Simbassäng landskapsarkitektur design

Landskapet i poolområdet kan kräva mer planering än utformningen av din trädgård, men det är fortfarande något som en ideell organisation kan hantera. Och det är värt att göra. Om du utformar din pool ordentligt kan du skapa en liten bit paradis precis utanför dörren. Här är några idéer för att komma igång.

Planera din design

När du först samlar idéer för att utforma din pool, notera färgerna, strukturerna och mönstren på raka linjer och kurvor i ditt hem och de omgivande trädgårdsstrukturerna. Att arbeta med samma färger och mönster, eller med de som är kompatibla med dem, ger ditt landskap en känsla av kontinuitet som får dem att se organiserade ut.

Växterval för simbassänger

Planteringen mjukar linjerna i poolutrustningen, ger privatliv och hjälper poolområdet att smälta in i resten av ditt landskap i ditt hem. För en låg underhållspool är vintergröna blad, prydnadsgräs och marköverdrag de bästa valen. Ett eller flera träd på poolens södra sida kan ge skugga på varma dagar utan att blockera solen på kallare dagar. När du letar efter poolväxter ska du undvika lövträd, växter som lockar bin, bär frukt, har taggar eller spikar eller utveckla invasiva rotsystem som kan skada poolen.

Staket för säkerhet och integritet

Om du har små barn eller nyfikna husdjur i närheten är ett staket avgörande för säkerheten. Om du kan slutföra hela poolområdet kan du vara lugn och rädda liv. Rätt zebradesign erbjuder också integritet. Ett komplett integritetsstaket är vanligtvis minst två meter långt och består av brädor anordnade i en överlappnings-, skuggbox eller tung- och spårmönster. Om du föredrar en semi-sekretess som låter luft och ljus genom, tänk på ett nät eller korgstaket.

Windbreak och bafflar

Till och med en lätt bris kan stjäla ett varmt poolområde. Lyckligtvis kan du avleda svala luftströmmar genom att bygga en vindbrytare eller baffel. Först måste du bestämma vindströmmarna i din trädgård och sedan använda den informationen för att bestämma var du ska placera staketet / baffeln för maximal effektivitet. Du behöver inte använda en solid vägg eller ett fast staket för detta. täta buskar kan också ge ett bra skydd.

Poolbelysning

Utomhusbelysning är en annan säkerhetsfunktion som varje pool behöver när det gäller utformningen av omgivningen. Åtminstone den djupa änden av poolen bör vara upplyst på trappan och runt omkretsen. Medan glödlampor och halogenkvartsbassängsljus med 120 volt (vid 300 eller 500 watt) och 12 volt (vid 100 eller 200 watt) fortfarande finns på marknaden, håller glasfibrer längre och ger bättre belysning.

Terrasser och däck

Rätt gips och rätt toppning säkerställer en säker, halkfri yta som är barfota. Vägläggare kan kosta mer än tegel och betong, men är ett bättre alternativ för att utforma en pool. De möjliggör inte bara olika mönster och färger, de rör sig också med golvets rörelser istället för att spricka, så de håller längre. Vanliga tegelstenar kan fungera, men se till att de valda tegelstenarna har några grova ytor för att ge dem lite dragkraft. Se till att undvika att använda trä. När trä utsätts för vatten kan det splittra och skeva över tid, vilket gör det hal för bara fötter.

Om du precis börjar planera ditt badlandskap, ta dig lite tid att bläddra bland foton och bilder antingen i landskapsböcker eller online. På så sätt kan du få en bra uppfattning om vad som är möjligt och du kommer inte att tänka, "Åh, jag borde ha dessa Istället "efter att du har slutfört poolkonstruktionen.