Sovrum tapet idéer

moderna sovrum tapet idéer 2019

Även om de inte har varit i modet sedan 90-talet finns det massor av inspirerande nya tapetdesigner som säkert kommer att ge något utrymme i ditt hem visuellt intresse i många år framöver. Men vilken sovrums tapet? Eftersom ditt sovrum är ett av de mest intima områdena i ditt hem, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för att dela med sig av sina favoritidéer för sovrumstapet.

Från retroinspirerade mönster som ger din sovrums charmiga charm till blommiga blommor och botaniska tryck, det finns oändliga alternativ när det gäller att välja snygg tapet. Från unika placeringar till uppdaterade klassiker, bli inspirerad av våra topp 18 med de bästa idéerna till sovrummet tapeter för ditt hem.

Den femte väggen

 sovrum tapet idéer 2019

När vi dekorerar rum glömmer vi ofta den ”femte väggen” – annars känd som taket. Visst, tak är vanligtvis inte täckta av tapeter, men varför skulle de inte vara det? Det kan bryta några av dessa ”inredningsregler” som du har hört tidigare men glöm det, eftersom det alltid finns glädje att hitta med det oväntade.

Det handlar inte bara om tapeter för väggar; Att täcka taket ger en intressant funktion i ett annars enkelt utformat rum – speciellt om du har gått för alla vita väggar, kommer en intressant design ovanför att dramatiskt förändra rymdens dynamik. För ett roligt och mysigt rum, papper hela utrymmet i en djärvtryckt tapet i sovrummet för maximal effekt.

Stripe It Up

randiga sovrum tapet idéer 2019

Eftersom det finns en oändlig mängd fantastiska tapeter för sovrummet, kan det ibland löna sig att välja mer traditionella mönster för att få ut det mesta av din investering. Med detta sagt kommer levande ränder att se ut för alltid fräscha i alla hem i kombination med designstilar som är lika olika som minimal och Mid-Century Modern.

Du kan också experimentera genom att hänga tapeter i ränder längs en vägg målad i kontrasterande färg för att skapa den perfekta accentväggen. Måla din valda accentvägg i en mörk färg och skapa en intressant funktionsvägg med en djärv mönstrad tapet – till exempel djupa och ljusa blommor. Detta är också en utmärkt idé för sovrumstapet för väggen bakom din säng, där du kan skapa ännu mer en visuell inverkan med en uttalande huvudgavel.

Textural spelar

texturerat sovrum tapet idéer 2019

Texturerad tapet är utmärkt för att lägga till mer djup i ett sovrum, men utan att behöva använda en djärv färg eller överlägset mönster. Om du har en stor vägg att täcka och vill ha något mindre imponerande, kommer en texturerad tapet att skapa en fantastisk visuell effekt utan att behöva något golvyta.

Håll det ljust och ljust så att rummet känns rymligt och lägg till den textur som behövs för att ditt rum ska känna sig mer tröstande. Sovrum tapeter som detta kan användas för att accentuera en funktionsvägg och uppmärksamma den på de mest tröstande men visuellt stimulerande sätten.

Geometriskt mönster

geometriska sovrum tapet idéer 2019

Av alla tapeter i sovrummet är symmetriska geometriska mönster alltid ett av våra favoritresmål. När det gäller att lägga till en dekadent känsla av vardaglig glamour i ett sovrum, finns det något berusande med symmetrin, en geometrisk tapet ger ett rum. För att få dina sovrums tapetidéer att kännas ännu mer lyxiga, välj ett geometriskt mönster med metalliska accenter som vackert fångar och reflekterar ljus natt och dag.

Team geometriska tapeter som denna med inredning i svart och guld och tillbehör för en glamorös Art Deco-känsla eller värm upp ett minimalt eller rustikt utrymme med detta starka väggbeklädnad.

Träeffekt eller Faux Bois

faux bois sovrum tapet idéer 2019

Om de mer sofistikerade tar på tapeter för sovrum är inte rätt för ditt hem; Du kan också använda en faux bois eller trätryckt tapet för att skapa en rik rustik känsla i ditt sovrum. Träeffekt tapeter är också bra för att få in nödvändig konsistens och en känsla av utomhus, utan prislappen för äkta träpaneler. Från mörka träeffekter till något lite lättare och mjukare; kontrastera din träeffekt tapeter med dina möbler för extra värme.

Koppla ihop mörkt träeffekt sovrum tapeter med djup juveltonad väggfärg och ljusare tonade tillverkningar för att kompensera för den visuella tyngden. 

