Små köksrenoveringsidéer

Liten ljus köksrenoveringsguide

När du letar efter inspiration för små köksrenoveringsidéer finns det ofta mycket mer att tänka på än du förmodligen ursprungligen resonerade. På grund av begränsat utrymme kan en liten köksrenovering ibland vara svår att genomföra utan smart planering och forskning. Att ha ett litet kök kommer dock också med sina egna fördelar och fördelar.

En, naturligtvis, att det är en lägre kostnad för renovering eftersom att ha köket renoverat kan sannolikt vara en dyr strävan ju större det är. En annan är hur många fler detaljer du måste ta med när ditt kök har fler bekvämligheter på grund av flexibiliteten som ger mer utrymme. Så vad ska man göra med ett litet kök? Genom att implementera rätt små köksdesignidéer kan ditt lilla kök uppgraderas så att det blir större utan att du behöver spendera mycket pengar.

Beroende på utseendet du vill uppnå finns det många sätt att göra din lilla köksrenoveringsprocess. Du kan helt enkelt spruva upp det lite genom att ändra några av apparater, möbler och inventarier eller så kan du genomföra en större liten köksrenovering som kräver en fullständig rumsdesign. Oavsett vilket tillvägagångssätt du väljer är våra inredningsarkitekter här för att inspirera dig när de delar smarta små köksdesignidéer som hjälper dig att få ditt utrymme att se större ut utan att gå utöver din budget.

Ta med speglar

litet kök ombyggnad

Letar du efter en budgetvänlig liten köksrenovering som gör att ditt hems hjärta ser mycket större, dyrare och förfinad ut än vad den egentligen är? När det gäller geniala små köksmaker som inte kommer att bryta banken eller ta år att betala, är ljusreflekterande speglar ett smart sätt att gå.

Från backsplashes till köksskåp, speglar, men svårare att hålla rena, är ett lysande sätt att verkligen betona mer utrymme och ljus än vad det verkligen finns. Nyckeln här är att se till att alla aspekter av skåp passar perfekt eftersom du inte vill markera några brister.

Var diskret

små kök renovera idéer

När det gäller små köksmakoveringar är ibland de bästa vägarna att hålla rumets lilla skala i åtanke för att utveckla smarta ansträngningar för att få ut det mesta av utrymmet.

Och med det menar vi, om du inte har plats för ett enormt utbud, måste du vara realistisk eftersom det helt enkelt är omöjligt att få det att fungera för dina räkning. Lägg märke till hur det lilla köket som visas ovan använder dolda skåp för att hålla utseendet snyggt, samtidigt som apparater med fotavtryck är så lätta att de bokstavligen smälter in i väggarna för ett extremt coolt, minimalt utseende som håller ögat fokuserat. Varje sak här har ett rim och en anledning, med inget överflödigt eller onödigt i blandningen.

Gå Minimal

bästa lilla köksrenoveringen 2019

Återigen, när det gäller smarta små köksrenoveringsidéer, att hålla sig till subtila och förfinade med en minimal anda är ett vinnande sätt att hålla utrymmet visuellt flytande och inte överstimulera.

För att få ut det mesta av en liten köksrenovering samtidigt som allt känns modernt, bli av med extra visuellt ljud och ta bort överflödig hårdvara, och nästan allt annat onödigt för att hålla utseendet rent och disciplinerat.

Bli kortfattad

liten köksrenoveringsguide

Om du börjar se ett gemensamt tema mellan små köksrenoveringsidéer är du på rätt väg. Och för att hålla små köksmönster konsekventa i känsla och stil, håll dig till en kortfattad plan och färg för att få ut det mesta av ditt begränsade utrymme.

Lägg märke till hur det lilla köket som illustreras ovan har hårdvarulösare skåp, matt yta och bara två toner för att knyta ihop allt. Gå för ett liknande utseende i ditt utmanande utrymme genom att hålla saker i tre: högst tre färger, tre ytbehandlingar och ungefär tre av vad som helst för den delen.

Använd varje tum väggutrymme

smart litet kök ombyggnad

Eftersom det ibland är lätt att förbise att få ut det mesta av varje område när man överväger små idéer för köksrenovering, kan du utvidga din räckvidd från grunden.

