intresse.

Speglad byrå

En annan fantastisk idé om rumsinredning för tjejer är att ta med reflekterande byråer och bord för att få utrymmet att kännas större och ljusare och lyxigare varje dag.

Mysig schäslong

rumsinredning idéer 2019

Om du har plats för stora rumsdekorationer kommer du att vara säker på att njuta av den lugna kvaliteten i en elegant schäslong i ditt sovrum.

Snygg betjänad

Istället för att kasta dina kläder på golvet i slutet av en lång dag, ta in en robust betjänare för att hålla allt och håll dina rumsinredningsidéer för killen städade regelbundet.

Antik armoire

En vacker armoire kommer säkert att ge daglig glädje när det gäller rumsidéidéer för tjejer – i alla åldrar.

Vintage förvaring bagageutrymme

En vintage bagageutrymme kommer att göra underverk när det gäller idéer till rumsdekorationer för killen, eftersom den snygga fasaden enkelt kan lagra föremål när den inte används samtidigt som den fungerar som en extra bordsskiva eller sittplats vid behov.