Retroinspirerade tryck

retro inspirerade sovrum tapet idéer 2019

Charmig, retroinspirerad tapet är ett smart sätt att skapa ett livligt och unikt sovrum. Vi älskar retrofärger – bruna, krämer, apelsiner, rosa och guldfärger finns alla i retrostilar. Tapet som detta är ett lysande sätt att omfamna en Mid-Century Modern-känsla eller skapa ett rum som har en nostalgisk böjning.

Lag retroinspirerade tryck med massor av mellantonade trämöbler och neutrala tonade mjuka möbler för att hjälpa ögat att fokusera på det härliga nyhetsmönstret du har introducerat i ditt sovrum.

Anpassad bakgrundsbild

handmålade anpassade sovrum tapet idéer 2019

Tack vare teknologins framsteg på senare tid, om du har ett foto du älskar eller ett mönster som talar till dig eller har en speciell betydelse för det, kan du nu använda det för att skapa en fantastisk anpassad tapetdesign som alltid kommer att vara unik för dig . Var bättre plats att ha skräddarsydda tapeter än i sovrummet – ett utrymme designat med din lugn och komfort i åtanke? 

Du kommer att bli förvånad över hur underbar personlig tapet kan se ut och skillnaden det kommer att göra omedelbart i ditt sovrum. Eller så kan du ha anpassade tapeter handmålade för den ultimata investeringsvärda överflöd som bara fungerar för att öka ditt hemvärde.

Stora Batik Block-tryck

batik sovrum tapet idéer 2019

För en mer organisk uppfattning av moderna sovrumsidéer för tapeter är etniskinspirerade batikblockavtryck tidlösa men ändå moderna i överklagande tack vare deras glesa mönster, vilket gör dem tidlösa att starta.

För att hålla utseendet lätthanterat föreslog våra inredningsarkitekter snabba att välja en ljus eller neutral färgad bakgrund med batikmönstret som inte hade mer än tre gratis färger.

Mörk bakgrund

mörka blommor sovrum tapet idéer 2019

Blommiga tapeter med mörka bakgrunder till dem ökar i popularitet när vi tittar på sovrums tapetidéer 2019. De lägger till ett visst humör och djup i ett rum och kommer att arbeta för att skapa en mer intim, tröstande och mysig atmosfär. Mörkare väggar är alltid en oväntad modern twist, men blommiga tapeter i sovrummet som den som visas ovan är perfekta för att skapa ett avkopplande men ändå övertygande utrymme.

Koppla ihop den med de neutrala, ljusa och rodna tonerna i linje med blommigt tapetdesign medan du lägger till den lugnande naturen i ett sovrum som detta.

Infällda väggaccenter

accent vägg sovrum tapet idéer 2019

Skapa en funktion av en infälld vägg med grafisk tapet. Detta är ett utmärkt sätt att skapa en varm och inbjudande krok; perfekt för ett barns sovrum, en läsplats eller en stor master svit. Ett område som detta behöver inte fyllas med upptagen och djärv tapet, det kan vara enkelt, samtidigt som det ger dig önskad effekt av ett vackert inrett och mysigt utrymme.

Mjuka neutraler är perfekta för ett område som detta, plus det fungerar bara för att ditt sovrum ska se större och mer definierat ut. 

Berusande animaliska tryck

djur tryck sovrum tapet idéer 2019

Grafiska djuravtryck är alltid på modet, men när det kommer till heminredning tidigare, kom det ut som glatt och helt överst. Men våra inredningsarkitekter var glada att kunna rapportera att nya prylar på djärva djurtryck hade en mer spartansk anda – vilket fick dem att känna sig fräscha och desto mer livskraftiga igen – speciellt när det gäller berusande idéer till sovrumstapet.

Djurtryckt tapet kommer också att ge en dramatisk accent eller funktionsvägg och ser helt fascinerande ut som täcker hela sovrummet. Nyckeln här är att para ihop djurtryckt tapet med antingen ljusa eller mörka nyanser för att betona dess robusta anda och underbara tryck. Och du kan öka glamourfaktorn oändligt genom att lägga till glansiga ytor och ytor, pälselement och kristall i massor. Dessutom passar ett djurtryck alltid bra med ett hem tillägnad bohemisk design.

Eklektisk sofistikering

eklektiska sovrum tapet idéer 2019

För en ny kunds projekt som inspirerades av eklektisk inredningsdesign och deras världsresor, var vår designer smart nog att ta det maximistiska tillvägagångssättet ytterligare genom att ta med grafisk tapet för en känsla av styrka och för att hålla stämningen enhetlig i hela hemmet.

