Shag Pile Rugs

Som med de flesta saker i livet behåller dessa mattor sin ursprungliga kvalitet mycket längre om du tar hand om dem ordentligt. Den rätta mattan kan verkligen hjälpa till att accentuera ett rum. Så om du har letat efter ett lämpligt alternativ för ditt hem efter en kort tid är det vettigt att spendera tid med städning och städning av rummet. Om du följer sunt förnuft och följer en vanlig rengöringsplan får du ett mycket bättre värde för din matta kommer att hålla längre.

Ett lurvigt matta kan kräva ytterligare rengöring, eftersom de långa travarna som den är gjorda med kan hjälpa till att dölja mycket smuts och smulor. För att bli av med de stora partiklarna som samlas i mattfibrerna, se till att de skakas väl, helst en gång i veckan, för att stoppa uppbyggnaden. Det är också en bra idé att träffa mattan för att lossa några av de mindre bitarna. När du gör detta är det viktigt att du bara slår på baksidan av mattan så att du inte skadar stacken på toppen.

Efter att ha tagit bort majoriteten av de partiklar som frigörs är det dags att ta bort vakuumet. Detta tar upp eventuella kvarvarande dammpartiklar och smulor som inte har kommit ut ännu. Det är också tillrådligt att rengöra dina shag-påsmattor professionellt minst en gång om året. Om de ångrengörs med rätt utrustning, sköljs smuts på mattans djupaste punkter helt ut. Följande rengöringstips ovan kommer att resultera i mycket mer användning av varje matta du köper.