Sovrum Golv Trender

trender för sovrumsgolv 2019

När det gäller att uppdatera ditt sovrumsgolv finns det ett oändligt utbud av lockande alternativ att ta in, men hur kan du troget begränsa de bästa sovrumsgolvidéerna för ditt hem?

Eftersom golvet i ditt sovrum är det första du sätter på dig när du vaknar på morgonen och det sista du sätter på dig innan du sover, är det ganska viktigt att du är säker på ditt slutliga val. Och med det sagt bör du inte begränsa dig till golv bara baserat på hur det ser ut, särskilt eftersom det finns viktiga komponenter som du bör tänka på när du utforskar smarta sovrumsgolvidéer.

Hur är akustiken? Kommer det att leda och reglera temperaturer ordentligt? Kommer det att vara hala när du går omkring i strumporna? Hur bekvämt känns det? Hur kommer det att öka värdet på ditt hem? – Alla viktiga saker att tänka på. Så med det i åtanke, här är Decor Aid-dekoratörens bästa golvalternativ för ditt sovrum, liksom för resten av ditt hem.

Solitt trä

eleganta sovrumsgolvidéer 2019

Fördelar: Äkta trä är underbart slitstarkt, är tidlöst i överklagande, tappar aldrig sitt värde när det sköts ordentligt och bäst av allt är det säkert att öka värdet på din fastighet. 

Nackdelar: Trä kan vara dyrt att köpa, installera och underhålla, och det kan vara bullrigt och lätt att repa och fläcka.

Mörkt massivt trä

moderna mörka trä sovrumsgolv idéer 2019

Mörkt trä är ett varaktigt elegant val för sovrumsgolv. Det fantastiska med trägolv är att det är helt unikt eftersom det är ett naturligt material, vilket också är en av de bästa trenderna för sovrumsgolvet just nu. Och i allmänhet går mörkt trägolv aldrig ur stil.

Ett mörkt trägolv ger varje sovrum en lyxig känsla, samtidigt som den passar bra med alla typer av designstilar, från det traditionella till det ultraminima, och det ser bra ut med djupa färger, ljusa färger och alla möjliga mönster och stilar.

Bambu

franska land sovrumsgolv idéer 2019

Bambu är ett vackert och miljövänligt sovrumsgolvalternativ; det är ett snabbt växande material, vilket betyder att vår användning av det är mycket mindre skadligt för miljön än att använda lövträ som till exempel ek.

Hållbarhet är en av dagens ledande trender för sovrumsgolv när det gäller att renovera ditt hem, och ett bambugolv ger dig miljövänliga dekorationspunkter. Det är mjukare att ta på och ser fantastiskt ut i en naturlig färg samtidigt som du håller dig på trenden, och det naturliga kornet är visuellt tilltalande, vilket gör det helt olikt alla andra trägolvalternativ du kanske har sett.

Sillbenmönster

sillben sovrumsgolv idéer 2019

Klassiskt fiskbensgolv är vackert och intressant samtidigt som du lägger till extra struktur och intresse för ditt sovrum. Men om du arbetar med en strikt budget kommer det här inte att vara det bästa golvalternativet för dig om du letar efter prisvärda sovrumsgolv, eftersom det kan vara dyrt att installera eftersom fiskbensgolv är ganska invecklat och arbetskrävande.

Det är ungefär lika vackert som det blir för trender för sovrumsgolv 2019 och med goda skäl; det finns inget annat som det. Sillbenmönster i sovrummet ser fantastiskt ut i ljust trä, mörkt trä och allt däremellan. Det kommer aldrig att gå ur stil, och när det tas hand om det kommer det att se fantastiskt ut i många år framöver.

Laminatgolv

vita sovrumsgolvidéer 2019

Fördelar: Laminatgolvsmaterial ger ganska slitstarka alternativ som finns i ett oändligt antal färger, finish och stilar. Det är också mycket billigare än trägolv men har en liknande effekt. Kombinerat med ett isolerande underlag kan det lätt hålla sig varmt under foten.

Nackdelar: Laminatgolv håller inte så länge som äkta lövträ och kan inte repareras när det skadats.

Vitt laminat

moderna vita minimala sovrumsgolvidéer 2019

Om du gillar ett rent och friskt utseende är vitt laminat ett bra alternativ för sovrumsgolv. Träeffektvit är perfekt för ett minimalistiskt utseende, eller som en grund för att lyfta poppar med djärvt mönster och levande färg. Och om du gillar en tidlös kuststämning är vita golv det bästa sättet att gå, vilket gör att ditt rum känns ljust, rymligt och luftigt.

