Små vardagsrumsmöbler

bästa små vardagsrumsmöbleridéer

När det gäller att dekorera ditt vardagsrum, ett av de vanligaste rummen i alla hem, kommer det säkert att finnas utmaningar när man vill se utseendet rätt. Speciellt om du arbetar med ett utmanande litet utrymme. För att göra dina ansträngningar så enkla som möjligt, undersökte vi Décor Aid inredningsarkitekter för deras upplevelser med beprövade och riktiga små vardagsrumsmöbelidéer så att du med största tillförlitlighet kan utnyttja det utrymme du har.

Det är självklart att om du har ett litet vardagsrum kan det vara svårt att trolla smarta och snygga sätt att lagra saker och få ut det mesta av ditt utrymme. För att göra designprocessen enklare, måste dessa idéer för vardagsrumsmöbler säkerställa att du maximerar ditt utrymme utan att behöva tänka över alla aspekter. Från soffbord alternativ till möbler placeringar ledtrådar som kommer att hjälpa till med trafikflödet, här är allt du behöver veta.

Håll dig till symmetri

små vardagsrumsmöbler idéer symmetri

När det gäller att få möbelplacering rätt i ett litet vardagsrum är upprätthållande av symmetri nyckeln för kontinuitet och balans. Genom att sikta på symmetri får du lättare att få allt att fungera samtidigt som du lägger till en nödvändig känsla av visuell stabilitet.

I allmänhet kommer en regel om tre att vara till nytta, som bilden ovan. Detta kommer att hjälpa till att hålla allting känsligt samtalt och intimt.

Ta med speglade ytor

små vardagsrumsmöbler idéer speglade ytor

När det gäller prisvärda vardagsrumsmöbleridéer för små utrymmen som omedelbart kommer att göra en enorm skillnad, kommer speglade och reflekterande ytor med hög glans att göra ditt lilla vardagsrum ljusare, större och större.

Dessutom kommer de säkert att lägga till precis rätt mängd vardaglig glamour samtidigt som allt ser dyrare ut och känns mer lyxigt.

Gå Tonal

små vardagsrumsmöbler idéer tonvita

Visst, att hålla små utrymmen rena kan vara en utmaning i och för sig, men genom att gå till ett helt tonalt färgschema i en ljus nyans kommer ditt vardagsrum att se större och mindre trångt ut.

Men det betyder inte att allt måste vara helt vitt. Ta istället in små tillbehör för en aning om nödvändig färg och lägg till tonala strukturer för nödvändig visuell lek.

Golv till takgardiner

små vardagsrumsmöbler idéer golv till tak gardiner

En annan kostnadseffektiv och genial idé om vardagsrumsmöbleridéer för små utrymmen är golv till tak. Även om du inte har en expansiv rad fönster att behandla, kommer du att se till att ditt tak känns högre och rummet i allmänhet mer expansivt genom att ta in golv till tak-draperier. 

När det gäller att välja rätt gardiner för ett litet vardagsrum, föreslog våra inredningsarkitekter att vi skulle gå i halvgenerera alla vita organzastilar, eftersom de inte skulle lägga till någon onödig visuell vikt.

En slående Settee

små vardagsrumsmöbler idéer soffa

Skapa en fantastisk salongliknande känsla i ditt vardagsrum genom att hoppa ut på en skrymmande soffa och gå till en soffa ihop med små tillfälliga stolar.

Det fantastiska med en soffa för ett litet vardagsrum är att det är lättare att flytta än en soffa när mer golvutrymme behövs, och det kommer inte att få rummet att känna sig blockerat tack vare sina smala ben.

Gå för fet stil

små vardagsrumsmöbler idéer fet konst

Bara för att du letar efter vardagsrumsmöbleridéer för små utrymmen betyder inte att du måste begränsa dig från att göra ett djärvt uttalande.

Tvärtom, gå för det oväntade att skapa en slående visuell lek och ta in asymmetriska bitar, introducera kurvor, desto mer avantgarde, och lek med en sammanställning av skalor för att få ditt lilla vardagsrum att känna sig unikt och välbedömt.

Ta med överdimensionerad konst

små vardagsrumsmöbler idéer överdimensionerad konst

Sparka oändliga konversationer genom att ta med djärva, överdimensionerade och visuellt stimulerande konstverk som knyter ihop allt medan ditt vardagsrum känns desto mer full av personlighet.

Och när det gäller att visa konst i ett litet vardagsrum, överraska alla genom att använda en enda överdimensionerad bit för att täcka en hel vägg, liknar en accentvägg – vilket också är en bra idé.

