Små badrumsdesignidéer

badrum i vit marmor New York

Verkligt samtal: Ditt badrum kommer aldrig att kännas som ett spa (såvida du inte har en ansiktsbehandling och massör på personalen). Det bör dock kännas som ett tillflyktsort. När allt kommer omkring dödar ingenting av en avkopplande varm dusch snabbare än att kliva in i ett trångt, rörigt badrum. Även om du inte kan göra något åt ​​dina kvadratmeter kan du få ett litet badrum att kännas större, luftigare och mer elegant med några enkla knep.

På bilden: Badrum från vår samarbetsrenovering i New York

1. Ljus upp

Det mest effektiva sättet att lysa upp ditt badrum och få det att känna sig större är att måla det vitt. Men om du inte känner ett helt vitt badrum, introducera en annan mjuk nyans, som ljusgrå, som en accentfärg.

2. Bygg in lagring

Nyckeln till att skapa ett fridfullt badrum är att hålla ytorna rena och produkter utom synhåll. Så istället för vanliga speglar och sockelhandfat, välj inbyggd förvaring som ett medicinskåp och ett handfat med lådor eller skåp under.

3. Eliminera röran

Även om du lägger till lagringsutrymme, fråga dig själv vad du verkligen behöver. Kanal Marie Kondo och gör en hård redigering av dina hår-, hud- och sminkprodukter och apparater. Behåll bara de föremål du använder regelbundet och bli av med resten.

4. Belysa utrymmet

Bra badrumsbelysning är som en bra spegel: Det får dig att må bättre om dig själv. Om möjligt, lägg i belysningen så att du inte bara hämtar den från en källa på en nivå, som den fruktade enda överliggande fixturen. Om du har ett fönster (och grannarna kan se in), välj också en fönsterbehandling som fortfarande släpper in ljus.

5. Splurge klokt

Det fina med ett litet badrum (ja, det finns något bra med det) är att du har råd med avancerade material som annars kan vara för dyra om ditt utrymme var större. Så, skäm inte bort från dekorativa plattor och Carrara-marmor – de kanske bara finns i din budget.