Små kökdesignidéer

Små idéer om köksdesign borde komma för att spara så mycket utrymme som möjligt och ha allt du behöver i köket. Som nämnts kan en liten ö spara utrymme i din lilla köksdesign när det gäller att förvara dina grytor och kokkärl eller redskap. Om du ekonomiskt inte kan förvandla en ö till din lilla kökidé kan du använda en mobil slaktvagn. Det här är en bra idé att laga mat eller helt enkelt som buffé.

Bilen är mycket snarrådig och kan enkelt förvaras genom att skjuta den bredvid diskbänken. Ett litet köksskåp är också en bra idé eftersom det har utdragbara delar som lådor och skärbrädor. En liten stall har också glasdörrar i det övre området, där några få tallrikar och fint porslin kan förvaras. Som ett tillägg kan en öppen tallrikshylla installeras eller placeras mot väggen.

Köksbord kan placeras i ett litet kök. Om det finns en ö i köket, sparar du redan utrymme. Men om du vill ha en plats i köket där du kan sitta ner för att äta, kan du lägga dig ett bord på ön. Detta lämnar mer utrymme runt arbetsområdet och bordaltaret. Du kan också förvandla din ö till en halvö genom att fästa den på botten av diskbänken.

Detta öppnar upp mitten av golvet och ger dig obegränsad tillgång till handfat, spis och diskmaskin. För att spara utrymme i köket och för att få ett rymligare utseende är inbyggda skåp en annan idé för designen av köket. Väggskåp finns på en lättillgänglig plats, men de kommer inte i vägen och tar inget extra utrymme. Om du har skåp som har utrymme ovanför kan små korgar användas för att plocka upp några lösa föremål som ligger runt och ta plats på disken.

Belysningen kan spela en stor roll i storleken på ditt kökutrymme. Ett litet kök behöver inte lysrör eftersom det kan fördjupa ett litet kök. Belysning som kan placeras under väggskåp får rummet inte att vara för ljust eller för litet. Belysningen ska harmonisera med dina färger och övergripande dekor för att ge rummet en god kontrast.

Apparaterna ska vara intill varandra när du utformar köket. Detta ökar effektiviteten och erbjuder fördelen att behöva korsa hela rummet för att komma från en enhet till en annan. Om du inte behöver ett stort kylskåp kan du köpa ett mindre, djupare ett för att spara mer utrymme. Det finns mjukvarudesignverktyg som gör att du kan utveckla designidéer för dina små kök och apparater. Du kan också få bra idéer från järnaffärer.