Hoppa över en soffa

små vardagsrumsmöbler idéer inget soffbord

Bara för att du använder det främst som ett område för underhållning betyder inte att du måste hålla dig till regler som inte är vettiga för ditt vardagsrum.

För att få ut det mesta av golvytan du måste arbeta med, varför inte helt hoppa ut på en soffa? Som när det gäller vardagsrumsmöbelidéer för små utrymmen kan de ta upp en stor del av rummet du dekorerar. Överväg istället att skapa en grupp av stolar för att hålla området konversationellt och intimt som du enkelt kan flytta runt när det behövs.

Bagageutrymme

små vardagsrumsmöbler idéer bagageutrymme

Bagageförvaring är ett elegant alternativ till ett soffbord som du kan tänka på om du inte har mycket utrymme i ditt vardagsrum att arbeta med. Du kan förvara föremål som du inte ofta använder i attraktiva bagageutrymmen och lägga till din inredning och dina lagringslösningar samtidigt.

Det underbara med bagageförvaring är att du också kan stapla dem och använda dem som en yta och för extra sittplatser vid behov. Använd toppen som om du gjorde ett soffbord och växter, foton och konst eller använd dem som ett lampstativ för att lysa upp och få ut det mesta av ditt utrymme med denna vardagsrumsmöbelidé.

Kärleks säte

sammet kärleksstol små möbler idéer

Om det bara är en av två som bor i ditt utrymme, är ett av de bästa alternativen till traditionella vardagsrumsmöbler för lägenheter en kärleksstol som bekvämt rymmer två.

Loveseats är en utmärkt ersättning för en större soffa – eftersom de är mindre, tar de mycket mindre utrymme, vilket ger dig plats för resten av din inredning och ger dig den extra bonusen att du kan koppla av i slutet av dagen.

Vintage möbler

små vardagsrumsmöbler idéer vintage möbler

Under årens lopp har möblerna ökat i storlek, men våra rum har inte, vilket betyder att moderna möbler kan ta mycket plats i ditt rum. Vintagemöbler är ofta mycket mindre än mer moderna bitar, eftersom möbler från perioden hade en tendens att vara mer känsliga.

Leta efter lokala antika marknader, fastighetsförsäljning och begagnade butiker för vintagemöbler för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt vardagsrum och för att ge dig lite inspiration till vardagsrumsmöbleridéer för små utrymmen. Som när det gäller att förverkliga inredningen i ett litet utrymme, lönar det sig att vara uppfinningsrik när man spelar med olika små skalor.

Perimeterhylla

små vardagsrumsmöbler idéer flytande hylla

En perimeterhylla hjälper dig att använda annars dött utrymme i ditt vardagsrum. Om du har föremål som du vill ha på skärmen men inte har ytan för dem nedan, kommer flytande hyllor att ge det bästa av vardagsrumsmöbleridéer för små utrymmen.

Använd en perimeterhylla för att visa samlarobjekt, konst och skatter utan att de tränger in för mycket i ditt utrymme och stjäl värdefulla kvadratiska bilder. Ännu bättre om hyllorna du tar med är glas för att hålla utseendet lätt och luftigt.

Vertikal förvaring

små vardagsrumsmöbler idéer vertikal förvaring

När det gäller smarta vardagsrumsmöbleridéer är en hyllvägg nyckeln så att du kan dra nytta av vertikala förvaringslösningar. Om du har takhöjd och väggutrymme för en kan de vara en livräddare.

Använd det väggutrymme du har och installera hyllor och förvaringsenheter hela vägen upp, vilket ger dig gott om förvaring i ditt vardagsrum. Förvara sällan använda föremål högst upp på dina vertikala hyllor och de mest använda föremålen längst ner för att spara att du måste kämpa för att nå saker du behöver regelbundet.

Flytande förvaring

små vardagsrumsmöbler idéer flytande förvaring

Flytande förvaring är ett enkelt och effektivt sätt att förse dig med den lagring du behöver och samtidigt hjälpa ditt vardagsrum att se så rymligt ut som möjligt. Vardagsrumsmöbelidéer som ett flytande förvaringsskåp gör att du kan se hela vägen från vägg till vägg, vilket lurar ögat att tro att utrymmet är större.

Ju mer golvyta du kan se, desto bättre. Detta är också en av de bästa vardagsrumsmöbelidéerna 2019 för att hjälpa ditt rum att känna sig mindre rörigt, eftersom linjerna ser rena och skarpa ut när du tittar runt i rummet.

