Små hus

bästa små hus 2019

Även om de har funnits sedan slutet av 80-talet, märkte vi först små hus som plockade upp stora inredningszoner efter lågkonjunkturen 2008, och det med rätta. När husägare började ifrågasätta behovet av dyra och expansiva bostäder med stora områden ofta orörda, var det dags att ompröva både bostadsmarknaden och vår inställning till de grundläggande nödvändigheterna för att söka bästa möjliga form av skydd – till bästa pris. Vilket leder oss till den ospårbara verkligheten hos små hus 2019. Det beräknas att det bara finns cirka 1200 små hus som har redovisats under åren, med många som målmedvetet faller under radaren, men vi kommer till den verkligheten senare.

Genom ett tillvägagångssätt för minimal levnad finns det många lovvärda förtjänster i glädjen att bo i ett litet hus år 2019, eftersom vi fortsätter att se potentiella husägare skämma undan extra stora McMansions och kostsamma bofastigheter medan vi tittar på smarta sätt att få ut det mesta av en utmanande, liten bostadsyta. Och av petite, vi pratar mindre än 500 kvadratmeter totalt.

Det bästa sättet att tänka på små hus är med den väsentliga subtraktionen mycket utrymme som aldrig skulle användas ganska effektivt. Och när det gäller att justera våra livsstilar för att återspegla hållbarhet efter lågkonjunkturen, kan arkitektoniskt sunda små hus hjälpa dig att tratta pengar som vanligtvis används på hyra för att bygga det lilla huset av dina drömmar. För dem som diskuterar en potentiell flytt till ett litet hem, vände vi oss till våra renoverings- och entreprenadeksperter för att se vad allt krångel handlar om och i slutändan är det värt din tid och investering.

Men vad exakt är ett litet hus?

små hus definition

Det är självklart att ett litet hus bara är det; ett litet hus. Men små bostäder bör inte förväxlas med en annan tvivelaktig bostadstrend på 80-talet; mobila släpvagnar hem. Faktum är att de inte är lika lika, men de delar dock en vanlig tråd. Tänk på det här sättet; ett litet hem tar konceptet med ett traditionellt släphus som är anpassat till ett traditionellt byggt hus och placerar dem tillsammans för en skräddarsydd lösning som är övertygande, men ändå i många jurisdiktioner, tekniskt olagligt.

Små hus är oftast små hem som briljant realiseras för att få ut det mesta av begränsat utrymme med smart design och förvaringsidéer. Per definition kan ett litet hem sträcka sig från 140 kvadratmeter till 500 kvadratmeter totalt – allt större kommer att ändra sin kategori. Men den småskaliga gör dem också för små för att vara bosatta i många län över hela USA.

Vissa är statiska och har fasta rörsystem, medan andra är utformade för att enkelt flyttas via släp, vilket innebär att du kan flytta deras plats som du vill och ställa in ditt lilla hem varhelst det passar bäst. De flesta små hus är byggda på trailerplattformar (eller är formade av något med en liknande plattform). Det finns tusentals små husdesigner som är tillgängliga att köpa, eller så kan du få en specialbyggd av en specialist eller bygga en själv. Uppenbarligen är den senare billigast, men desto mer utmanande att konstruera på egen hand.

Små hem varierar i storlek, men de mest populära planlösningarna föreslår vanligtvis strukturer någonstans mellan 100 och 130 kvadratmeter, vilket återigen är ganska svårt att få permanent zonindelning för (ännu svårare när det gäller att säkra en inteckning). Som ett typiskt hem kan de skryta med ett badrums- och köksutrymme, tillsammans med ett särskilt vardagsrum och sovrumsutrymme, beroende på vad din layout kan rymma och vad dina behov är. De är helt beboeliga, så länge du är bekväm att leva små, och har framsynen och medlen för att göra dem så konvertibla och smart utformade som möjligt.

