Sovrumsdesign

bästa sovrumsdesignidéer 2019

Om du uppdaterar riktningen för din sovrumsdekoration högst upp i dina att göra-listor för 2019, håll utseendet och känslan av det trendigt med 15 av de ultimata sovrumsinredningsidéerna som hämtats från våra dekoratörers visdom. Med det sagt kan dessa smarta inredningstrender och andra toppdesignidéer vi har sett fungera lika bra i vilket annat rum som helst i ditt hem eftersom de har en universell tilltalning så att du kommer före kurvan.

Entrétak

himmelsängar sovrum design 2019

Canopy beds misslyckas aldrig med att göra ett uttalande för någon inredning i sovrummet och trenderna i sovrummet 2019 kräver en stor återgång till den romantiska stilen. Naturligtvis kan himmelsängar omedelbart få en dramatisk inverkan, oavsett om de är traditionellt utformade eller är mer moderna; det finns en himmelssäng som passar perfekt för varje sovrumsdesign; för alla stora rum. Från mer gammaldags mörkt trä himmelssängar med baldakiner, gardiner och massor av sprickor, till en mer elegant och modern ebenholts- eller vit himmelssäng med lucitpaneler och detaljer.

Om gardinerna och baldakinerna är för mycket för dig, välj en minimal design utan allt krångel. Det finns gott om vackert utformade himmelsängar som ger en avundsvärd känsla av elegans till dina sovrumsdesigner utan att bli överväldigande.

Skapa en läshörn

bästa sovrumsdesignidéer 2019

Eftersom ett sovrum ofta anses vara ett fristad att koppla av i slutet av dagen, är det den perfekta platsen för att skapa en tröstande läskrog. Och det kan inspirera dig att läsa mer – något de flesta av oss kommer på kort. För att få utseendet skapar du en zon med en enkel bokhylla utformad med böcker som är färgkoordinerade.

Detta kommer säkert att få dig tillbaka till en vana att läsa och kommer att bli ännu bättre för dig om du kan lägga till en bekväm lässtol i området för att verkligen dra nytta av ditt eget personliga bibliotek.

Gör det unikt

unika sovrumsdesignidéer 2019

Människor tillbringar mycket tid i sina sovrum och inser ofta inte ens det. Och tyvärr, eftersom sovrum är mindre sett av gäster, tenderar människor också att dekorera dem sist eller förbise dem helt.

Men eftersom ditt sovrum är besläktat med din egen privata oas, varför ska det vara intetsägande och enkelt? Och även om du aldrig bör avstå från att vara helt praktiska, ta med unika fynd som hjälper dig att berätta en historia medan du injicerar ditt sovrum med nödvändig personlighet och visuellt intresse.

Upphöjda förvaringssängar

bästa sovrumsförvaringsidéer

Sängar som höjs från golvet är inte bara för barn längre – utrymmesskapande mönster, fulla av funktionalitet, är lika fördelaktiga i vuxnas rum. När allt kommer omkring, vem säger att barnsängar kan ha allt roligt och fungera eftersom vuxna behöver lika mycket extra förvaring för sin sovrumsdesign. Sängar lyfts upp från golvet på en ram med förvaringsutrymmen som lådorader eller skjutdörrar där du enkelt kan lagra skrymmande föremål som du inte behöver hela tiden.

Med vissa stilar vi har sett är nattduksbord och ännu mer lagring inbyggda i stegen som hjälper dig att komma i sängen. Detta fungerar perfekt för att få ut det mesta av ditt utrymme för en liten sovrumsdesign och det ser också supermodern ut.

Felaktiga möbler

övergångsstil sovrum design 2019

Med en ledtråd från övergångsstyling är ett välbedömt blandat utseende ett utmärkt sätt att lägga till roligt och visuellt intresse i ditt sovrum, och vi älskar hur kreativ och annorlunda du kan vara med det. Detta är det perfekta tillfället att injicera din personlighet och alla dina favoritstilfunktioner i din sovrumsinredning och inte känna dig äventyrad eftersom det finns gott om yttrandefrihet.

Det är dags att bryta de trötta reglerna för sovrumsdekorationen och blanda och matcha tills du känner dig nöjd med den skiktade effekten; kontrast och sidoställning med byråer, sänggavlar och sidobord från helt olika stilar och parar ihop dem med säkerhet. Sammetgavlar, sänggavlar i trä, vita byråer, byråer i mörkt trä, minimalistiska sidobord och sidobord i art deco-stil kan komma ihop när de är välbalanserade i din smältdegel med moderna sovrumsdesigner.

Minimal Armoires

bästa armoire sovrum inredning idéer 2019

De fantasifria och mycket förgyllda franska kläderna som omedelbart kommer att tänka på är lite för visuellt tunga för dagens tider, men med ett mer minimalt utseende och känsla kan en garderob bli en praktisk följeslagare. Avstå från det utsmyckade snidade träet, blommotiven och de invecklade designdetaljerna och gå efter något mycket enklare för ytterligare sovrumsförvaring. En garderob med rena, släta linjer och snygga handtag är mycket mer i linje med populära sovrumsstilar 2019.

