Rustikt industriellt vardagsrum

rustika industriella vardagsrumsidéer

Det är ingen överraskning att den hög-låga charmen i rustika industriella vardagsrum har tagit inredningsvärlden med storm. Från strukturella element och exponerade ytor till industriellt inspirerade möbler och belysning, det råder ingen tvekan om att rustik industriell inredningsdesign definitivt kommer att vara här för att stanna. Att ta tillbaka ett gammalt designkoncept som fokuserar på mekanisk uppfinningsrikedom och tillverkning samtidigt som det innehåller oavslutade interiörer och synliga balkar är bland de bästa sätten att uppnå en rustik industriellt vardagsrum för nybörjare.

Om du har beundrat det rustika utseendet och vill följa samma koncept för ditt vardagsrum, delade våra seniordesigners på Décor Aid åtta sätt att uppnå rustika industriella vardagsrumsvibbar.

Få inspiration från byggnader med historiska tidningar

modernt rustikt industriellt vardagsrum

För att veta vilken typ av industriella detaljer du vill ha för ditt rustika industriella vardagsrum, föreslår våra inredningsarkitekter att du besöker de gamla byggnaderna med historiskt förflutna och hämtar inspiration från dem. Dessa byggnader kan avslöja några kreativa idéer som kan hjälpa dig att komma igång med din rustika industriella inredning. Timmerstolar i trä, exponerade tegelväggar och stålpelare är några av de vanligaste elementen som finns i gamla byggnader som du kan använda i ditt eget hem. Ta dig tid att utforska ditt lokala centrum och se om det finns några gamla byggnader som du kan använda som inspiration.

Välj industriellt inspirerade möbler med minimal detaljinformation

rustika industriella vardagsrumsmöbler

Tack vare populariteten hos rustika industrihem finns det nu ett stort antal möbeltillverkare som har anammat det rustika industriella konceptet och producerat vardagsrumsmöbler som har en rustik tilltalning i dem. De flesta av dessa möbler är gjorda av enkla material med minimal detaljinformation. Smidesjärnstolar kan göras vackrare genom att pryda med attraktiva kuddar och kuddar. Att para ihop belysningsarmaturer med liknande mönster och implementera monokromatiska färger är några av de bästa sätten att få in den rustika industriella inredningen till ditt vardagsrum. Om du försöker komma på ett grått industriellt vardagsrum kan du investera i möbler med ett monokromatiskt grått tema.

Inkludera dina favorit rustika metaller

rustik industriell vardagsrumsinredning

Under de tider då järn- och ståltillverkning har blivit mycket populär i USA och vissa andra platser runt om i världen har användning av rustika metaller blivit framträdande inom belysning och VVS. Rustika metaller användes också i byggnadens hårdvara och strukturella komponenter. Således är ett sätt att uppnå en rustik atmosfär att använda smidesjärn och andra rustika metaller till din industriella vardagsrumsdekor. Dessa metaller skulle också se bra ut i ett modernt och modernt industriellt vardagsrum. Bortsett från smidesjärn är andra rustika metaller att tänka på gjutjärn, borstat nickel och koppar. Återigen ligger nyckeln till ett smart rustikt industriellt vardagsrum i en blandning av oväntade material.

Exponera de mekaniska detaljerna i ditt vardagsrum

modern rustik industriell inredningsdesign

En av de mest framstående rustika industriella vardagsrumsidéerna och designen är exponerade mekaniska detaljer. Du kan till exempel markera ditt lilla industriella vardagsrum genom att hänga sax dragspel vägglampor och remskivinspirerad belysning på väggarna. De mekaniska detaljerna i dessa belysningsarmaturer är helt exponerade och lämnar inget åt fantasin. Att exponera de mekaniska funktionerna i dessa belysningsarmaturer är ett sätt att uppnå en rustik atmosfär i ditt vardagsrum. Kärnan i rustik industriell vardagsrumsdekor handlar om det råa, fläckiga tilltalet att hålla saker naturliga.

Blanda och matcha moderna detaljer med gamla element

modernt rustikt industriellt hem

Skönheten i att ha ett modernt industriellt vardagsrum är förmågan att blanda och matcha modern design med äldre inspirerade dekorativa element. Till exempel kan du hänga moderna apparater som platt-färgad TV i din tegelvardagsrumsvägg. Du kan också välja att visa din moderna TV-apparat i en öppen hylla gjord av smidesjärn och trä. Taklampor som använder glödlampor med lampor i Edison-stil med rustika metaller kan också ge en rustik atmosfär till ditt moderna industriella vardagsrum.

Visa din konstnärliga känsla genom uttrycksfulla konstverk

modern industriell rustik design

Ett annat sätt att få in de industriella vardagsrumsidéerna till ditt hem är att dekorera med konstverk som uttrycker din kreativa känsla. Väggmålningar, djärv grafik, samt att måla djärva symboler i en exponerad tegelvägg, är ett utmärkt sätt att lägga omedelbar accent till din vardagsrumsvägg. Du kan komma med ditt eget konstverk från de idéer du kan hitta i din omgivning, till exempel litterära siffror och bokstäver, symboler, väggmålningar och mer. Även abstrakt målning kan hjälpa dig att göra din tråkiga och tråkiga vardagsrumsvägg till ett fantastiskt konstverk. I enlighet med rustik industriell vardagsrumskonst, se till att det finns ett modernt element – säg en ultra-elegant modern ram till att börja med.

Lägg till DIY-element för att skapa illusion

hur man dekorerar modern rustik industri

För husägare som inte har turen att ha betonggolv och exponerade tegelväggar kan du lita på dina DIY-färdigheter när du kommer med ett rustikt industriellt vardagsrum. Faktum är att fler och fler gör-det-själv-besökare besöker sina lokala hemförbättringscentra för att leta efter inspiration till industriella vardagsrumsidéer som de kan använda i sitt eget hem. Kolla in några faux finish-tekniker och om du är bekväm med att använda elverktyg, överväga att bygga din egen industriella vardagsrumsdekor. Du kan också skapa dina egna belysningsarmaturer och några andra hantverk som kan fungera bra för rustika industrihem.

Överväg att återanvända och återanvända material

rustik industriell inredningsdesign

Du behöver inte riktigt spendera mycket pengar för att komma med en rustik industriell inredning. Det finns många sätt att återanvända, återvinna och återanvända material i ditt hem för att åstadkomma den rustika atmosfären i ditt vardagsrumsinredning. Till exempel, om du funderar på att renovera ditt hem, föreslår våra inredningsarkitekter att du använder återvunnet trä och metaller för renoveringen. Du kan också använda strukturella medlemmar återvunna från gamla lager, lador och äldre byggnader som nyligen har rivits.

Det finns nu timmervaror som specialiserar sig på återvunnet trä och andra arkitektoniska inslag så att du kanske vill besöka dem för en sakkunnigt kuraterad rustik industriell vardagsrumsdekor. Leta efter material som du fortfarande kan återvinna för din vardagsrumsrenovering, till exempel järnvägsband som du kan fästa i ditt tak. Att använda återvunna material för dina industriella vardagsrumsidéer är också ett bra sätt att spara pengar, så det är perfekt om du renoverar med en budget.

Bilder via Pinterest