madrass med strumpa

När det gäller sängkläder verkar det bara finnas två alternativ: billigt eller riktigt, riktigt dyrt. Mellan trådantal, egyptisk bomull och Supima-bomull, percale kontra satin, finns det en hel ordbok som krävs bara för att dechiffrera de olika terminologierna och komponenterna som utgör sängkläder.

Alla har hört statistiken att vi i genomsnitt spenderar en tredjedel av våra liv i sömn. Ändå tvekar husägare ofta eller saknar kunskap när det gäller att köpa en bra madrass eller sängkläder. Våra designers betonar vikten av att investera i kvalitetssängkläder och nej, det betyder inte att man köper en uppsättning på 1 000 dollar från ett varuhus – åtminstone inte längre. Tack vare fyra nya företag är välgjorda, prisvärda sängkläder inte längre en rördröm.

Casper och fallskärm, och mer nyligen, nykomlingar WRIGHT och Hill House Home skakar upp branschen genom att debunka de vanliga myterna och marknadsföringstrickarna som används av sängklädesmärken och erbjuder lyxiga sängkläder till ett överkomligt pris. Klicka igenom bildspelet för att lära dig mer om varje märke och fortsätt läsa nedan för att lära dig några viktiga saker om sängkläder.

Myt 1: Antal trådar

Sanningen är att du inte får överstiga 400-600 trådar per kvadrattum sängkläder. Allt utöver det är ett marknadsföringstrick för att få sängkläderna att lyxa mer lyxigt. Ju högre trådantal, desto mer hållbart och mjukt blir sängkläderna.

Myt 2: Ekologiskt sängkläder

Kemikalier tillsätts ofta för att förbättra mjukheten i ekologiskt sängkläder, så var försiktig: kolla etiketten för att se till att sängkläderna verkligen är helt och hållet organiska.

Myt 3: Percale vs Sateen

Dessa är inte två olika typer av trådar, de är två olika typer av vävningar. Percale är en tät väv, vilket innebär att sängkläderna kommer att andas, skarpa och svala, medan satinsväv ger en blank, smörig yta.

Myt 4: Kvalitet = $$$

De bästa sängkläderna behöver inte vara otroligt dyra. Allt beror på bomullens kvalitet (med egyptisk eller Supima långstapelbomull som bäst) och hur tråden vävs.

Fallskärm

sängkläder av fallskärmskvalitet

På sin semester i Amalfi blev Ariel Kaye kär i sitt hotells oklanderliga sängkläder. Efter att ha misslyckats med att hitta samma kvalitet i staterna för en anständig prispunkt, lanserade hon Parachute. Tillverkad av en familjedriven fabrik i Toscana, använder fallskärmssängkläder egyptisk bomull av hög kvalitet, långfiber och är naturligt färgad. Den bästa delen? De överdådiga, hotellvärda sängkläderna kommer utan den rejäla prislappen.

Casper

casper madrass kudde lakan

Casper är en sömnstart som lanserades 2014 med en designad madrass som säljs direkt till konsumenterna, vilket eliminerar provisiondrivna, uppblåsta priser. Bara i november förra året utökade de sin linje till att omfatta en kudde och lakan. Madrassen är tillverkad i Amerika och skickas gratis i sin ikoniska 41 ″ höga låda.

RÄTT

wright amerikansk hantverksmadrass

Dan Hauber grundade WRIGHT med målet att skapa en madrass och sängkläder som kombinerade tankeväckande design och amerikanskt hantverk med komfort och kvalitet. Den Georgia-tillverkade skummadrassen utvecklades efter två års testning, och kudden och påslakan är gjorda av anddun som köpts från gårdar i Mellanvästern och tillverkas i Ohio.

Hill House Home

kulle hus hem sängkläder samling

Inspirerad av vintage arvslakan som överlämnats av sin mor lanserade grundaren Nell Diamond Hill House Home för att erbjuda lyxiga sängkläder direkt till konsumenten till en uppnåelig prispunkt. De fem italienska vävda franskklädda kollektionerna av sängkläder finns i klassisk design med pyjamas och handdukar för nästa år.