Om du har turen att ha högt i tak, gör dem till en nyckelfaktor för att maximera utrymmet under din lilla köksrenovering med skåp från golv till tak och hyllor till huselement som du använder mindre ofta. Dessutom kommer höga skåp och höga hyllor att fungera för att göra rummet mycket mer storslaget.

Byt ut massiva skåpdörrar med glas

Hur man får ett kök att se större ut

Skåpdörrar med glaspaneler kan fungera för att ljusa upp och modernisera utseendet på dina köksskåp. Eftersom dörrarna har genomskinliga paneler, låter de ögonen röra sig bakåt, vilket gör att ett litet kök ser större ut. Välgjorda glasdörrar kommer också att ge dina skåp en sofistikerad luft samtidigt som det ökar ditt hems fastighetsvärde.

Tänk på att eftersom det här är för din lilla köksrenovering, rekommenderar vi att du stylar vad du placerar i varje skåp eller så kommer den ackumulerade röran att besegra syftet.

Bild via design XY

Måla skåp samma färg som väggarna

Kreativa köksskåp finish

Ett annat effektivt tillvägagångssätt för din lilla köksrenovering är att måla dina skåp med samma nyanser som dina köksväggar. Genom att göra detta raderas visuella gränser som annars skulle kunna stoppa ögat medan de omsluter rummet med enhetlighet.

Enligt våra inredningsarkitekter är de bästa färgerna för ett litet kök bleka nyanser som kan reflektera ljus, vilket gör att utrymmet ser ut och känns större. Detta bör dock inte hindra dig från att välja mörkare färger, speciellt om ditt hem redan lutar estetiskt. Du kan fortfarande använda mörka färger för din lilla köksrenovering genom att välja rätt nyans. För mörka färger är de bästa färgerna för ett litet kök marin, kol, choklad och svart när de sjunker visuellt, vilket skapar ett intryck av att väggarna är längre än de faktiskt är.

Bild via HGTV

Inkorporera öppen hyllor

Hyllor för öppet kök i glas

Att använda öppna hyllor för att utöka köksförvaring är en av de smartaste och enklaste beprövade – och – sanna små köksdesignidéerna som kan hjälpa till att öppna rummet dramatiskt. Öppna hyllor ser bra ut och kan fungera bra för ett litet utrymme eftersom det kan uppta trånga utrymmen.

Det är också ett utmärkt sätt att visa upp vackert designade apparater och tillbehör medan du lyfter fram samlarobjekt och dekorativa föremål. Öppna hyllor kommer också att göra ditt kök ljusare och öppnare under dagen eftersom de tillåter ljus från fönster att kunna skina igenom utan hinder. Att skapa öppna hyllor är en budgetvänlig och enkel uppgradering eftersom det är en av de tidlösa DIY små köksdesignidéerna som inte kommer att bryta banken eller vara något du snabbt tröttnar på.

Bild via Pinterest

Välj Inredning för små fotavtryck

Små möbler för små köksrenoveringar

Ombyggnad av ett litet kök för att se större ut kan också kräva byte av inredning – av goda skäl. En av de mest effektiva idéerna för små köksdesign är att välja möbler och inventarier som inte tar mycket plats.

Till exempel, om du har en liten köksö, föreslår vi att du samordnar smala stolar eller strömlinjeformade pallar. För din lilla köksrenovering, överväg en smalare köksbänk än vad du ursprungligen föreställde dig, eftersom den inte kommer att äta upp mycket värdefullt utrymme i ditt kök. Var noga med att undvika att köpa möbler med tjocka ben och tjocka baser, eftersom de bara ger visuell volym.

Bild via Xhoster

Dra nytta av naturligt ljus

Ljusa små köksrenoveringstrender

Vad är det enklaste sättet att få ett litet kök att se ut och känna sig större än vad det egentligen är – och uppriktigt sagt något rum? Enkelt – välkomna mycket ljus in i ditt utrymme så som du kan. Ju ljusare ditt kök är, desto större kommer det att visas.

