Sovrum vägg konst idéer

fantastisk-sovrum-vägg-konst-idéer

Vi tillbringar mycket tid i våra sovrum, men de försummas ofta när det gäller välbedömd inredning och konst. Detta har förmodligen något att göra med det faktum att gästerna inte tillbringar tid i ditt sovrum förutom en snabb promenad förbi (det är inte ett utrymme som gästerna kommer att tillbringa någon tid i), men bara för att det är ett mindre sett utrymme, betyder inte att du bör avstå från inspirerande sovrumsväggkonst helt.

Visst, ditt sovrum är ett personligt utrymme som du kan koppla av i för att varva ner efter en lång dag, men du bör spendera lika mycket tid på att överväga och göra din sovrums väggdekoration perfekt som i alla andra rum i ditt hem. Låt inte ditt sovrum bli en barväggad låda med dessa slående sovrumsväggkonstidéer som hämtats från Décor Aid inredningsarkitekter. Från fantastiska väggskulpturer till ett vintage-tapet, här är några av de bästa väggkonstens sovrum för ett modernt hem.

Lägg till en utsmyckad spegel

inspirerande-sovrum-vägg-konst-idéer

Medan en spegel kanske inte är något värdefullt tillskott för ett sovrum, kan du göra skillnad när du köper ett unikt, när du vill injicera personlighet i något utrymme.

Väck ditt sovrum till liv med en lockande spegel som har en unik finish, silhuett eller skala. Ännu bättre är det faktum att du enkelt kan köpa billiga speglar som är unika i butiker och andrahandsbutiker som inte kostar en förmögenhet. Tillsammans med det faktum att de naturligtvis också kommer att arbeta för att ditt sovrum ska se större, ljusare och lyxigare ut.

Ta med ett gobeläng

gobeläng-sovrum-vägg-konst-idéer

När det gäller unika konstruktioner på sovrumsväggar som håller utrymmet varmt och inbjudande, slår inget utseendet och känslan av ett äkta antikt gobeläng.

Och precis som med utsmyckade speglar kan ett distinkt gobeläng som har historiska rötter vara lättare att källa än du tror, ​​och de är ännu bättre när du tänker på hur ovanligt det är att se en i ett modernt hem idag.

Överdimensionerad konst

överdimensionerade-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du har ett expansivt sovrum där de helt vita väggarna är skrämmande för att tänka på att täcka, överväga storskaliga konstverk som en frälsare för att stimulera utrymmet.

Med det sagt, även om rummet är stort i storlek, föreslår våra inredningsarkitekter att man bara väljer en eller två stora konstverk för att rummet ska kännas komplett så att de inte slutar tävla med varandra eller vara visuellt distraherande.

En mur av gardiner

gardiner-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du letar efter väggkonstidéer för sovrum för ett litet utrymme, särskilt ett med kortare tak, kan ett väggtäckt golv till tak med gardinstycken skapa önskat drama samtidigt som det verkar vara ett mycket större, större rum.

För att få utseendet, ta en kö från sovrummet som visas ovan och välj en kontrasterande uppsättning gardinpaneler för att hålla ögat i rörelse medan du injicerar mättad färg genom hela utrymmet. För en ännu rikare effekt, lägg på paneler (även om de inte riktigt täcker ett fönster) för att hålla ögonen lurade att tro att ditt sovrum är mycket större än det egentligen är.

Blommiga väggbeklädnader

blommor-sovrum-vägg-konst-idéer

Bakgrund har kommit långt sedan den senast populariserades i slutet av 90-talet. Långt borta är det dagar som det känns pittoreskt och ultrasackarin eftersom dagens stilar kräver modern grafik och färgkombinationer.

Ännu bättre är det faktum att många tapetföretag skapar mönster som verkligen kan hjälpa till att definiera ett rum samtidigt som de väcker en känsla av naturlig, organisk skönhet tack vare förtjusande ansatser för flora och fauna. Skapa en dramatisk accentvägg bakom din säng med väggbeklädnader som känns tidlösa i överklagande och charmiga i andan.

En omhuldad trofébit

trophpy-piece-sovrum-wall-art-idéer

Oavsett om det är faux eller inte, samlat av dig eller inte, till och med en enda troféinspirerad sovrumsväggkonst ger ditt utrymme en spännande känsla av liv samtidigt som du lägger till något unikt i känsla.

Se bara till att ha din ordentligt monterad eftersom de kan vara tunga och du inte vill riskera en skada på grund av att en faller.

