Shabby Chic sovrumsidéer

2019 shabby chic sovrumsidéer

Under de senaste decennierna användes den dekorativa termen ”shabby chic” vanligtvis som ett tillfälle när man överväger trendiga sovrumsstilar för hushåll över hela landet medan man framkallar en avslappnad känsla med subtila feminina toner. Men när åren gick förbi och designtrender kom och gick, blev shabby chic styling mindre livskraftig bland överflödet av mer moderna designalternativ tillgängliga och det gick i favör för utseende som satte fokus på Mid-Century modern inredning. Men idag, tack vare en återgång till nödställda möbler, är designstilen tillbaka på modet, och det sjaskiga, eleganta utseendet trender återigen om än på ett mer minimalt sätt. Även om den har genomgått flera omvandlingar för att återspegla modern smak och inredningsstilar, förblir designens stilens varma och tröstiga utseende densamma när det gäller en look som är universellt tilltalande och mer könsneutral. Så om du letar efter fräscha, snygga, eleganta sovrumsidéer till ditt hem, kommer du att hitta inspiration från den här omfattande listan med lumpiga, eleganta stilidéer och förslag som hämtats från senior interiördesigners från Décor Aid.

Kanske har du redan ett grepp om vad shabby chic stil är och behöver unika dekorationsidéer och stylingtecken som får dina kreativa juicer att flyta; du har kommit till rätt ställe. Om du arbetar med låg budget kan idéerna som avslöjas här också hjälpa dig att skapa några prisvärda DIY-projekt för att göra utseendet ditt eget utan att behöva spendera en liten förmögenhet. Och om du älskar blommiga tryck, vitkalkade möbler, vintagebitar och utseendet på franska lantliga inredningselement, så hittar du inspiration med dessa sjaskiga eleganta sovrumsidéer oavsett din stil och känsla för inredning. Här hittar du sovrumsdekorationsstil och idéer som kommer att ge ditt karaktäristiska sovrum mer karaktär utan att behöva spendera en förmögenhet eller ta för mycket av din tid. Utan ytterligare förklaring är det här de bästa shabby chic sovrumsidéerna på en budget.

Huvudgaveln

färgglada shabby chic sovrum idéer

Eftersom shabby chic kräver dammiga bleka färger och sminktoner, komplettera ditt pastellrum med ett ljustonat huvudgavel som rider strax under ytan på de mörkare nyanser som du tar med i ditt sovrum för tonspel. Använd ditt huvudgavel för att skapa balans om du gillar mönster snarare än ett helt vitt färgschema.

En snygg design på sänggaveln kommer att lägga till den romantiska atmosfär som du vill ha för ditt lilla chic sovrum. Och du kan välja nästan vilken silhuett och alla material som fångar ditt öga – men ännu bättre om du går efter ett tuftat tyggavel för att göra utseendet ännu mer tröstande.

Shabby chic lakan

shabby chic sovrum idéer sängkläder

Lägg till en lekfull touch till din shabby chic sovrumsinredning med skarpa blommor och prickiga sängkläder som har ett tvättat utseende och känsla. Denna shabby chic dekorationsidé är ett utmärkt sätt att introducera färg och tryck samtidigt som utseendet blir lätt i ögat och känslan tröstande vid beröringen. Välj nyanser som är subtila med en blekad tidsslitad känsla och akvarell blommiga tryck som är lite abstrakta för att hålla utseendet enkelt romantiskt i många år framöver.

I slutändan kan du välja blommönster efter eget val. De är dock bäst när de skryter med en dämpad anda för att ge ditt sovrum extra karaktär och visuellt intresse som känns långt ifrån tunghänt. Och gå för plysch, överdådiga och slöa tillverkningar som sammet, siden, linne och stickningar av något slag.

Målad träsängram

shabby chic sovrum idéer sängram

Använd en vintage sängram för att lyfta ditt sjaskiga eleganta sovrum med förfining av viktoriansk-inspirerade silhuetter och mönster. En vintage sängram uppdaterad i en mjölkvit färg bör vara obehaglig till en lugnande, mjukfärgad yta. Att använda en vintage sängram är bra för att bemästra shabby chic stil på en budget eftersom du på ett resursfullt sätt kan hitta en i begagnade butiker, vintagemöbler, försäljning av fastigheter och till och med via hand-me-downs från vänner och släktingar.