Lagring ottomaner

små vardagsrumsmöbler idéer förvaring ottomanska

En förvarings-ottoman är en utmärkt möbel för flera användningsområden, perfekt för vardagsrumsmöbleridéer för lägenheter. Om du inte har mycket utrymme ger en förvaringspott extra förvaring, ett soffbord, en fotpall och en reservstol i ett, vilket betyder att du inte behöver ha alla dessa föremål som separata möbler i din vilket sparar massor av utrymme.

Och de kan enkelt fås i en mängd olika stilar som inte kommer att bryta banken.

Pallar

små vardagsrumsmöbler idéer avföring

Pallar är en gudagåva när det gäller att dekorera ett litet vardagsrum. Lågt liggande avföring kan fungera som extra sittplatser eller yta, vilket ger dig en plats att placera växter, lampor och dekorativa föremål, eller att använda som extra sittplatser eller som soffbord.

De ger en fantastisk mångsidig vardagsrumsmöbelidé som sparar utrymme som behövs och ger ditt vardagsrum en välbedömd känsla. Och eftersom de är små i skala är de också lätta att flytta runt.

En underhållningsenhet  

litet vardagsrum möbler idéer underhållningsenhet

En underhållningsenhet är en lysande förvaringslösning för ett litet vardagsrum. Det kan verka kontraintuitivt att ta plats med en stor möbel, men lita på oss på den här.

En underhållningsenhet ger dig lagring för din TV och alla spelkonsoler, samt extra lagring för allt annat du behöver lagra. Du kan till och med få enheter med korgförvaring eller skåp under, så att du kan dölja allt du inte vill visa, som filtar och spel när du letar efter smarta vardagsrumsmöbelidéer. 

Häckande bord

små vardagsrumsmöbler idéer häckande bord

Om du inte har tillräckligt med utrymme i vardagsrummet kan det vara svårt att ta plats med ett stort soffbord och sidobord. Som ett alternativ är häckningsbord en av de smartaste av alla vardagsrumsmöbleridéer, och med goda skäl.

Med dem har du ett bord att sätta ner ditt kaffe på varje dag och tre bord stashed för när du har gäster och behöver mer yta.  

Inbyggda lagringslösningar

små vardagsrumsmöbler idéer dolda hyllor

En vägg full av förvaring löser alla dina problem i ett mindre vardagsrum. Att ägna en hel vägg till förvaring innebär att du inte behöver ta upp något extra golv eller väggutrymme med förvaringsmöbler, så att du kan använda resten av ditt utrymme för soffbord, soffor och fåtöljer.

Hjälp ditt utrymme att se så stort ut som möjligt genom att ha ditt inbyggda lager lagrat i en ljus färg, så att det inte distraherar ögat för mycket – en annan av våra favoritmöbleridéer för vardagsrummet för 2019.

Dika soffbordet

små vardagsrumsmöbleridéer

Tanken på detta kan skicka dig springande till kullarna, men gör inte din resa ännu. Om du hoppar över ett soffbord i ett litet vardagsrum känns ditt utrymme omedelbart mer rymligt och du kommer snart att vänja dig vid att det inte finns där.

Byt ut ditt soffbord med ett par små sidobord så kommer du ombord med en oväntad vardagsrumsidé för små utrymmen på nolltid.

Gå rensa

små vardagsrumsmöbler idéer lucitbord

Om du inte kan klara dig utan bordsytor, gör ditt lilla vardagsrum en tjänst och gå istället för akryl- eller Lucite-bitar. Dessa material gör en intressant förändring från normen i vardagsrumsmöbleridéer 2019 – en välkommen förändring från de traditionella materialen som används för vardagsrumsmöbler.

Och de skryter med den extra bonusen att vara helt tydliga för att ditt vardagsrum ska känna sig så rymligt som möjligt eftersom de inte blockerar något i sikte.

Glas toppade bord

små vardagsrumsmöbler idéer glasbord

Använd så mycket glas som möjligt när du överväger små idéer till vardagsrumsmöbler. Ju mer glas du kan inkludera desto bättre, eftersom att kunna se igenom dina möbler får ditt utrymme att kännas dramatiskt större.

Oavsett om det här sker via en spegel på väggen eller ett sidobord med glasstopp, kommer ditt lilla vardagsrum att se desto bättre och större ut med dessa vardagsrumsmöbleridéer.

Bilder via Pinterest