Varför skulle du vilja bo i ett?

snygga små hus

Utmärkt fråga, eftersom den ultimata amerikanska drömmen alltid var inriktad på att bo i det största huset man har råd med. Och även om det har en viss rimlighet eftersom traditionella bostäder också ansågs vara smarta former av investeringar med hopp om lönsamhet genom uppskattning, så är det inte så yngre potentiella husägare närmar sig bostadsmarknaden för sent.

Det finns otaliga begripliga skäl till varför människor väljer att bo i små hem istället. Det mest populära vi har stött på är att det på sikt är mindre ekonomiska bördor (dvs. reparationer och underhåll), tillsammans med en fullständig önskan om förenklat boende och vägran av överskottet. Dessutom är små hus säker på att minska ditt fotavtryck när det gäller din påverkan på miljön.

Finanser

Små husdesigner är attraktiva eftersom de är billiga att bygga (nästan alltid under 60 000, med hundratals planritningar tillgängliga på marknaden för bara några hundra dollar). De är också billiga att underhålla, och om din inte är korrekt zonindelad kan du kanske undvika att betala fastighetsskatt (även om du löper den ständiga risken att du måste plocka upp och gå).

Och låt oss inse det, med upp och ner i ekonomin som sent, små bostäder kan tillåta dig att äga ditt eget hem oavsett din ekonomiska ställning, och eftersom år av att betala hyra kommer att lämna dig med inget annat än minnen framåt, tanken att äga ett litet hus verkar desto mer livskraftigt.

Förenklat boende

små husdesigner

Med hållbar inredning och förenklad boendepraxis fortsätter att få fart, om du gillar tanken på förenklat boende och den onödiga extravagansen i ett stort hus inte återspeglar dina behov eller livsstil, kan små hem ge dig chansen att uppleva strömlinjeformad, målmedveten lever på sitt bästa.

I huvudsak, ju mindre ditt hem är, desto mindre omotiverbara saker kommer du att kunna samla i det, och ju mindre saker du samlar i ditt hem, desto mindre påverkan får du på miljön med en noggrann redigering av livets dagliga väsentligheter . Allt kommer att ha en plats, en anledning och ett solidifierat syfte för att vara.

Det kan vara utmanande

Om du älskar en utmaning, kan du förvänta dig att det är den ultimata utmaningen att flytta från ett större hus till briljant realiserade små husdesigner. Att bo i en liten struktur som ett litet hus kommer säkert att testa dig först; från det begränsade lagringsutrymmet till de lilla matlagnings- och badmöjligheterna till det begränsade underhållande utrymmet. Och att dekorera ett litet utrymme kan vara lika fängslande utan några råd från salvia.

Nyckeln här är att vara metodisk för att planera din flytt så att du får en lättare tid att anpassa dig till dina nya små husidéer. Redigera noggrant det du har innan ankomst och notera vad som absolut är ett måste för ditt nya hem. Och naturligtvis är lagring av yttersta vikt, och du bör räkna med att behöva avveckla några av till och med dina mest uppskattade ägodelar.

Problemet med små hus

små hus fördelar och nackdelar

Problemet med små hus är återigen att de ofta är olagliga att ockupera och zonera, så du bör förbereda dig med välbehövlig forskning och kunskap om lokala zonregler innan du går vidare med dina små husidéer. Oftare bryter de en rad byggnadskoder genom att vara så små i skala. Det betyder att ägarna av dem ofta ockuperar dem i hemlighet och flyttar dem när det behövs (liknande huk), så att de inte lockar för mycket uppmärksamhet. De är inte alltid tillåtna i trailerparker, eftersom de är högre än din vanliga husbil.

Du måste också tänka på att människor kanske inte vill komma in om du bjuder in dem; inte alla kommer att vara bekväma med så små gränser för ett hus, så du kan hitta vänner och släktingar som tvekar att komma in. Och du bör vara redo att sätta en massa oändliga frågor och problem. Så det kan vara svårt att bjuda in din familj och vänner till middag eller en natt för att titta på filmer eftersom det bara inte finns tillräckligt med utrymme för att rymma mer än en utvald handfull människor.

