Skapa ett läsrum hem

Nina charme solbränna fåtölj

Tillsammans med att träna och äta gott kommer vi ständigt med ursäkter för att hoppa över att läsa. ”Om jag bara hade en bättre lässtol”, sade den blivande litteraturkritikern. Men om du försöker komma tillbaka till vana att läsa, kommer du att vilja ha ett läsutrymme som du kan kalla ditt eget. Detta är ett område som bör vara skilt från resten av ditt hem, samtidigt som det görs klart för resten av hushållet att en bok fungerar som ett störstecken. Vi har inga riktiga läsrekommendationer åt dig, men vi kan ge dig några användbara tips och tricks för att skapa ett läsområde i ditt hem.

Få en bekväm lässtol

West Elm Theo Show Wood stol

Läsning är en ensam strävan, och ditt läsutrymme bör återspegla detta. Medan du kanske har matchande stolar i en konversationsvinkel, bör en lässtol skilja sig från resten av ditt hem möbler och bör vara en engångsbit. Du vill inte ha något som kommer att distrahera från resten av din inredning, men en vintage uttalande kan vara mycket effektiv när du utrustar den här delen av hemmet.

Bild via West Elm.

Placera din stol borta från områden med mycket trafik

läsutrymme separat från hus

Med alla distraktioner som omger oss kan det vara svårt att hitta huvudområdet för att fokusera på en bok. När du skapar ett läsutrymme, försök att eliminera så många distraktioner som möjligt, och det inkluderar andra människor. Även om vardagsrummet kan verka som ett självklart val, överväga att placera din stol i sovrummet, borta från hushållens störningar.

Bild via Ultra Linx.

Avsnitt från ditt läsutrymme

läsutrymme matta

Om du inte har ett privat bibliotek, skiljer du ditt läsutrymme från resten av ditt hem. En områdesmatta eller en accentvägg är ett utmärkt sätt att göra detta.

Kolla in kohudmattan som vi placerade i läsområdet för denna sag hamnhelg reträtt.

Få rätt belysning

läsning belysning uppgift ljus

Att ha rätt belysning är nyckeln till att göra lite läsning. Uppenbarligen måste du kunna se orden på sidan, men du vill inte ha alltför starkt ljus. För att få rätt mix, ha lite omgivande belysning för rummet du läser i, kombinerat med en enda arbetslampa.

Bild via dekorologi.

Ett sidobord

läser sidobord drink

Oavsett om du börjar dagen med en kopp kaffe eller slingrar med en nattlucka, går böcker och drycker alltid bra tillsammans. Istället för att lägga din dryck på golvet, eller ännu värre, försök att gå utan, placera ett litet bord bredvid din lässtol så att du kan ställa in din drink.

Bild via artikel.

Kasta filt

kasta filt lässtol

När vädret blir kallare och du tar fram kastfiltarna, glöm inte att lägga till en i din lässtol. På kalla vinternätter vill du krypa med en filt och lite varm cider eller något starkare. Och gärna kontrastera din filt mot din stol. Om du har en solid, neutral stol, gå till en ljus eller livlig kasta filt, och vice versa.

Och medan du håller på med det, kolla in vår guide för att kasta filtar.

Bild via Craft Hubs.

Lagring

hyllor för bokhyllor

Ett bra sätt att avgränsa ditt läsområde är att omge det med böcker. Oavsett om du använder en bokhylla eller vägghyllor, vill du ha alla dina favoritromaner inom armlängden på din lässtol.

Bild via designmjölk.