Sovrumsfärgfärger

bästa färger för sovrumsfärg

Det borde inte bli någon överraskning att avkoppling är nyckeln till den perfekta sovrumsdesignen. För att verkligen koppla av i ditt sovrum, föreslår våra dekoratörer att du skapar en oas med de perfekta sovrumsfärgerna som hjälper dig att slå dig ner i slutet av en lång dag. För inspiration har vi sammanställt en lista över smarta sovrumsfärgidéer som hjälper dig att få ut det mesta av din personliga reträtt.

Skog grön

jägare gröna sovrum idéer

En skogsgrön färg kommer säkert att ge komfort och styrka till alla sovrum eller rum för den delen. Grön är en avkopplande färg; det är en naturlig färg som får dig att tänka på naturen medan du omsluter dig i en färg som är lika representativ för ekonomisk tillväxt. En mörk skogsgrön är ungefär lika lyxig som du blir när det gäller färgspektrum, och som en juvelton lyckas den fortfarande vara avkopplande.

Du kommer att känna dig trygg och vårdad i ett rum som är målat i denna färg. Tillbehör med naturliga material och massor av trämöbler för att ge en känsla av utomhus.

Aqua

vattenblå sovrum färg färger

Blå är en traditionellt cool färg, känd för att hjälpa till med avkoppling. En dimmig vattenfärg anropar tankar om havet och havet; tillåter avslappnande tankegångar att skölja över dig. För att hålla dina sovrumsfärger fräscha, lägg in lite vitt i mixen genom persienner, sängkläder och möbler.

Du kan hålla det minimalt, med rena linjer och inget krångel, eller så kan du lägga till några krusiduller, med några mer utsmyckade möbler och mer dekorativa sängkläder. Du kan till och med bli mörk med mörka trämöbler för att höja ett vattenrum.

Mjuk gul

mjuka gula sovrumsidéer

En mjuk nyans av gult värmer upp och är den perfekta sovrumsfärgen om du vill vakna och känna dig optimistisk. Du vill inte ha något för ljust här, annars blir det alldeles för soligt; välj en mjuk, smörgul med massor av djupa toner i. Omsluta ditt rum i denna plyscha sovrumsfärg, som tillbehör med naturliga och neutrala nyanser för att hålla scenen lugnande.

Tänk mattor av naturmaterial och nattduksbord och garderober gjorda av ek för en lätt, naturlig och robust känsla för ditt rum. Om du vill hålla ditt rum ljus, ta med vita möbler. Om du vill att dina sovrumsfärgfärger ska kännas dekadenta, gå till en mörkare och mer lyxig gul.

Peachy Pink

rosa färger för sovrumsfärg

Rosa är känt för sina avkopplande egenskaper, men vi pratar inte här om babyrosa; vi pratar om en alternativ persika. Persika är en mjuk, lyxig färg och är perfekt för sovrumsfärger, eftersom den inte är ansträngande eller överväldigande. Persika är lugnande, men lägger fortfarande till en färgstans i ett rum.

Det är en fantastisk och förvånansvärt flexibel färg och kan kombineras med krämer och guld för en unik sovrumsdesign. Det fungerar också bra tillsammans med grönt och mörkbrunt, liksom dina vanliga vita och ljusare träslag.

Ros rosa

rosa rosa sovrum färger färger

Traditionellt vacker, rosrosa definierar ”romantisk” när det gäller sovrumsfärgfärger. Om du vill ha något riktigt romantiskt och fridfullt, stil rosa-rosa nyanser med vita mjuka möbler och utsmyckade franska möbler.

För sovrumsfärgidéer som är lite mer moderna, sätt ditt rum ihop med några moderna smalbenta nattduksbord i en kontrasterande träfinish eller till och med en duvgrå. Om allt det rosa inte är din grej, gå till ljusgrå och vit för dina sovrumsfärgfärger och få tillgång till den här dammiga rosa färgen.

