Sommartrender för heminredning

sommaren heminredning trender

Det kan verka lite långt ännu, men sommaren är precis runt hörnet, vilket innebär att det är dags att börja tänka på att ta med de bästa sommarinredningstrenderna för 2019 in i ditt hem för enkel uppfriskning av rummet. Ring in säsongen med en serie av vår inredningsarkitekt trender för sommaren heminredning som säkert kommer att lysa upp dina horisonter när vi går mot de varmare månaderna framåt.

Från en enkel färgstänk till lekfulla mönster och fräscha möbler, här är en titt på allt du bör tänka på när du tar in de bästa sommardekoreringstrenderna från 2019.

Energiserande färgstänk

sommaren heminredning trender färg

Ett pulserande färgstänk är ett enkelt men ändå otroligt effektivt sätt att få sommarkänslan in i ditt hem. Den här säsongen handlar sommaren heminredning om ljusa, mättade färger och du kan uppnå en sommarlig dekor utan att behöva spendera allvarliga mängder tid och pengar.

Det kan vara en ny uppsättning djärva, mönstrade kuddar för att liva upp dina stolar och soffor, en ljusare lampskärm för att göra en förändring från vanliga neutrala delar eller ett nytt konstverk på väggen. Men du väljer att lägga till en färgstänk till dina sommarinredningstrender under 2019, se till att den är ljus och glad. Men om upprörande färg inte ser bra ut i ditt hem, överväga mer nykter pastellfärger och matt yta för att hålla utseendet avslappnat men energiskt. Och spännande färgkombinationer som kombinerar en förnuftig neutral nyans fylld med träffar av färg ger också en ljuddesignriktning utan att behöva ta för mycket av en risk. 

Djurtryck

sommar heminredning trender djur tryck

Även om de vanligtvis framkallar den tröstiga känslan av vinterlager, är slående djuravtryck med minimal anda ett utmärkt sätt att ta med känslan och energin i naturen till dina sommaruppdateringar. Ingenting påminner dig om solen mer än ett levande djurtryck, som leopard eller zebra. Men gå inte överbord när du tar på djuravtryck, håll dem till ett minimum för att hålla utseendet rent och parat tillbaka.

Tänk på en accentvägg, ett bordsklädsel eller tillbehör som täcks av ett lekfullt utseende av djuravtryck. Du kan till och med gå på väggkonst med djurtema för att få ditt utrymme perfekt med en touch av det exotiska för en uppfriskad vardaglig glamour.

Vitt trä

sommar heminredning trender vitt trä

Ett av de bästa sätten att lysa upp ett rum och anamma trender för sommarens heminredning är att byta ut dina mörka trämöbler för färska vita alternativ. Om det är dags att byta ut dina möbler, gå istället för vitmålat trä så att ditt hem känns ljusare och ljusare. Men om du vill använda dina nuvarande möbler, är det dags att få ut penslarna och börja med några enkla DIY-uppdateringar.

Om allt annat misslyckas, investera i några vita kast för att drapera över soffor och stolar i mörkt trä för att ge ditt rum en ljusstyrka. På så sätt kommer alla rum i ditt hem också att se större ut.

Sommarmönster

sommaren heminredning trender mönster och tryck

Ett soligt och sommarmönster är ett bra sätt att komma ombord med sommarheminredning 2019. Välj ljusa färger och djärva mönster och utskrifter, så att du kan ta ett stänk av sommar i hela ditt hem. Från vackra blommor till citrongul till djärva och eklektiska tryck och grafiska geometriska mönster, alternativen är oändliga när det gäller sommarinredning och mönster.

Överväg att byta ut dina gardiner för något mer livlig eller gå till några nya kuddar eller byta upp klädseln. Eller så kan du till och med förstärka din sommar utomhusinredning med några nya solstolar. Men återigen, för ett mer säsongslöst tillvägagångssätt, välj en mer minimalistisk känsla för sommarutskrifter och mönster genom att köpa dämpade pasteller, sminkfärger och lugnande akvarellinspirerade tryck.

Solgul

sommaren heminredning trender gula möbler

Gul är sommarens obestridda färg, så använd träffar av den överallt i ditt hem. Var inte blyg, gå efter gula mjuka möbler, gula tillbehör och gula var du än kan klämma in den. Från mjuka, ljusa gula till djärva citronsyra och starka senapsfärger, det finns så mycket utrymme för gult på sommaren heminredning trender.