När det gäller din lilla köksrenovering, ta in massor av naturligt ljus i utrymmet. Oavsett om ditt kök är målat i mörka eller bleka färger, kommer ljusstrålning att hjälpa till att få ett litet kök att se större och mer upplyftande ut. För att göra detta, vid behov, fortsätt och eliminera fönsterbehandlingar. Men om du verkligen behöver ha fönsterbehandlingar, försök att hålla dem enkla så att du inte blockerar solljus eller verkar upptagen. Kom ihåg att när det gäller små köksdesignidéer är det alltid en bra idé att hålla dekorationen minimal.

Bild via den dagliga diagrammet

Öppna köksplanplaner

Öppna planlösning kök ombyggnad bilder

Om du är orolig för att du måste göra en drastisk makeover för din lilla kökrenovering, gå hela vägen med en öppen planlösning i köket. En öppen planlösning är en fantastisk lösning om du undrar vad du ska göra med ditt lilla kök och har extra utrymme att spela för.

Ett bra sätt att dina små köksdesignidéer återspeglar det utrymme du har till hands är att istället för att separera ditt frukostrum, försök att slå det ihop med ditt kök. Våra designers föreslår att du använder en låg halvvägg för att dela eller separera din frukostkrog från ditt matlagningsområde. Genom att göra det kommer din frukostkrog att se ut som en naturlig förlängning av ditt kök, vilket är en utmärkt lösning om du undrar vad du ska göra med ett litet kök.

Bild via Dasmus

Effektivisera lagring

Eleganta förvaringsidéer för kök

Tyvärr är det alltför vanligt att små kök möter utmaningar med förvaringsutrymme och dolda saker. Ett av de mest effektiva tipsen för att få ett litet kök att se större ut är att effektivisera lagringsenheter.

Till exempel kan du designa hyllor, skafferi eller skåp så att de fungerar tillsammans med ett område på en köksvägg. På så sätt hindrar de inte köksflödet och ger illusionen om ett större utrymme. Du kan också använda ett hörnredskap för att återvinna förlorat lagringsutrymme. Det här extra lagringsutrymmet kan också användas för att dölja dina små köksapparater som blandare, kaffebryggare och brödrostar.

Bild via bostadsstil

Direkt The Eye Up

Grafisk-kök-redesign-inspiration

En annan populär och ofta underutnyttjad liten köksdesignidé är att rikta ögat uppåt. Dekorera ditt kök med mönster och visuella element som håller ögat centrerat på en hel vägg istället för att fokusera på små detaljer.

Du kan till exempel måla vertikala linjer på väggen eller installera takskivor. Dessa små köksdesignidéer ger ett intryck av större höjd, vilket gör att utrymmet ser större ut än vad det egentligen är.

Bild via CZM

Mind The Hood

Idéer för renovering av öppet kök

Ditt val av köksfläkt kan också vara avgörande för din lilla köksrenovering. När du vill få ett litet kök att se större ut, välj en snygg väggmonterad ventilationshuv som kan trimma den visuella massan från en skåpvägg.

Denna typ av huva kan ge köket en känsla av öppenhet. Ventilationshuvar med minimalistisk design kräver vanligtvis bara 30 tum utrymme mellan skåpen, vilket är ungefär detsamma som huven under skåpet, och det ger en lättare och strömlinjeformad tilltalande – vilket är precis vad du behöver för din lilla köksrenovering.

Bild via Dreamwalls

Använd reflekterande ytor

Ljust litet kök renovering

Liksom i nästan alla rum är användningen av reflekterande ytor bland de mest effektiva små köksdesignidéerna som du kan integrera i ditt kök. Bänkskivor i marmor och keramiska plattor är några enkla, uppnåbara exempel.

Rostfritt stål, som är en av de bästa tillverkningarna för varje litet kök, kan hjälpa till att subtilt förstärka effekten av naturligt ljus in i rummet och därmed få ditt lilla kök att se större ut. För att maximera de reflekterande ytorna ska du installera uppfinningsrik belysning i hela ditt lilla kök, till exempel under skåpbelysning eller hänglampor. Bortsett från att hjälpa till att göra rummet mer stort, kommer dessa lampor också att förbättra det totala funktionaliteten i ditt kök.

Att genomföra en liten köksrenovering kan vara lite svårt, men de inspirerande idéerna ovan bör komma igång på höger fot.

Bild via Geelong

Blybild via Pinterest