Sovrum dekorera misstag

sömn matta

Ditt hem ska återspegla vem du är – alla dina vanor, rutiner och konstigheter. Så se till att ditt hem återspeglar vikten av att få en god natts sömn. Våra seniordesigners har dessa sovrumsdesigntips för en bättre natts sömn.

Belysning

sömn dimmer

Ljusa ljus är bra för att stimulera ditt fokus och hålla dig vaken. Men när det närmar sig sänggåendet bör din belysning gradvis bli mörkare tills den tänds. För att ge dig själv lite flexibilitet när det gäller belysning i ditt hem, installera dimmare så att du kan avsluta dagen med en dyster, humörigare atmosfär.

Bild via CB2

Färg

sömnneutrala färger

Att försöka sova i ett rum med ljusa, skarpa färger är som att försöka få en god natts sömn med starkt ljus på. Om du funderar på sätt att förbättra dina sömnmönster, överväga att ge ditt sovrum ett nytt målarjobb. Lugnande neutraler – som grå, blå och vit – är den perfekta bakgrunden för en vilsam natts sömn.

Bild via Pinterest

Elektronik

sömn stäng av elektroniken

Vi tillbringar tillräckligt med våra liv framför skärmarna. Så när det gäller elektroniska enheter är det bäst att stänga av dem. En elektronisk enhet som vi ofta ser i sovrummen är tv: n. Även om det kan vara trevligt att nicka medan du tittar på några omprogrammeringar, kan det hämma vilsam sömn när du tittar på tv precis före sängen. Håll din TV i vardagsrummet eller bakom stängda dörrar i sovrummet. Du kanske inte kommer ikapp dina favoritprogram, men du kommer åtminstone att få några villiga z-tal.

Bild via hem Oh My

Symmetri

sömnsymmetri

Ett hektiskt och oorganiserat sovrum kan göra det svårt att somna. För att ge dina sovkvarter en naturlig harmoni, försök att lägga till lite symmetri i utrymmet. Placera din säng så att du kan komma ut på vardera sidan och rama in den med matchande nattduksbord. Kolla in hur vi fick utseendet med en baldakinsram i denna Central Park takvåning.

Fönsterbehandlingar

sömnfönster behandlingar

Om du står upp med solen verkar löjligt – och det borde det – överväga några nya fönsterbehandlingar. Mörkläggningsgardiner är perfekta för att njuta av de extra minuterna av sömn och hjälper dig att fånga meningsfull shuteye på helger.

Bild via Ikea

Förvrängning

sömnförstöring

Clutter är motsatsen till bra design. Och det händer också att skapa många distraktioner när du försöker vila dig. Överväg att lägga till lite extra lagring: det kommer att hålla röran ur din väg och ur dina drömmar.

Bild via Pinterest

Strö

sängkläder

Återhållsamhet är en viktig princip när det gäller att köpa möbler och utforma utrymmen. Men när det gäller sängkläder är himlen gränsen. Bli galen. Oavsett om det är ett extra halvdussin kuddar eller ett andra täcke, gör vad som krävs för att göra din säng bekväm.

sömn matta

Bullriga grannar? Högljudda barn? Om andra tenderar att väcka dig kan du överväga att lägga till några mattor i ditt rum. Placera en stor matta runt din säng så att du kan vila lätt på natten och så att du kan börja dagen på en plysch yta. Kolla in hur vi fick utseendet i denna lyxiga lägenhet i Miami Beach.