Sovrum gardiner

I alla rum i huset utgör gardiner en stor del av inredningen och kan betydligt förändra utseendet på ett rum. Det är därför det finns många olika typer av gardintyger – från designgardiner till många budgetalternativ – vilket innebär att det finns något för varje smak och alla krav.

Sovrummet är ett rum som har särskilda krav och skiljer sig från till exempel ett vardagsrum, en matsal eller ett badrum. Det finns några saker att tänka på när du använder gardiner i det här rummet för bästa resultat.

Även om många människor främst funderar på att välja gardiner enligt deras design och färger, bör du faktiskt tänka på det här sist när du bor i ett rum. Det beror på att gardinerna du väljer drastiskt påverkar din komfort när du använder rummet.

En av de viktigaste punkterna är att dina gardiner verkligen måste vara tjocka och tunga för att hålla ute ljuset som faller på din fastighet på natten. Detta är uppenbarligen mindre viktigt för människor som har mycket lite yttre ljus. Detta är dock viktigt för människor som bor i ljusa, bebyggda områden.

Av detta skäl rekommenderas det starkt att du betraktar gardinernas tjocklek som den viktigaste faktorn när du bor i en grannljuslåda på natten. Genomskinliga gardiner kan vara ett misslyckande av uppenbara skäl, men ett bra val kan vara artiklar som bomull, pläd, ull eller syntetiska gardiner, alla tillgängliga i olika tjocklekar.

För att testa hur mycket ljus som faller genom gardinerna, allt du behöver göra är att ta med en ljus ficklampa till ett showroom eller ett testmönster som du beställde i en webbutik. Om du lyser den ljusa ficklampan genom tyget, kan du bättre se hur opaka tyget faktiskt är.

Det är också värt att notera att mörkare gardiner absorberar mer ljus än ljusare tyger, vilket innebär att frodig mörk lila, blått och brunt kan vara perfekt för ditt sovrum. Det finns också många tjocka, bleka gardintyg, men du kan behöva begära dem från din gardintyghandlare.

Om du ser ett bra mönster eller färg som du absolut måste ha, men har allvarliga tvivel om gardinerna är tillräckligt tjocka på natten och på morgonen för att blockera ljuset, har du två alternativ.
Den ena är att se till att du kan fodra gardinerna med ett annat tyglager, vilket är vanligt i många budget- och designtygdukar. Du kan göra detta själv eller genom att betala en liten avgift till en professionell.

Alternativt kan du använda några lager gardiner för att göra dina fönster opaka men lyxiga.

Detta leder till en annan viktig punkt, och det är att integriteten också är mycket viktig i sovrummet. Det bör noteras att tjockare gardiner hindrar människor från att titta in i ditt hus på natten, och också förhindrar att ljuset kommer in.

Men på dagtid släpper transparenta gardiner, spetsar eller nät i ljuset medan du bevarar din integritet när du klär dig eller kopplar av i ditt sovrum. Dessa är ofta bäst att kombinera med tjocka gardiner på natten för en perfekt kombination av komfort och avskildhet i ditt sovrum när som helst på dygnet.