Och när det gäller idéer till sovrums tapeter, överväg ett övergripande tillvägagångssätt som ett riktmärke med strålande design, eftersom tryckta väggbeklädnader bara fungerar för att lyfta fram de eftertraktade poängen du har samlat genom åren. Och i en mörkare ton kan det också fungera att binda ihop allt medan du håller ögat fokuserat snarare än förvirrat.

Unika placeringar

Unik placering sovrum tapet idéer 2019

Återigen, att vara kreativ för din inställning till sovrums tapetdesigner kommer bara att fungera för att ditt hem ska sticker ut och vara unikt för dig. Vi älskar hur sovrummet som visas ovan kan skryta med sakkunnigt klippta väggbeläggningar som ger utrymmet djupet på en väggmålning utan att behöva kompromissa med vardagens elegans.

På så sätt verkar rummet vara större, ljusare och bäst av allt helt originellt. Med detta sagt skulle emellertid den omvända effekten på sådana starkt illustrerade väggbeläggningar riskera att köra över rummet samtidigt som taket ser mycket lägre ut än vad det egentligen är.

Botaniska tryck

botaniska sovrum tapet idéer 2019

Om du letar efter frodiga tapeter till ditt sovrum, kommer stora botaniska tryck säkert att ge en väldigt känsla av lek på dina väggar. De är också ett utmärkt sätt att ta med känslan av utomhus och kan vara så dämpade eller så djärva som du vill. Stora, gröna palmblad på svarta eller vita bakgrunder kommer säkerligen att göra ett enormt kraftfullt uttalande, medan mjukare toner och mindre upprepande sovrums tapetmönster ger ett mer minimalt meddelande.

Storskaliga botaniska tryck lyckas alltid se fräscha ut, oavsett stil och kommer att ge en bländande känsla av drama till alla utrymmen direkt. Dessutom kommer de aldrig att gå ur stil när du väljer traditionella färgvägar. 

När huvudgaveln matchar bakgrunden

randiga sovrum tapet idéer 2019

Det här är en så rolig idé och en av våra bästa tapetidéer för sovrummet från 2019. Det finns inget mer glädjande än lager av matchande mönster och vi tycker att ett av de bästa ställena att använda detta är i sovrummet. Matcha din huvudgavelframställning och tapet för att göra ett seriöst uttalande och lägg till några kompletterande mönster och utskrifter för att hålla utseendet så maximalt som möjligt. eller håll det rent och låt ögat fokusera på dramat bakom med vita sängkläder.

Du kommer inte att se konstiga sovrums tapetidéer i för många hem – vilket gör det till ett helt unikt tag som lovar att bli en huvudattraktion. 

Bakgrundsgavel med tapeter

moderna unika sovrum tapet idéer 2019

Om ett traditionellt sänggavel inte är något för dig, var en av de mest originella idéerna för sovrums tapeter 2019 som våra inredningsarkitekter noterade tanken på en trompe l’oiel tapetplåt bakom din säng, som efterliknar ett vanligt huvudgavel – förutom det faktum att det tar upp ännu mindre utrymme. Skapa en sänggaveleffekt med sovrums tapetmönster bakom sängen; vi tycker att ränder är bra för detta.

Om du tycker att ett grundläggande huvudgavel bara är för tråkigt kan du ändra det med den här smarta sovrumstapetidén. Vi föreslår också att resten av din vägg målas i en kontrasterande eller kompletterande färg för att göra ett snyggt uttalande.

Pastellblommor

moderna pastell sovrum tapet idéer 2019

Chintzy blommönster är tillbaka på modet och ger klassiska tapetidéer för sovrummet 2019 och tillägget av pasteller gör dem bara desto mer livskraftiga. Dessa fräscha mönster på sovrummet tapeter är tidlöst vackra och kommer säkert att ge en varm feminin atmosfär till alla sovrum.

Team dämpade blommor med pastellgavel och sänglinne och markerar de andra färgerna i tapettrycket via tillbehör och accentinredning. 

Skimrande metall

metalliska sovrum tapet idéer 2019

Metallics är i trend när vi går in i 2019 och det är bara meningsfullt eftersom de lätt ger alla rum en vuxen känsla av storhet samtidigt som de blir större och ljusare. Metallics är också bra för att lägga till ett överdådigt element i ditt sovrum som förblir tidlöst och för alltid chic.

Låt dig inte lura att tro att de ser klibbiga ut; när de görs rätt framkallar de inget annat än enkel elegans. Och ta det upp med hackade tillbehör och ytor, päls och texturerade tillverkningar och plyschvita sittplatser. 

Bilder via Pinterest