Vad sägs om en armoire i en juvelton, med släta mattguldhandtag? Robust och snygg, men praktisk och minimal samtidigt, lämnar moderna kläder mycket mindre visuell påverkan. Enkla skjutdörrar i mörkt trä ser bra ut och är en smart investering för alla sovrumsinredningar.

Hotellinspirerad

hotellinspirerade sovrumsidéer 2019

Missförstå oss inte, det kan inte förnekas den omedelbara lyxen man känner när man går in i en ordentlig hotellsvit, men genom att gå till en hotellinspirerad sovrumsinredning blev vi tvungna att påpeka att vi inte menar det generiska, vitkalkad känsla som gjordes så populär för ungefär ett decennium sedan.

Ta istället en sovrumsdesignkö från många av de ultra-chic boutiquehotellen som har ökat i popularitet de senaste åren. Dagens version av eleganta hotell har moderna möbler i mitten av århundradet i små skalor och lugnande färgtoner som inte är avundsvärda. Titta bara på hur den perfekt skalade och dekorerade lilla sovrumsdesignen ovan känns trendig men ändå tidlös samtidigt.

Lagermattor

skiktmattor sovrumsdesignidéer

Visst, helt matta rum har varit ofördelaktiga i flera år, och förhoppningsvis kommer de aldrig tillbaka med stil, men som sagt, när det gäller tröstande sovrumsinredningsidéer, desto större matta desto mer mysig och inbjudande kommer rummet att kännas .

Och för extra texturspel under kallare stunder, tänk på att lägga en plysch fårskinnsmatta över din huvudmatta för extra visuellt intresse och extra mjukhet för att undvika att dina fötter slår kallt golv.

Ta med textur

eleganta sovrumsdesignidéer 2019

Oavsett hur utmanande din lilla sovrumsdesign är, är det enklaste sättet att lägga till visuellt spel genom att få in extra konsistens för en oväntad touch. Observera hur sovrummet som visas här är extra litet i skala, men med några texturuppdateringar känns rummet komplett och fullt ut realiserat utan att bli tungt.

Du kan skylla på texturen som introducerades via sängkläder, två petite sammet ottomaner och en räddad träpanel hängde över sängen. Sammantaget är utrymmet utrustat perfekt, även om det inte tog mycket.

Gå Tonal

tonala sovrumsdesignidéer 2019

För att skapa lugnande sovrumsinredningsidéer, gå för tonallek och håll dig till endast en färg och de olika nyanserna om det är möjligt. Detta hjälper ditt rum att se mer expansivt, dyrt och i slutändan välbedömt och ihop.

Och det behöver inte vara en sovrumsdesign doused i neutrala. Du kan gå nästan alla tänkbara riktningar, men våra inredningsarkitekter föreslår att du håller fast med ett färgintervall som sjunger för dig eftersom du kommer att spendera mycket intim tid i ditt sovrum så att du behöver det för att känna dig som ett komplement till ditt humör som möjligt.

Låt det se större ut

hur man får idéer till sovrumsdesign att se större ut

Letar du efter små sovrumsdesignkoder för att få det att se större ut, eller är du på jakt efter smarta sovrumsdesigner som gör att rummet verkar större och mer spektakulärt?

En av de bästa sovrumsinredningsidéerna för att åstadkomma båda är att lägga golv till tak draperier längs väggen bakom din säng, även om det inte finns något verkligt fönster. Detta billiga tillägg får inte bara att taket ser mycket högre ut än det är, men det kommer också att ge ditt rum en kunglig elegans som är svår att slå.

Vintage förvaringsbyxor

moderna sovrumsförvaringsidéer 2019

Vintagestilförvaringskuffar är en klassiker, men de har inte varit på modet ett tag och ger en välkommen återkomst när man överväger idéer till sovrumsinredning 2019 och vi har sett dem överallt. De kan användas för att lagra föremål i ditt sovrum som stickor och sängkläder och är perfekta för att förvara bitar som du inte använder hela tiden. Vintagestammar fungerar också som ett snyggt visuellt ankare när de placeras framför din säng. Vårt favorit sätt att använda dem är dock som nattduksbord.

Stapla dem ovanpå varandra för att skapa ett elegant och retro sidobord. Och leta efter klassiska färger och silhuetter för att hålla utseendet tidlöst eftersom det är ett enkelt sätt att skapa en humörigare och mer frodig känsla.  

Boudoir fåfänglighet

modernt sovrum fåfänga

En annan retroinspirerad återkomst som du förmodligen inte såg komma; boudoir fåfänga är tillbaka på trend, vilket gör det till det perfekta tillskottet till alla designstilar, särskilt ett Hollywood Regency-sovrum. Vanities är det perfekta utrymmet för en ordentlig omklädningsstation och kan i kombination med en överdimensionerad spegel skapa fantastisk visuell inverkan. Vitt och elfenben är traditionella färger för boudoir fåfänga i en klassisk sovrumsinredning, men vi föreslår att du går i en mer oväntad riktning. Lägg lite färg till ditt sovrumsdesign med en fåfänga i en djup juvelton eller i ett mörkt trä och para ihop det med en högblank metallstol för extra glamour.