Sekretess kan också vara en svår fråga eftersom de bästa små bostäderna ofta har en öppen planlösning för att få utrymmet att se så stort ut som möjligt. Varje privat tid måste planeras i förväg om du inte bor ensam.

Typer av små hus:

typer av små hus

Ett rörligt hem

Det vanligaste och mest kända är ett flyttbart hem; ett litet hus som snabbt kan flyttas till en säkrare plats. Ett rörligt litet hem kan fästas på en lastbil och enkelt bogseras till en säkrare plats. Det som är bra med dessa är att du har friheten att vara flexibel och kan utforska olika klimat när säsongerna ändras.

Ett loftigt litet hus

På samma sätt som silhuetten av en tippa har den vanligaste lilla husdesignen en triangelformad fasad som har stora fönster och en upphöjd övre del för extra golvyta. Detta möjliggör också gott om extra lagringsutrymme. Den enda varningen här är att de ofta är för höga för att resa under broar och passera zonindelning för släp- och lägerparker.

En omvandling av fraktbehållare

moderna små husdesigner

Det här är en riktigt rolig idé och ger ett utmärkt tillfälle att återanvända något som skulle lämnas för att försämras annars. De kan också köpas ganska billigt och eftersom de fyra stora väggarna redan är färdiga kommer du att starta designprocessen med en ordentlig grund. Dessutom är de förvånansvärt rymliga när du utformar en gedigen handlingsplan.

Hur man får ut det mesta av en liten interiör:

dekorera små hus

Smarta lagringslösningar

Med små husdesigner kommer du ofta att utmanas av brist på utrymme och det bästa sättet att utnyttja den lilla mängden utrymme du har är att vara smart med din lagring. Du måste utforma smarta sätt att enkelt dölja lagringsutrymmen i de minst tänkta områdena.

När det gäller smarta förvaringslösningar, tänk under din säng och vardagsrumssoffa eller sittplatser i vardagsrummet, förvaringsfack hängda från taket, ovanför köksskåp och vitvaror, under golvet och på sidorna av köksenheter. Häng förvaringsenheter längs väggarna och på baksidan av skåpdörrarna och skapa dolda fack under borden och se till att du håller allt välorganiserat och på plats som det var reserverat för. Inga lagringsalternativ ska förbli orörda.

Dual Purpose Living

Små husidéer måste ha dubbla syften – det finns inte plats för mycket inuti dessa små hem, så föremål måste vara multifunktionella så mycket som möjligt. En skärbräda som förvandlas till en bricka för att äta eller arbeta, stolar som omvandlas till sidobord och köksytor som kan återställas för att servera allt som står på din agenda just nu.

Med lite tanke, planering och kortfattad redigering kan de flesta föremålen i din lilla husinredning enkelt tjäna en mängd olika syften utan att du behöver spendera en förmögenhet på geniala högt designade produkter skapade för små bostadsutrymmen.

Platsbesparande idéer

platsbesparande smarta små husdesigner

Med alla smarta lagrings- och dubbelföremål i världen kommer de tyvärr aldrig att räcka för att skapa tillräckligt med utrymme i ett av dessa små hus. Små husidéer måste gå utöver att hitta sätt att spara utrymme och utnyttja det på bästa sätt, och detta kräver en eftertänksam uppsättning anpassade lösningar.

Skapa bords- och bordsytor som kan vippas ut från sidan av köksenheten och stängas efter användning. Hopfällbara Murphy och rulla sängar är också smarta lösningar. Välj vik- eller skjutdörrar så att du inte tappar värdefullt utrymme genom att behöva öppna en dörr in i rummet; små husdesigner måste vara smarta och kompakta.

Vertikalt utrymme

Du har inte råd att inte utnyttja ditt vertikala utrymme i små husdesigner. Det betyder skåp på väggarna, hyllor högt upp, krokar i taket och sängar på en entresol. Inget utrymme ska gå till spillo, så gå så högt du kan med förvaring i din lilla husinredning. Och en litet hus 2019 skulle inte vara komplett utan lådor under trappan och förvaring för dina böcker på väg upp till ditt loftade område.

Bilder via Pinterest