Bränd apelsin

orange färger för sovrumsfärg

Den här färgen är en sådan jordnära ton; det väcker komfort och värme på ett sätt som ingen annan färg kan. Med djupa bruna rinnande genom den och den ljusa (men ändå mjuka) apelsinpoppen kommer säkert att göra ett uttalande, en bränd orange nyans är lugnande och inspirerande på en gång.

Eldig apelsin framkallar den romantiska värmen hos en vedeld, och den jordiska tonen i den är djupt avslappnande trots ljusstyrkan. I kombination med möbler i mörkt trä har du ett mysigt rum som ingen annan.

Härlig lila

lila sovrumsfärgfärger

Lila är en vackert romantisk färg och perfekt för ett lugnt sovrum. Den mjuka glansen av lila är inte bara vacker, men den är förvånansvärt flexibel eftersom den ser underbar ut med bleka gula, rosa, gröna och blues parade med romantiska detaljer (som vackra grädde lampskärmar och utsmyckade sängbord), där färgen verkligen kommer till liv .

Lila förkroppsligar ”vacker” och är en av de bästa sovrumsfärgerna för ett romantiskt och återupplivande utrymme.

Gråblå

gråblå sovrumsfärgfärger

Kallare sovrumsfärger slappnar av till sin natur – de kräver ingen koncentration, på samma sätt som dina djupare och ljusare färger gör. Du behöver inte vara uppmärksam på dem eller överväga dem när du kastar ditt öga runt rummet, du kan bara luta dig tillbaka och slappna av, utan en vård i världen med sovrumsväggfärger som denna.

Välj några minimalistiska toner för att komplettera stämningen i ditt gråblå färgschema.

Jordnära solbränna

solbränna sovrumsfärg färger

Det finns något lugnande med det här färgschemat och alltid så friskt också. Tillsammans med ljusa naturliga träslag eller vita, jordnära solbruna nyanser för ett sovrum hjälper dig att hålla dig klar och alert.

Om du vill ha sovrumsfärger som inte är kalla, inte är djärva och fortfarande är varma och inbjudande, är jordnära solbränna för dig. Du får det bästa från båda världar med den här färgen, med både varma och svala toner.

Gräsgrön

gräsgröna sovrumsfärgidéer

En ljusare och soligare färg än dina djupa skogsgrönsaker, en gräsgrön är fortfarande lika lugnande. Det fungerar för att väcka tankar om naturen och tid som kopplas av utomhus i solen, en gräsgrön är en av de bästa sovrumsfärgerna när det gäller meditation. En ljusare och ljus färg som denna hjälper dig också att känna dig mindre begränsad, på ett sätt som mörkare sovrumsfärgidéer inte gör.

Den här färgen ser också fantastisk ut ihop med vita eller grädde möbler, och lägger till det extra elementet av ljusstyrka som en stark färg som denna behöver för att fungera i ett sovrum, som utan den skulle det vara överväldigande. Välj skarpa, vanliga sängkläder och mjuka möbler som krångelfri finish.

Djupblå

djupblå sovrumsfärgfärger

En blå som denna har ett sådant djup av färg att du inte kan låta bli att gå vilse i den. Det finns något med djupa och mörka färger som gör att du känner dig trygg och säker, på ett sätt som ljusare färger i sovrumsfärg inte gör (vi tror att djupblå är en av de bästa sovrumsfärgerna för detta).

Var inte blyg med mörkblå sovrumsidéer – omfamna djupare nyanser för ditt sovrum och måla hela rummet i det.

Mauve

mauve färger för sovrumsfärg

Mauve – en färg som verkar förvirra massorna. Vad är lila? Det är i grunden en blek lila, men det har gott om grått i sig och det är en annan av de färgerna som är varma och svala samtidigt.

Det finns mycket djup i den här färgen och du kan bli så mörk eller så ljus som du vill med den för dina sovrums väggfärger eftersom den kan fungera något som en neutral grund.

Bilder via Pinterest