Eftersom det är trägolv ser det inte för kallt eller kliniskt ut som andra typer av vita golv ofta kan. Dessutom tar ett vitt laminatgolv mindre omsorg och är lätt att rengöra och håller längre än äkta trägolv. Det passar också bra med minimalism, skandinavisk stil och nästan vilken designstil som helst som behöver hämtas. 

Grå laminat

minimalistiska sovrumsgolvidéer 2019

Grå är alltid en underbart flexibel färg för sovrumsgolv och ser renare än vit ut eftersom den döljer fläckar snarare än att uppmärksamma dem. Grå ger också en känsla av styrka till ett rum som när du går efter något humörligt och maskulint med grått som basfärg, har du lättare att lägga till både mörkare och ljusare accenter i hela rummet.

Grå är också en tidlös, standardfärg och det kommer att hålla ditt sovrum friskt och snyggt, men utan den hårda ljusstyrkan i vitt eller djupet från ett mörkt trä.

Mörkt trälaminat

mörka trä sovrumsgolv idéer 2019

Mörkt trälaminat är ett bra alternativ om du vill ta in trenden i mörkt trä men inte har råd med massivt trä (en av de dyraste trenderna i sovrumsgolvet). Den har en stark patina och du märker knappast skillnaden mellan massivt trä och laminat med en snabb blick. Och laminatgolv är så mycket lättare att ta hand om. 

Klassiska sovrumsgolv i mörkt trä är en av våra ultimata favoriter, vilket ger dig full regeringstid att skapa en mängd fantastiska moderna, retroinspirerade och tidlösa sovrumsdesigner. Det passar också bra med ett oändligt utbud av färger och mönster för det ultimata uttalandet. 

Mattor

moderna sovrumsgolvidéer 2019

Fördelar: Mattor är ett billigt alternativ när du överväger att uppdatera golvet. De finns i alla färger och stilar som du kan tänka dig för att passa din sovrumsdesign samtidigt som de ger en snygg och snabb lösning när du letar efter en omedelbar uppdatering. De är också en utmärkt källa för att absorbera ljud och lägga till värme. Dessutom är de också lätta att stänga av när du tröttnar på dem. 

Nackdelar: De kräver egen skötsel och underhåll som ofta inkluderar dyra kemtvätträkningar och de löser inte nödvändigtvis dina golvproblem – de döljer dem bara tillfälligt.

Naturliga vävda mattor

hållbara sovrumsgolvidéer 2019

Starka mattor gjorda av naturligt vävt material kommer att se bra ut i neutrala rum eller i rum där du vill lägga till lite textur som behövs; färgad med naturliga färgämnen för en viss färg, eller vänster naturfärgad, med båda riktningarna säker på att ge en vacker finish till ditt sovrum design.

Välj en extra stor matta och sprid den under sängen, vilket ger dig ett varmt golvmöjlighet att gå ut ur sängen på morgonen medan du får ditt sovrum att se större och ljusare ut.  

Kohud

kohud sovrumsgolv idéer 2019

Kohudar är en av de bästa trenderna för sovrumsgolv 2019 och med goda skäl. De lägger direkt till en lyxig känsla av natur, förfining och en övergripande cool kant som ett sovrumsgolvalternativ och de känns dekadent släta och silkeslen under foten.

De ser bra ut i ett vitt eller neutralt rum och ger lite varm, naturlig elegans till sovrumsgolvidéerna. Och de kan också köpas för bara några hundra dollar online och kommer säkert att fungera som framtida arv i generationer framöver.

Fårskinn

fårskinn sovrumsgolv idéer 2019

En överdådig fårskinnsmatta ger ett glamoröst och lyxigt tillskott i ditt sovrums golvriktning. Ännu bättre när du placerar dig bredvid din säng så att du kan börja dagen med tröstande värme när du svänger benen ur sängen på morgonen.

En fårskinnsmatta är alltid ett roligt tillskott i vilket sovrum som helst och det kommer att lägga till vaddering och struktur som behövs i ditt sovrum. Och medan en äkta fårskinnsmatta kan vara dyr att rengöra av en läderspecialist kan du enkelt hitta fauxalternativ för under $ 50 som är lätt att tvätta i maskinen.

Vägg till vägg matta

alla vita sovrumsgolvidéer 2019

Okej, du är förmodligen förvånad över att se vägg-till-vägg-matta göra snittet när du utforskar moderna sovrumsgolvidéer, men med innovativa nya tillvägagångssätt känns heltäckningsmattor på nytt och har sina egna fördelar.

Mattan absorberar ljud, tar mindre underhåll än trägolv, håller i flera år och är mycket bekvämare än någon annan typ av sovrumsgolv. Det är också vettigt eftersom du vill att ditt sovrum ska vara en varm och tröstande oas under kallare årstider.