Perfekt för såväl väggar som hela rum, gul är sommarens inslag. Men eftersom säsongen tyvärr går så snabbt, föreslår Décor Aid inredningsarkitekter att man går efter minimala stänk av gult, som på sockelbordet ovan. Dess moderna anda och asymmetriska form säkerställer att den aldrig kommer att gå ur stil eller se ut på sin plats, oavsett årstid.

Ny väggkonst

sommaren heminredning trender konst

Konst är ett annat bra sätt att lysa upp ditt hem och när sommaren snart närmar sig är det nu den perfekta tiden att investera i några nya, uppfriskande konstverk och skulpturer. Ta med sommaren in i ditt hem med några roliga blommönster – de ljusa färgerna sjunger och de kommer att göra en omedelbar skillnad för din sommarheminredning år 2019. Kanske är en abstrakt bit med mycket färg vägen att gå?

Eller kanske till och med en uppsättning ljusa och ljusa akvareller? Konst är ett mycket personligt, subjektivt inredningselement, men håll utkik efter några lekfullt energiska bitar som du kan lägga till de bästa trenderna för sommarheminredning. Du kan också stänga av inramade utskrifter varje säsong för en omedelbar och för närvarande uppdatering av rummet som inte kostar en förmögenhet.

Macrame

sommaren heminredning trender macrame

Du kanske inte har hört talas om det förut, men macramé är en helt enkelt enkel textil skapad av oändlig knytning. Det ger vackra vägghängen och konstnärliga bitar och har en härlig, avslappnad boho-känsla om det. Om du känner dig snygg, är det här något du kan göra själv med några lektioner, vilket kommer att lägga till ett extra, speciellt texturelement till din sommarheminredning.

Skapa kuddfodral, hängande krukväxter, bordslöpare och invecklade och överdimensionerade väggbeklädnader för att fylla ditt hem med en av de ultimata sommardekoreringstrenderna från 2019. Och om du väljer neutrala vävningar kommer du att kunna behålla dina grepp på macramé för användning året runt. 

En levande dörr

sommaren heminredning trender målade dörrar

En rolig sommarinredningstrend som vi önskar att vi såg mer av är levande målade dörrar. Dörrar förbises ofta när det gäller inredning och vi vill inte att det ska vara fallet för sommartrenderna för heminredning 2019. Denna idé erbjuder något helt annat och det kommer att leva upp ett helt rum eftersom det är ett så unikt alternativ .

Välj en livlig grön eller gul, eller till och med något som en orange eller en rosa. Du behöver inte gå efter en färg som är för ljus här, eftersom det inte är något du ser varje dag. Även pastellfärger kommer att göra underverk för uppdaterad sommarheminredning. Du kan också måla din ytterdörr för att verkligen göra ett definierande uttalande varje säsong som inte kräver massor av tid och arbete eller kostnader.

Lättare fönsterbehandlingar

sommaren heminredning trender fönster behandlingar

Med sommaren precis runt hörnet är det dags att kasta de tunga, isolerande gardinerna och ersätta dem med något lättare och luftigare för att släppa in solen. Du vill kunna släppa in ljuset men ändå kunna blockera solen när det är varmt eller bara lite för ljust ute. Våra inredningsarkitekter älskar en flytande, ren vit gardin när det gäller en smart sommarinredningsidé som ger dig den ljushet och ljusstyrka du längtar efter medan du blockerar det värsta av middagsolen.

Om du hellre väljer några persienner, gå till några vita venetianska stylade så att du enkelt kan kontrollera ljusnivåerna i ditt rum samtidigt som du lägger till en texturisk känsla av elegant drama. Och det bästa med rena vita fönsterbehandlingspaneler är att de ger en prisvärd uppdatering som aldrig kommer att gå ur stil.

The Spirit of the Outdoors

sommardekor trender och idéer

När det gäller trender för sommardekor bör det vara självklart att du inte bör glömma att uppdatera ditt utomhusutrymme – det behöver också en sommargran. Bara för att det är där solen är, betyder det inte att du ska glömma bort det. Sommar utomhus heminredning kan lämnas enkelt, allt du behöver göra är att investera i några livfullt tryckta kuddar för att komplettera och uppdatera dina möbler och en massa färskt krukväxter och blommor.