En kinesisk skärm

kinesisk-skärm-sovrum-vägg-konst-idéer

Ge ditt sovrum den exotiska känslan av en långt ifrån dig atmosfär genom att köpa en vintage kinesisk skärm eller rumsdelare som ska monteras som väggkonst i sovrummet.

Oftast har dessa skärmar en seriös mängd vackert inläggsarbete och spännande scener från naturen och vardagen.

Gör ett uttalande bakom din säng

uttalande-skapande-sovrum-vägg-konst-idéer

För en minnesvärd upplevelse av väggkonst i sovrummet, gå till en extra stor bit installerad på väggen bakom din säng för att utnyttja det utrymme du har att arbeta med bäst eftersom detta område vanligtvis lämnas tomt. Konst på denna skala ser otroligt ut och kommer att förvandla ditt sovrum från tråkigt till vackert direkt. Ett stort konstverk kommer också att fungera nästan som en sänggavel och uppmärksamma den så snart du går in i rummet.

Eftersom ett stycke som detta är så stort behöver du inte gå för vågiga färger, mönster eller föremål för att få effekt – du kan välja något ganska enkelt och rakt samtidigt som du fortfarande har önskad effekt och inte riskerar att bli uttråkad av det för snabbt. Oavsett vilket sätt du väljer att gå med dina sovrumsväggkonstidéer, vet vi att resultatet kommer att ge ett otroligt uttalande. Och eftersom konst kan vara en kostsam investering, gör det mer praktiskt genom att överväga en spegel som blir mindre expansiv, lättare att köpa och mindre värdefull.

En grafisk Ombre-vägg

ombre-sovrum-vägg-konst-idéer

Om kostnad är en viktig faktor för dig och du letar efter billiga sovrumsväggkonst, kommer ett DIY-projekt som skapar ombre väggkonst att ge ett härligt uppfriskande alternativ. Det här är ett projekt som du enkelt kan göra själv utan att det kostar för mycket och det kommer att bli en konstig funktion av varje vägg.

Välj tre tonala nyanser av samma färg; en mörk, en ljus och en i mitten. Blanda dina nyanser på väggen för att skapa en ombre-effekt bakom din säng eller hela tiden. Och för riktigt dramatiska resultat tycker vi att effekten ser bäst ut med den ljusaste färgen längst ner för att hålla ögat i rörelse och skapa mer djup.

Bildavsatser  

bild-avsatser-sovrum-vägg-konst-idéer

Vi älskar att bildhylsan har kommit tillbaka i stil och vi gillar de smarta nya sätten att se dem användas i hemmet. Sovrumsväggkonst som visas på en bildkant ger ditt sovrum en mysig och bekväm känsla, medan du visar dina sovrumsväggkonstidéer på ett oväntat avslappnat sätt.

Det finns inget bättre sätt att visa alla vilka bitar som är viktigast för dig än med en bildhylsa – plus att du får den extra bonusen att skapa extra hyllor med en bildhylsa så att du kan visa andra dekorativa tillbehör och föremål mitt i av din konst. Ännu bättre är det faktum att du inte behöver installera konst direkt på dina väggar så att du kan leka med placering och enkelt byta ut delar.

Rada upp det

traditionella-sovrum-vägg-konst-idéer

Varna; den ständigt populära galleriväggen har nu hård konkurrens. Medan vi älskar utseendet på en gallerivägg (och vi tror inte att någon är på väg att glömma den här stilen när som helst snart) är det bra att blanda det lite för det oväntade. I det här fallet innebär att blanda upp det att du ordnar ditt sovrums väggdekor tillbaka i en symmetrisk linje igen.

Välj konstverk av samma storlek och form och ordna dem i en horisontell eller vertikal linje längs din vägg. Enkelheten i detta betyder att den fungerar perfekt för sovrumsväggkonst oavsett designens utformning för att hjälpa ditt utrymme att känna sig avkopplande – till skillnad från den slumpmässiga känslan som en gallerivägg ibland kan skapa.

Montera en väggskulptur

vägg-skulptur-sovrum-vägg-konst-idéer

Väggkonstidéer för sovrum är inte begränsade till bara målningar och bilder – det finns gott om plats för mer skulpturella delar. Skulpturella bitar brukar låna sig bra för att placeras ovanför en säng för ett fantastiskt uttalande som får alla att fråga var du hittade din.