Tillsammans kommer dessa att skapa en mycket större inverkan än traditionella vita alternativ och de ser också mer unika ut. Och skapa ett lågt liggande bordslandskap med produkter som du inte bara använder dagligen utan också som är vackert utformade för att starta. 

Rulla sängar för barn

barns sovrumsidéer 2019

Låt oss inte glömma bort barn på den här listan över sovrumsinredningsidéer. Rullande sängar är en utmärkt platsbesparande idé eftersom de är perfekta för att skapa ytterligare förvaring och kan vara nödvändiga för sömn. Utdragssängar har kommit långt sedan de först introducerades på marknaden.

Vad sägs om en sängram som ser ut som en söt liten lekstuga? Eller en dagbäddsram som fungerar som ett hangout-område? Möjligheterna är oändliga med rulla sängar, från prinsessan sängar till tepee inspirerade tält; använd deras aktiviteter för att inspirera dina barns idéer till sovrumsinredning.

Ovanliga huvudgavlar

unika sovrumsdesigner 2019

Gör ett stort uttalande i din sovrumsinredning med en överdimensionerad eller ovanlig sänggavel. Vissa överdimensionerade huvudgavlar sträcker sig bredden på en hel vägg, medan andra är golv till tak. Vissa är klädda i dramatisk juveltonad sammet medan andra är enklare och mer subtila. Oavsett vilket utseende du tänker på med ditt huvudgavel, kommer dess överdimensionerade natur att påverka. Och om vågen inte är rätt för dig, välj en ovanlig konversationsstartgavel för att göra ditt sovrum enastående.

Arbeta din sovrumsdesign runt sänggaveln och använd den som ditt fokuspunkt i ditt rum. Från intrikata snidade mönster till huvudgavlar i återvunnet trä och till och med wingback-huvudgaveldesign – det finns något som passar varje sovrumsinredning och smak.

Schäslong

schäslong sovrum design idéer 2019

Det finns inget bättre möbel som skapar ett tröstande men ändå överdådigt utseende i ett sovrum än en praktisk schäslong. Du kommer att känna att du är på reträtt när du slappar av i en överdådig stoppad schäslong.

De är det perfekta tillskottet till din sovrumsdesign för en läskrog; bekväma och mysiga, de lämpar sig för att slappa medan de kommer in i din senaste roman. Medan traditionella mönster är kvar för bra val finns det massor av uppdaterade, ovanliga moderna schäslongalternativ tillgängliga till en mängd olika prispunkter som passar alla designstilar.

Layer Lighting

höst sovrum idéer belysning

När det gäller sovrumsdesign försök att få in så mycket naturligt ljus som möjligt under dagen, men när det kommer till kvällen, uppdatera din sovrumsbelysning för att ställa in en mer romantisk och lugnande ton genom skiktad belysning designad just för dig ett mysigt och varmt utrymme att luta dig tillbaka och koppla av. Genom att göra det kommer du att undvika att din sovrumsdesign blir antingen för mörk eller för ljus medan du cementerar den perfekta atmosfären.

Lägg till drama

höst sovrum idéer sängkläder

När det gäller trendiga sovrumsinredningsidéer kan även den mest minimala, subtila sovrumsdesignen använda en boost av grublande, vardaglig glamour.

Krydda upp saker och ta med några dramatiska, uttalande saker som gör dina moderna sovrumsdesigner ännu mer minnesvärda, samtalsstartande och unika. Tänk på att balans alltid är nyckeln som i rummet ovan, eftersom ingenting konkurrerar med varandra om en harmonisk känsla av perfektion.

FLYTANDE hyllor

små sovrum dekorera idéer

Flytande hyllor är ett utmärkt sätt att visa uppskattade personliga föremål i din sovrumsdesign så att du inte behöver hålla dem dolda till den punkt där du aldrig kommer att se dem igen, eller där de kommer att tillbringa större delen av sina liv med dig stashed away i en förvaringslåda.

Grafiska hyllor som de som visas här packar en subtil men kraftfull stans när de dekoreras i enlighet med detta. Ett annat knep för ögat är att lägga hyllor i samma färg som dina väggar så att de kan smälta in i dina sovrumsdekorationer.

Sängförvaring ottomaner

sovrumsförvaringsidéer 2019

Ottomaner utgör ett bra alternativ till traditionella sittplatser när de överväger smart sovrumsinredning och med goda skäl. De är överdimensionerade, praktiska och kan ge gott om extra lagring som också är dold. Planterade framför din säng kommer de också att fungera som perfekta för att ta av dig skorna i slutet av en lång dag och samtidigt ge visuellt intresse.

Våra inredningsarkitekter föreslår att den trendiga sammetsklädringstrenden kanaliseras i en stark färg, som skogsgrön eller påfågelblå, när de köper en ottoman. Du kan också välja en ottoman med ben för att skapa en illusion av extra utrymme – särskilt modernt med högblank mässingsvända ben för att ge extra visuellt utrymme till din sovrumsdesign. Ännu bättre om den ottomanska du tar in skryter lagring under.

Bilder via Pinterest