Små kök ombyggnadsidéer

Ditt kök är ett av de mest använda rummen i ditt hem, och det finns många skäl att göra en kök ombyggnad. Det kan vara att uppgradera apparater eller köpa mindre eller utöka köket, särskilt om det är ett mindre kök. Om du bygger om ett litet kök, se till att det är en trevlig plats att bo, funktionell och enkel att använda. Gör en lista över de åtgärder du vill vidta efter att du har angett en budget.

Om du bygger om ett litet kök måste du först fastställa en budget, eftersom det här är ett projekt som kan bli dyrt. Du vill se till att du inte tar slut med pengar på vägen genom projektet. Om din budget tillåter det kan du göra en komplett kökombyggnad som inkluderar utbyte av bänkskivor, skåp, golv och köp av ny utrustning. Detta kan inkludera hyra av ett ombyggnadsföretag, eftersom du vill se till att allt görs i enlighet med lokala byggkoder under en fullständig renovering. Många har inte råd med denna stora ansträngning och gör små saker. När du bygger om ett litet kök är det viktigt att maximera utrymmet. Använd objekt som är funktionella och dekorativa.

Ett exempel skulle vara ett krukställ som kan monteras i taket. Genom installationen kan skåp och diskutrymme göras fritt. Detta kan också ge området visuellt intresse. Samma syfte kan uppnås genom att fästa krokar under skåpen för att hålla kaffekoppar. Om du använder utrymmet under skåpen kan du hänga föremål för att få plats på bänken. För att öka golvytan kan du byta ut ett stort köksbord mot ett mindre bord, ta bort en stor centrumö eller lägga till inbyggda hyllor. Använd färgglada gardiner för att dekorera dina fönster. Överbelasta inte dina väggar med många dekorativa föremål, eftersom det kommer att göra att rummet verkar mindre.

Två enkla sätt att börja ombygga ditt lilla kök är att byta möbelinredning eller måla om köket. Du kan också måla eller färga dina köksskåp. När du sträcker väggarna kommer du att upprätthålla ljusa färger för att ge illusionen av mer utrymme. Låt så mycket naturligt ljus som möjligt i rummet. Om du vill kakla golvet, använd större brickor för att uppnå större rymdillustration. Du kan också byta ut vissa apparater i köket, t.ex. Om du till exempel inte behöver en stor, kommer ditt stora kylskåp att ersättas av ett mindre. För att få mer arbetsutrymme när du byter ut bänkskivan, byt ut den större diskbänken mot en mindre.