Skulptur gör en förändring från förväntat traditionellt konstverk, vilket ger ditt utrymme en modern sovrumskonst. Från skulpturer av naken form till ett par horn, till något mer abstrakt, låt din sovrums väggdekor inspireras av det som intresserar dig.

Vintage affischer

vintage-film-affischer-sovrum-vägg-konst-idéer

Vintage affischer är ett coolt och lekfullt alternativ till målningar och teckningar. Om du är filmfilm, ta hand om några gamla skolfilmaffischer och visa dina favoritfilmer längs dina sovrumsväggar.

Vintage affischer är färgglada och roliga, vilket gör en välkommen förändring till sovrumsväggkonst som ofta är mer monokrom och diskret för att ge plats för avkoppling. I sin tur låter du dig vara djärvare, mer uttrycksfull och rolig med dina sovrumsväggkonstidéer.

En monokrom gallerivägg

monokrom-galleri-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du älskar utseendet och stilen på en gallerivägg men vill behålla ditt sovrumsutrymme så subtilt och lugnande som möjligt, skapa sedan en imponerande gallerivägg, men i svartvita och tonala nyanser. Matcha färgerna på din konst och väggar (det enklaste sättet att uppnå detta är med en vit, grå och svart färgpalett) så att ditt konstverk blir en del av rummet medan det smälter in sömlöst.

Att låta dina väggar och konstverk bli ett kommer att hjälpa ditt utrymme att känna dig så avkopplande som möjligt och det kommer att ge en känsla av välbedömd lyxig väggkonst i sovrummet utan att bli visuellt bullriga.  

Needlepoint konstverk

barn-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du vill ha väggkonst i sovrummet som känns varmare, mysigare och mer handgjorda, kommer nålpunktskonstverk att ge en härlig throwback. Needlepoint-bitar ger ditt konstverk en distinkt söt men ändå mjuk kant, samtidigt som de ger något lite annorlunda än normen.

Plocka upp en traditionell vintagestycke i en antikvitetsbutik, eller prova din egen konstnärdesign om du känner dig snygg och kreativ. I slutet är du stolt över att dela din egen handgjorda skapelse.

Dold konst

barn-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du inte har mycket väggutrymme där du kan hänga större konstverk, spara ditt väggutrymme och ordna små konstverk runt ditt rum. Detta är ett roligt sätt att visa din väggkonst på sovrummet, eftersom de nästan kommer att kännas dolda i vanlig syn.

På detta sätt blir din sovrums väggdekor inte invasiv och tar bort det avslappnande elementet i ditt utrymme – du kan se din samling kontinuerligt när ögat rör sig. Och om du vill utnyttja det väggutrymme du behöver arbeta bättre med, är skugglådor och flytande hyllor också perfekta alternativ för att visa konst när du vill skapa ett konstnärligt avkopplande litet utrymme. 

Minimalistisk + Modern

minimal-sovrum-vägg-konst-idéer

Om du vill hålla din konst så fridfull i känslan som möjligt, gå till en bit av minimalistisk, modern konst. Delar som dessa har en tendens att skapas i en begränsad färgpalett och lämpar sig perfekt för att placeras i ett rum med enkel, enkel, ren design.

Sovrumsväggdekorationer som konturteckningar är ett utmärkt exempel på den här stilen, där stycket är enkelt, rent och intressant samtidigt – vad mer kan du önska dig av modern sovrumsväggkonst?

Modeillustration Ritningar

mode-illustration-sovrum-vägg-konst-idéer

Modeteckningar ger stor, uttrycksfull väggkonst i sovrummet. Om du gillar mode och design, bara beundrar elegansen i en flytande akvarell eller teckning, eller om du bara letar efter några sovrumsväggkonstidéer med en feminin touch, är modeillustrationer en bra riktning att överväga.

De är eleganta, graciösa och fantastiska och kommer att tillföra lite välbehövlig livfullhet till dina sovrumsväggar. Ha en vertikal linje med modeteckningar längs en vägg och skapa ett stilgalleri i ditt sovrum.

En trio av tryck

triptych-sovrum-vägg-konst-idéer

En triptych av utskrifter med ett konsekvent tema kommer att hålla ditt sovrums väggdekoration lugnande men kommer också att ge lite livfullhet samtidigt. Låt dem alla vara inramade i samma stilram och låt skillnaderna mellan varje tryck tala för sig själva på din sovrumsvägg.

Det finns en viss elegans i utskrifter som dessa, så att ditt rum känns perfekt sammansatt och inspirerande varje dag.

Bilder via Pinterest