Låt utseendet kännas uppdaterat genom att installera en spegel ovanför din shabby chic sängram för en modern twist som också hjälper ditt sovrum att se större och ljusare ut än det egentligen är.

Hoppas bröst säng stil

shabby chic sovrum idéer förvaringsbänk

När det gäller shabby chic stilidéer, glöm inte behovet av smarta lagringslösningar eftersom du enkelt kan hitta sådana som kommer att känna sig hemma med designstilarna för en konsekvent känsla. Ta med en liten byrå med ditt sovrums dominerande nyans samtidigt som du förstärker den mjuka paletten och tygerna som du har introducerat i ditt shabby chic sovrum.

Om rosa, andra pulverformiga pastellfärger eller neutrala färgskuggor är ditt favoritval av färg, måla om en sjaskig chic hoppkista med en obehaglig ton i en matt yta som hjälper dig att skapa den feminina känslan som shabby chic sovrumsidéer kräver.

Omfamna en enkel stil

klassiska shabby chic sovrum idéer

Dagens design av sjaskiga eleganta inredningsmönster har en mindre rörig känsla och ett mycket mer förenklat, lite minimalt utseende. När du söker efter rätt sängkläder, kuddar och dekorativa tillbehör, försök så mycket du kan för att omfamna enkelhet snarare än kvantitet för en redigerad, välbedömd känsla. Begränsa dessa föremål till de saker du värnar om, och du kommer att finna det lättare att organisera dem i ett glatt, litet chic rum som också blir lättare att hålla städat utan att distrahera ögat med för mycket att ta in.

Skapa ett gott utrymme mellan sängen och andra möbler och tillbehör i ditt shabby chic sovrum. Även om detta kan ta upp mer av ditt rum än vad du hade förväntat dig, kommer du att sitta kvar med ett illa chic sovrum som utstrålar mysighet och samtidigt skapa den perfekta platsen att koppla av när du går i pension i slutet av en lång dag.

Vintage möbler

shabby chic sovrum idéer möbler

Under många decennier karaktäriserades shabby chic sovrumsidéer av vintagemöbler för ett tungt överfylldt utseende som gav ögat mycket att ta in – för mycket faktiskt. Idag har idén inte förändrats mycket eftersom användningen av återanvända föremål och vintagemöbler gör det mycket lättare att personifiera ditt shabby chic rum så att det strålar med en varm känsla och distinkt personlighet.

Du kan till exempel använda en bastrumma på plats vid ett nattduksbord och gamla fönsterluckor istället för en sänggavel. Målet är att återspegla en glimt av modern vintage-dekorstil utan att krossa det riktigt glada utseendet designstilen kräver. Så, som vi sa tidigare, var kreativ med dina källor och läs lokala vintagebutiker, sparsamhetsbutiker, antikmässor och till och med onlinebutiker som eBay och Chairish för att få de bästa erbjudandena du kan ta med dig hem för en en-av- en unik känsla som håller dina shabby chic sovrumsidéer unika för dig.

Shabby chic vintage gardiner slips ryggar

shabby chic sovrum idéer gardiner

Använder ditt sovrums färgschema vitt som rumsdominerande färg? Klassisk helvit är ett standardfärgalternativ när det gäller moderna sovrumsfärgscheman, men det kan vara en utmanande färg för att hålla ren och tröstande för många, eftersom den i grunden belyser fläckar och vardagligt slitage istället för att dölja dem. Det bästa sättet att mjuka upp ett vitt färgschema och lägga lite mysighet till dina sovrums vita accenter och inredning är att lägga till detaljerade vintage-bindningar till dina fönsterbehandlingar.

Dina val av gardinbindningar kan vara nästan vad som helst och de bästa färgerna för dem kan variera från grönt till rosa till mörkblått eller så kan du välja något mer klassiskt som smidesjärn, mässing, krom eller till och med ett snyggt flätat sidenrep i nästan vilken färg som helst. Få utseendet rätt genom att säkerställa att färgen på dina tiebacks har en neutral bas i kombination med ett färgstarkt utseende som höjer deras vintage-känsla samtidigt som du ger din vita rumsdefinierande karaktär. Även om underbara gardintäckningar lätt kan passa in i vilket rum som helst i ditt hem, är den här typen av dekorativa extra också perfekt för en liten flickas sovrum eller en barnkammare eftersom det också är lite mer lekfullt.