Randig

randiga sovrumsgolvidéer 2019

Randiga sovrumsgolv fungerar för att omedelbart få utrymmet att leva med en grafisk kick av mönstrelek samtidigt som den arbetar för att få det att se ut och kännas större och i allmänhet i slutändan mer unik.

Dessutom kan du köpa randiga mattor relativt billigt och bomull och syntet är lätt att tvätta i maskinen.

Skiktade mattor

skiktmattor sovrumsgolvidéer 2019

En av de största trenderna för heminredning i sena skiktmattor kommer säkert att ge en rik, bohemisk anda till ditt sovrum samtidigt som det ger komfort och visuell tilltalning.

För att få utseendet rätt, ställ in olika storlekar och mönster för en verkligt dekadent uppfattning om denna stora inredningstrend. Skiktade mattor hjälper till att definiera ditt sovrum, skapa en fantastisk visuell kontaktpunkt, lägga till färg och struktur i det, samtidigt som det möjliggör en lysande blandning av mönster.

Abstrakt

idéer för grafiska sovrumsgolv 2019

En vacker matta kan också nästan fungera som ett extra konstverk och ett grafiskt, abstrakt tryck är den perfekta vägen för att enkelt uppnå utseendet. För att få utseendet rätt, ta in en abstrakt mönstrad matta med högst tre färger i den så att ögat kan fokusera på sitt lockande mönster.

Persiska

persiska matta sovrumsgolv idéer 2019

Tidlösa och fulla av färg att arbeta med, förlorar persiska mattor aldrig sitt värde och går aldrig ur stil. Med detta sagt kan de vara budgetbrytare och det kan vara dyrt att ta hand om att starta.

För att spara pengar på kemtvätt av mindre persiska mattor föreslår våra inredningsarkitekter en snabb handtvätt med äppelcidervinäger med lufttorkning efteråt för att frigöra lukt.

Kontrasterande

kontrasterande sovrumsgolvidéer 2019

När man överväger att välja stora sovrumsgolv är det ibland allt som krävs för att vara lite kreativt för att vackert binda ihop rummet. Observera hur det stora rummet som presenterades ovan delades smart in i två olika områden med en stor svartvit matta som arbetade med att avgränsa både en sitt- och sovplats.

Geometriska mönster

klassiska sovrumsgolvidéer 2019

Sovrumsgolvtrender av sena starkt presenterade geometriska mönster med andan i Art-Deco-rörelsen. Du kan välja en mjuk, neutral tonad matta eller något djärvare och ljusare för att göra ett uttalande med ditt sovrumsgolv.

Svartvitt är också en tidlös utgångspunkt när det gäller geometriska mönster – och med goda skäl – det är fantastiskt och för alltid chic.

Något lite annorlunda?

Betong

konkreta sovrumsgolvidéer 2019

Billiga och nästan oförstörbara, konkreta sovrumsgolv är ett alltid chic alternativ för moderna hem och övergångsbyggnader tack vare dess subtila designavtryck som låter alla dina möbler prata.

Med det sagt kan det vara kallt att ta på, riskabelt när det gäller glider och faller, och eftersom det inte är för allas smak kan du behöva byta ut det när det är dags att sälja ditt hem igen.

Kork

idéer för korkrumsgolv 2019

Kork är ett material som vi inte har sett mycket på golv, men det ökar i popularitet för sent tack vare dess mindre påverkan på miljön och dess lägre kostnad. Det är en bra isolator, vilket innebär att det ger ett varmt rum och det är mycket varmt under foten. Det är ett modernt sovrumsgolvalternativ som är fjädrande och mjukt, vilket gör det till ett nöje att gå på samtidigt som det är tyst för dem i rummet nedanför.

Om det är förseglat ordentligt är det lätt att ta hand om det – det är inte absorberande som du kan föreställa dig, och den jordiga tonen är naturlig och i trend. För ditt sovrum är golvplattor det enklaste sättet att få in korkgolv.

Vinylplattor

kaklade sovrumsgolvidéer 2019

Golvplattor i sovrummet? Gå efter vinyl. Om du letar efter något ovanligt utan att gå över budgeten, är tryckta vinylgolv det ultimata alternativet. De finns i alla möjliga intressanta mönster, från retroinspirerade till Terrazzo till sexkantiga sovrumsgolvplattor.

V inyl är slitstark, lätt att rengöra och kan vara väl isolerad för både ljud och värme. Använd vinylplattor för att lägga till effektfull färg och mönster i ditt sovrum som också enkelt kan bytas ut när det är dags.

Bilder via Pinterest