Om du vill gå ett steg längre, vad sägs om ett färgglatt bistrobord och stolar för att lysa upp din trädgård ännu mer? Och eftersom den är liten i skala kan du också enkelt lagra den under kallare månader. Men för en mer elegant upplevelse av trädgårdsidéer utomhus, älskar vi hur trädgården som visas ovan har stora kinesiska ingefäraburkar som du normalt bara ser inomhus. 

En snygg matta

sommaren heminredning trender mattor

Vem älskar inte mattor? Att byta ut en trött matta med en ny, livlig matta kommer att göra en värld av skillnad i ditt hem i sommar. Mattor är fantastiska för att lysa upp ett rum och lägga till den speciella mjuka och tröstande touchen. En ljus blockfärgad matta kommer att fungera underbart, liksom en matta med ett djärvt mönster. Du kan placera din matta under några möbler, så att den inte tar över rummet eller ställa ut den högt och stolt för att beteckna en platsförändring i ett öppet område.

Oavsett hur du väljer att göra det, är rumsdefinierande mattor ett utmärkt sätt att uppdatera ditt hem med sommarinredningstrender som inte kommer att bryta banken. Och för ett mer säsongslöst tillvägagångssätt, kommer vita och neutrala mattor också att göra varje rum större och ljusare. 

Golvkuddar

sommar heminredning trender golvkuddar

Prisvärda golvkuddar ser stilfullt ut och de är perfekta för att placera extra gäster som alltid verkar surra runt ditt hem under sommaren. Gå efter tunga material till dina golvkuddar som läder, så att de tål att flyttas, tas ut och tål mycket användning och slitage.

Gå efter intressanta mönster och mönster med en etnisk böjning som marockanska puffar för att få din sommarheminredning med en eklektisk känslighet.

Ett ljusare färgschema

sommar heminredning trender färgschema

När det gäller att uppdatera din sommarheminredning kommer ett ljusare färgschema alltid att kännas uppfriskande och lugnande samtidigt som energin återupplivas. Ett av de billigaste och mest effektiva sätten att helt förvandla alla rum är genom en ny färgfärg.

Oavsett om du vill ha lugnande neutrala eller en accentvägg med en helt oväntad, stämningsförbättrande färg, kan du nästan aldrig gå fel med en ny färgfärg. Och vi säger nästan för att även om det är fantastiskt att få in en unik nyans kommer du nästan säkert att bli trött på det och du kommer att upptäcka att det begränsar dina andra sommarheminredning. Så välj något med ett tidlöst överklagande som inte påverkar en eventuell återförsäljning av ditt hem.

Nautical Flair

sommaren heminredning trender nautiska

Våra inredningsarkitekter är inte sådana för temadrivna trender, men en nautisk anda är ungefär så som heminredning som du kan få. Men det betyder inte att du måste framkalla en maritim känsla hela tiden.

Istället för en tung hand, överväga något så effektivt som marina ränder och marinblå och vita färgvägar. Du kan också kanalisera andan i en strandresa med pärlemorstillbehör och navelflaggtryck.

Ikat-tryck

sommar heminredning trender ikat utskrifter

Även om blommor och sommarheminredning går hand i hand, ger Ikat, lerväv och stamtryck ett uppfriskande alternativ som också är könsneutralt. Och precis som med alla tryck kan du enkelt introducera dem i ditt hem i överkomliga, små doser.

Från kuddar och kast med en avslappnad och oöverträffad känslighet till storskaliga mattor som täcker en stor utsträckning i ett rum, Ikat-utskrifter och liknande kommer aldrig att gå ur stil eller känna sig felaktig i något rum.

Eklektiska tillbehör

sommar heminredning trender eklektisk anda

Färska tillbehör är också en annan enkel att hantera och prisvärd sommaruppdatering för sommarhem som ger personlighet och visuellt intresse i alla rum. Från boheminspirerade kuddar och kast till utsmyckade tillägg, lägg till personlighet och en känsla av nyckfullhet i ditt hem med tillbehör som väcker avslappnad Kalifornien cool.

Bilder via Pinterest