Vitkalkad inredning

korg sovrum förvaring idéer

Shabby chic sovrumsdekorationsidéer kommer inte bara till vitt och vitt. Även om en vit färg är idealisk för många shabby chic inredningsstilar, ger den mindre utrymme att anpassa och anpassa din inredningsstil för att återspegla en atmosfär av karaktär och unikhet. Således måste du introducera några andra färger för att stimulera den djupa neutrala tonen som ett helt vitt färgschema framkallar i ett sjaskigt elegant sovrum.

Blanda lugnande pasteller och lugnande neutraler för en snurr på shabby chic inredning som ger dig en perfekt blandning av färg utan att bli skurrande eller tunghänt. Dessa färger kommer att hjälpa dig att skapa en fördjupning av individualitet och karaktär som säkert kommer att lyfta fram din vridning på den shabby chic designstilen.

Spets, toile, säckväv och rotting

traditionella-sovrum-vägg-konst-idéer

När det gäller material och tryck för att få utseendet och känslan av shabby chic rätt, tänk på spetsar, säckväv, rotting och toile material som go-to’s. De är ett måste när det kommer till shabby chic designidéer eftersom de har en viss mjukhet och timeworn känsla som är perfekt för shabby chic inredning.

Skapa en lek på mjuka texturer genom att snabbt kombinera spets, säckväv, rotting och slit för en charmig känsla som förlitar sig på det beprövade och samtidigt klassiska. Det bästa är att dessa material är lätta att arbeta med, kan köpas billigt och är lätta att stöta på. Och de kommer att hålla ögonen intresserade och röra sig om vilken exakt typ av effekt du borde leta efter att skapa.

Antika bild- och konstramar

bästa shabby chic sovrum idéer

Antika fotoramar är nödvändiga i ett shabby chic rum eftersom de är små och prisvärda sätt att få in vackert utformade vintagefynd utan att behöva gå från golv till tak. Du kan använda dem för att skapa ett galleri väggkluster och gå djupare in i vintage designelement när du målar dina vintage ramar med ett lager ljus nästan färglös rosa och vattnig vit färg.

Detta kommer att ge dem ett färgstarkt men ändå bekymrat utseende som gör dem ännu mer önskvärda. Häng dem på väggen ovanför din säng tillsammans med andra omhuldade fynd och samlarobjekt för en look som är rik på historia och personlighet att starta upp. Eller om du vill förmedla ett mer kraftfullt budskap i ditt lilla chic sovrum, överväga att ta med ett storskaligt vintage inramat konstverk och lämna det som för ett naturligt uttalande som säkert kommer att utlösa massor av samtal.

Blanda i en ton av romantik

gröna shabby chic sovrum idéer

Dina shabby chic rumsidéer borde inte sakna antika element och konstruktioner och en distinkt romantisk ton. Att gå helt vitt kan skapa en lugnande och bekväm känsla samt att ditt sovrumsutrymme ser större och ljusare ut. Om du älskar ett helt vitt shabby chic sovrum bör du använda sovrumstillbehör och dekorativa tillbehör för att skapa en rejäl blandning av texturer med en romantisk känsla för att ge ditt sovrum ett varmt och inbjudande utseende utan en minimalistisk inställning.

Du kan få utseendet med bleka och dämpade blommiga tryck och en allmän timeworn patina som täcker de flesta ytor i ditt sovrum för ett föråldrat utseende som kommer att klara tidens test. Glöm inte att tänka på enkelheten medan du gör detta och kom ihåg att ju mindre rörigt ditt sjaskiga eleganta sovrum ser ut, desto längre förblir det tilltalande och känns trendigt.

Vi hoppas att du kan hämta lite inspiration från dessa shabby chic sovrumsidéer. I all inrednings verklighet är ett shabby chic sovrum inte bara för kvinnor – anser det faktiskt könsneutralt. Även om de skapar en mer feminin och sofistikerad känsla med nyckfulla tillbehör och livfulla färger som rosa, rosoröd och en rad blommor. Utseendet det skapar kan vara när det görs bra, en utmärkt designriktning för båda könen.

Bilder via Pinterest